icon

Výše rodičovské dávky - jak se stanoví?

freliska1
19. čer 2018

Maminky prosím o radu. Dnes mi přišel dopis s vyjádřením výše rodičovského příspěvku. Je ale o nižší částku než jsem žádala a něco mi tam odečítají a vůbec nevím za co to je. Hned zítra tam zavolám tak jen chci být připravené🙂 Mám již druhé dítě.

Výše rodičovské dávky - jak se stanoví?
zmrz_lina
•
19. čer 2018

Protože za první tři dny v červenci ještě dostaneš PPM, takže je to RP minus vyplacena PPM. Další měsíce už budeš mít tu částku 7000.

lucie01
•
19. čer 2018

Ano je to přesně tak, jak už je napsáno přede mnou, Pak Vám příjde další dopis, kde už bude částka o kterou jste si žádala 🙂

freliska1
autor
•
19. čer 2018

uf už jsem se lekla. Tak děkuji moc za vysvětlení🙂

bartakova_veronika
•
19. čer 2018

je to přesně tak jak píšou ostatní .. divím se ale že při žádosti vás o to neinformovala .. mě o to informovala a proto jsem si rodičovskou dala až další měsíc neboť by mi dopláceli něco málo přes 1000 kč protože bych měla ještě část mateřské ...

soleilll
•
19. čer 2018

Některý ty formulace jsou zvláštní. Třeba když mi doběhl první rodičák, v oznámení mi napsali, že mi "odebírají dávku". To mě teda dost vyšokovalo, jako bych se něčím provinila. Ale šlo jen o to, že jsem celou částku vyčerpala. 🙂 Připrav se na to, že poslední měsíc, pokud ti zbyde menší částka, než 7 tis., ti zase přijde dopis, že ti snížili měsíční výši rodičovského příspěvku. 🙂

swetlusska
•
20. čer 2018

Jo, v pohodě, je to jen poměrná část. Já jsem si právě proto dávala RP až od "celého dalšího měsíce", aby se to líp počítalo.

bartakova_veronika
•
20. čer 2018

@swetlusska taky jsem si to tak pro jistotu udělala a pani na pracáku mi to i doporučila