icon

Žádost o příspěvek selhala kvůli slevě na děti

ejdys
14. srp 2025

Ahoj holky, chci se jenom zeptat, podávala jsem žádost o příspěvek na bydlení a na dítě, a selhalo to na tom že můj ex partner pobírá něco jako slevu na daních na děti, tím pádem já nemohu Údajně žádat jelikož je pravda že jsem mu podepsala na to papír tenhle rok, a že můžu žádat až příští rok. Máte tady někdo s tímto zkušenost? Momentálně jsem v situaci kdy potřebuju ty příspěvky abych si našetřila k výplat tě na odchod od partnera a toto mi hlava nebere. Pokud máte někdo Nějaký dobrý kontakt na někoho z úřadu z Prahy, prosím dejte mi vědět do zprávy.

jancazao
15. srp 2025

@ejdys kdo má v péči děti?

krisstina93
15. srp 2025

To chce víc informací. Jste manželé nebo rozvedeni nebo nesezdaný? Deti jsou v čí péči? Bydlíte společně?

merope
15. srp 2025

Kdy jsi ten papír podepsala? Změnilo se od té doby, kdo má děti v péči? Vím takhle o případu, kdy se v práci tvářili, že papíry přece podepsané - ale rozsudek jasně říkal o střídavé péči a tak to pak řešila přes finančák - a je to, že půl roku má slevu jeden a půl roku druhý. Pokud jsi podepsala papír a potom se změnilo, kdo má děti v péči (a máš je ty), tak bys příspěvek měla brát ty. Resp. teda pokud to máte po novu, tzn. vyjádřeno, kolik procent má kdo děti v péči, tak podle těch procent můžeš žádat slevu ty - s rozsudkem řešit přes finančák a ex klidně oznámit.

j.a.n.i
15. srp 2025

@ejdys Tak z tvého textu mi plyne, že stále žijete spolu, takže logicky musíš doložit i jeho příjem.

andelka
15. srp 2025
@j.a.n.i

@ejdys Tak z tvého textu mi plyne, že stále žijete spolu, takže logicky musíš doložit i jeho příjem.

@j.a.n.i Předpokládám, že jde o jiného partnera.

Dřív to bylo tak , že pokud má žena dítě v péči , obecně, když otec s rodinou nežije, tak nemá nárok na bonus na dítě. Už je to jinak?

ejdys
autor
16. srp 2025

Deti máme střídavé dle naší dohody. Neni to stanovené nikym.

ejdys
autor
16. srp 2025
@jancazao

@ejdys kdo má v péči děti?

@jancazao mame je stridave dle naší dohody která je čistě jen mezi námi

jancazao
17. srp 2025
@ejdys

@ejdys vždycky je lepší si nechat všechno soudně. A tohle je toho důkazem. Pokud máte střídavou péči, měli byste mít nárok každý na půl roku. Ale nemáš na to papír, tak máš smůlu.

merope
17. srp 2025
@ejdys

@ejdys A co říká partner na to, že bys teda teď od 1.9. tu slevu měla ty? Když on měl 2/3 roku? Ptala ses ho? BTW pokud bydlíte spolu v jedné domácnosti - měla bys vůbec na ten příspěvek nárok? Známá mi říkala, že pokud bydlí dvě matky samoživitelky v jednom bytě, tak nedostanou žádný příspěvek na bydlení, protože už je posuzují jako jednu domácnost a nikoli dvě, ač bydlí třeba každá v jednom pokoji (jsem se ptala, proč samoživitelky nebydlí podobně jako studenti ve spolubydlení).

krisstina93
17. srp 2025
@ejdys

@ejdys no tak když nemáš nic soudně a ještě si mu podepsala papír, že je muze pobírat, tak moc nenadelas. A vy teda nebydlíte spolu?

j.a.n.i
19. srp 2025
@andelka

@j.a.n.i Předpokládám, že jde o jiného partnera.

Dřív to bylo tak , že pokud má žena dítě v péči , obecně, když otec s rodinou nežije, tak nemá nárok na bonus na dítě. Už je to jinak?

@andelka Jo, to mi nedošlo... Nicméně i tak se pro příspěvek na bydlení pro zmenu zas dokládá prijem toho současného.

jancazao
19. srp 2025
@j.a.n.i

@andelka Jo, to mi nedošlo... Nicméně i tak se pro příspěvek na bydlení pro zmenu zas dokládá prijem toho současného.

@j.a.n.i měl by se dokládat, ale co jsem slyšela od několika mamin, řeknou že žijí samy s dětmi a příspěvky berou😖😣

j.a.n.i
19. srp 2025
@jancazao

@j.a.n.i měl by se dokládat, ale co jsem slyšela od několika mamin, řeknou že žijí samy s dětmi a příspěvky berou😖😣

@jancazao Nojo, podvody neřeším