Z rodičáku na mateřskou. Jak je to s vyběháváním mateřské?

mona91
10. lis 2020

Holky mam jen rychlý dotaz. Ted jsem na RD, který stihnu vybrat v prosinci mi konci od 7.1. Mam mít nástup na MD. Smlouvu v práci mám normálně na dobu neurčitou. Ale napadlo mě jak to je s vybehavanim mateřské, jsou tam v tom tak bych to nerada honila na poslední chvíli.
Dostanu na gynde zase papir se kterým jdu k zaměstnavateli a na sociálku? Během rodicaku jsem několikrát podepisoval novy platovy vymer o navýšení platu (tabulkový plat)
Nebo jdu rovnou do práce a pak na sociální? Nebo jen na socku? Dekuju moc chtěla bych zjistit co nejvic at zase nelitam jak blbe jako v lete kdyz jsem zvyšovala rodicak na manžela 🤦‍♀️

lenoulinkaa
10. lis 2020

@mona91 jdeš s žádostí na ppm do práce. Oni zprostředkuje na ossz

areh
10. lis 2020

@mona91 postup je stejný jako při první MD. Na gyndě dostaneš papír, ten odevzdáš v práci a oni ho vyplněný pošlou na sociálku. Pokud jsi během RD nepracovala, tak výše PPM bude stejná jako u prvního dítěte. Počítá se tam skutečný výdělek, ne platový výměr. Jinak mě se druhá PPM mírně zvedla tím, že jsem si vybrala dovolenou.

mona91
autor
10. lis 2020

@areh super dekuji ta výše byla spis ze zvědavosti. Dovolenou jsem vybrala mezi první MD a RD. A jde to i vyřídit s předstihem jeste před vánocemi? Ja uz si to vůbec nepamatuju kdy jsem to resila