icon

Za jak dlouho přijde doplatek rodičovského příspěvku?

niko2000
2. čer 2025

Ahojky. Za jak dlouho od podání žádosti Vám přišel doplatek rodičovského příspěvku? Dekuji ☺️

zet83
3. čer 2025

@niko2000 3 tydny. Reseno letos v unoru

alianan
3. čer 2025

DOšel asi za 14 dní, byl to fofr.

krisstina93
3. čer 2025

Maji na to měsíc. Me prisel asi za 3 tydny, ale zalezi na konkrétním úřadu, stačí aby mel zrovna ten kdo to ma zpracovávat dovolenou a hned to přijde treba o týden později.

ninive211
3. čer 2025

Ze zákona na to mají 30 dnů. A může to dojít kdykoliv v této době. Když je toho méně, může dojít do 14 dnů, když je hodně práce, tak ten měsíc. Prostě nelze říct.

alianan
3. čer 2025
@ninive211

Ze zákona na to mají 30 dnů. A může to dojít kdykoliv v této době. Když je toho méně, může dojít do 14 dnů, když je hodně práce, tak ten měsíc. Prostě nelze říct.

@ninive211 Mě poslali asi 200tis. během za 14 dní, dle mého to prostě vyplácí v nějaké výplatní dny a neřeší výši, ale třeba se pletu.

krisstina93
3. čer 2025
@alianan

@ninive211 Mě poslali asi 200tis. během za 14 dní, dle mého to prostě vyplácí v nějaké výplatní dny a neřeší výši, ale třeba se pletu.

@alianan neřeší se výše ani nejsou žádné výplatní dny, prostě dojde na úřad žádost, někdo ji musí zpracovat a jak ji zpracuje, tak pošle platbu. Časově záleží kolik práce tam zrovna maji, můžou těch žádosti mít zrovna málo, tak je to hned, můžou mit naval a jsou rádi ze to stíhají do tech 30 dni.

takaya
3. čer 2025

@niko2000 prosim pekne me tohle ceka resit, muzu se zeptat, jakym zpusobem jste davali na vedomi ze prechazite z RP na PPM? Dopisem? Nejakou zadosti? Datovkou? Osobne? Moc dekuji za odpovedi

zet83
3. čer 2025
@takaya

@niko2000 prosim pekne me tohle ceka resit, muzu se zeptat, jakym zpusobem jste davali na vedomi ze prechazite z RP na PPM? Dopisem? Nejakou zadosti? Datovkou? Osobne? Moc dekuji za odpovedi

@takaya zadost vlastnimi slovy (duvod narozeni dalšího ditete) s prilohou rodneho listu druheho narozeneho syna. Pres aplikaci Jenda. Me posilali 120 tis.

krisstina93
4. čer 2025
@takaya

@takaya ja na úřad volala, aby rodicak pozastavili a pak sem tam šla po porodu osobně podat žádost a doložit rl, ale to by mělo jít i přes jendu.

takaya
4. čer 2025
@zet83

@takaya zadost vlastnimi slovy (duvod narozeni dalšího ditete) s prilohou rodneho listu druheho narozeneho syna. Pres aplikaci Jenda. Me posilali 120 tis.

@zet83 jj dekuju, me jde o zpusob oznameni ze budu pobirat ppm a potrebuju tedy pozastavit rp, protoze to nejde pobírat současně

zet83
5. čer 2025
@takaya

@zet83 jj dekuju, me jde o zpusob oznameni ze budu pobirat ppm a potrebuju tedy pozastavit rp, protoze to nejde pobírat současně

@takaya zo jsem presne resila. Kloucci jsou od sebe rok a pul

zet83
5. čer 2025
@takaya

@takaya nikam jsem nechodila, vse pouze pres Jendu. A ppm mi vyridili v praci jako pri prvnim synovi.

takaya
5. čer 2025
@zet83

@takaya nikam jsem nechodila, vse pouze pres Jendu. A ppm mi vyridili v praci jako pri prvnim synovi.

@zet83 moc dekuji! Takze rodicovsky prispevek bezel soubezne s ppm nebo si daly urady vedet a pozastavili automaticky?

zet83
5. čer 2025
@takaya

@zet83 moc dekuji! Takze rodicovsky prispevek bezel soubezne s ppm nebo si daly urady vedet a pozastavili automaticky?

@takaya prvni mesic mi to prislo oboje. Ale nicemu to nevadilo. Pak uz jen ppm a prisel ten doplatek. O ppm teda za me daval zadost zamestnavatel, tam jsem to neresila.

takaya
5. čer 2025
@zet83

@takaya prvni mesic mi to prislo oboje. Ale nicemu to nevadilo. Pak uz jen ppm a prisel ten doplatek. O ppm teda za me daval zadost zamestnavatel, tam jsem to neresila.

@zet83 dekuju !