icon

Zaměstnavatel nenahlásil pojišťovně můj nástup na MD

michaela1891
17. led 2017

Maminky potřebuji radu. Vyřizovala jsme zdravotní pojištění pro narozené dítě a pojišťovna nam sdělila že zaměstnavatel vůbec nenahlásil můj nástup na mateřskou tím pádem to začalo až dnem narození ditete. Nejsou s tím nějaké problémy co se týče doplaceni pojistného atd?

mimisci2
Autor odpověď smazal
karolinkak
8. bře 2017

Ahoj, řeším teď podobný problém. Vyřizuju přechod z MD na RD, včera jsem byla nahlásit změnu na zdravotní pojisťovně, kde mi paní řekla, že ještě ani nemám nahlášený nástup na MD, což bylo před půl rokem! Vím, že mi tehdy v práci říkali, že na pojišťovně nic hlásit nemusím, jen zaregistrovat dítě a donést jeho rodný list. Jak jste to měly, vyřídily jste si to samy nebo to udělal zaměstnavatel?

mimisci2
8. bře 2017

@karolinkak ahoj,já jsem si taky myslela,že to nahlásil zaměstnavatel ale nakonec až já asi až po 4 měsících.Jak už jsem psala jen jsem jim poslala email od kdy jsem na MD a že to teda dají do databáze!bála jsem se,že bude nějaký problém ale vše o.k:slight_smile:jako fakt to ale nechapu proč to nenahlásil tohle má řešit zaměstnavatel😠

blahova_andrea
8. bře 2017

Vsechny tyto zmeny maji hlasit zamestnavatele, ale zodpovednost jde za fyzickou osobou.jsme jako pojistenci povinni si toto sami hlidat a pripadne hlasit a resit.aspon ve skole nas to tak kdysi ucili😅 ja si to pri vsech zmenach vzdy kontrolovala.zda je vse ok.nahlasene.zaplacene.ono pak fakt staci dolozit.horsi je, kdyz vas zamestnavatel nenahlasi jako zamestnance a nezacne za vas pojisteni odvadet.to jsou pak prusvihy a palky.

karolinkak
8. bře 2017

@mimisci2 Tak to jsi měla dobrý, mě paní v pojišťovně posílá zpátky na socialku pro potvrzení od kdy do kdy jsem byla na mateřské a s tím zpátky na vzp. Jako kdyby mi mzdovka řekla tehdy že si to mám nahlásit sama, tak ok, takto si připadám jak blbec 😂

karolinkak
8. bře 2017

@blahova_andrea Já se právě pro jistotu nedávno zaregistrovala do mojevzp, abych měla kontrolu, že je vše ok, a tam mám psáno žádné nesrovnalosti v platbách. Tak jsem žila v tom, že je vše ok. Teď už nechápu vůbec nic 😂

blahova_andrea
8. bře 2017

@karolinkak tak tomu říkám dálkový přehled 😀 no tak na pojištění očividně nedlužíš, jen jsi asi hozená v jiné škatulce 😅?

karolinkak
8. bře 2017

@blahova_andrea Škatulka zvláštní případ 😅 Nic no, nadopuju se tabulkou čokolády, prcka vezmu s sebou, kdyby nějaký dluh nebo něco, tak on mi to tam stoprocentně vyřve 😀

blahova_andrea
8. bře 2017