Žádost o peněžitou pomoc v mateřství po ukončení smlouvy

alikscha
22. led 2017

Ahoj maminky, potřebuji radu. V pátek jsem u své doktorky dostala papír ohledně vyplnění peněžité pomoci v mateřství. Byla jsem dlouhodobě na nemocenské, ta mi dneškem končí a zítra bych měla nastoupit na mateřskou. Nicméně pracovní smlouvu jsem měla do 31.12.2016 a teď nevím, co mám vyplnit do toho pole "Na peněžitou pomoc v mateřství jsem v zaměstnání:"
Poradíte mi prosím?

popelucha
22. led 2017

@alikscha řešila jsem to samé, psala jsem tam posledního zaměstnavatele. Vyplňovala jsem to přímo před pracovnicí na OSSZ.

alikscha
autor
22. led 2017

@popelucha - děkuji. 🙂 My jsme už spolu řešily i tu předchozí diskuzi, že? Nakonec mi to vychází, takže jsem ráda, že se nemusím už nikam hlásit. Ty jsi ten papír odevzdávala přímo na OSSZ? Mě bylo řečeno, že bych měla dát ještě bývalému zaměstnavateli a on ho tam pošle i s výměrem pro výpočet mateřské.

popelucha
22. led 2017

@alikscha ano, je to tak. Jsem rada za tebe, ze ti to vyjde. To je fajn.
Ja to prave sla hned resit na OSSZ, kdyz uz jsem nebyla v PP a pani mi udelala kopii toho papiru a to jsem do byvale prace dala a ucetni mela poslat papir o prijmech na OSSZ. Tak doufam, ze v unoru PPM budu mit na ucte...

alikscha
autor
22. led 2017

@popelucha tak to je fajn, držím pěsti. 😉 Mě poslední dobou posílali nemocenskou o 2 měsíce zpětně, i když jsem papír na peníze dala včas, tak se taky bojím, jak to bude s tím vyplácením.

popelucha
22. led 2017

@alikscha tak to je hodne drsny, ja musim rict, ze jednou bylo cca 10 dni zpozdeni, ale ted mi prisel uz i doplatek za 9 lednovych dni, kdy jsem prechazela na PPM. Pocilala jsem s doplatkem az v unoru.

alikscha
autor
22. led 2017

@popelucha - tak to jsi měla štěstí. No u mě to bude zaměstnavatelem, já to odevzdám včas, oni to dají na podatelnu, ale ještě to posílají přes Prahu a ta to pak drží. Je fakt, že dříve mi to chodilo v pořádku, ale v prosinci mi třeba nepřišla nemocenská vůbec a teď jsem zvědavá, jak to bude za leden. Ale snad se dočkám. 🙂