Změna - navýšení rodičáku, jak to vypočítat?

martulakova
8. led 2018

Ahojky je tu někdo kdo by mi mohl pomoc -poradit se změnou navýšením.rodicaku? Jak vypočítat a co vše k tomu potřebuji. Děkuji moc

j.a.n.i
8. led 2018

No nepíšeš žádné podrobnosti, tak podle čeho radit... pravidla jsou jednoduchá, rodičák můžeš volit maximálně do výše jakou si měla PPM a to je vše.

martulakova
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
anakolut
8. led 2018

Kopíruji mé dotazy na ÚP a odpověď z ÚP:
Dobrý den,
v souvislosti se změnou platnou od ledna 2018 jsem se chtěla zeptat na několik otázek ohledně výše rodičovského příspěvku. Výši rodičovského příspěvku jsem měnila v říjnu.
1) V lednu tedy mohu měnit znovu, jak jsem pochopila z příchozího dokumentu od úřadu práce, i když ještě neuplynou 3 měsíce od října?
2) Výši rodičovského příspěvku jsem volila prostřednictvím manželova platového výměru. Bude od ledna nutný ke změně nový výměr, nebo se volí na základě toho starého z roku 2016?
3) Jak zjistím maximální částku, na kterou budeme mít měsíčně nárok, jestliže to bude vycházet z roku 2016 a nepamatujeme si, jaká výměrová částka tam byla uvedena? Sdělíte mi to na příslušeném pracovním úřadu na oddělení dávek státní sociální podpory?
Děkuji.

Dobrý den,
k Vašim dotazům:
1. V lednu 2018 můžete volit znovu
2. Není třeba dokládat nový výměr
3. Částku uvedenou na Vámi doloženém dokladu Vám sdělíme.
S přáním hezkého dne

j.a.n.i
8. led 2018

@martulakova Počkej, pokud bys měla vyměřovací základ 532,- tak nemůžeš volit ani těch 11500,-
takže to asi pleteš s denní dávkou, ne? A ano, můžeš volit maximálně 30 násobek té denní dávky a budou chtít vyplnit formulář pro změnu, jinak nic.

linee
8. led 2018

Zajdes na UP, reknes, ze chces zmenit a oni ti vypocitaji, na jakou max. castu se muzes dostat. Dostanes formular, ten vyplnis, napises, kolik chces pobirat a bude. A pak dalsi zmena opet az za 3 mesice. Nejjednodussi cesta🙂

fyii
8. led 2018

Ahoj dneska jsem to taky resila. Pani na ÚP koukla do Pc kolik jeste zbyva vycerpat z 220 tis. Potom koukla na vymerovaci zakladx koeficient 0.7x30. Vyjde max mesicni castka. Ta se podeli se zbyvajici castkou a vyjde pocet mesicu jak nejrychleji prispevek vycerpat. Tu mesicni castku si muzes sama upravit, zalezi jak dlouho chces cerpat, nemusis cerpat maximum, muzes si ji jen zvysit, dle sve potreby.

fyii
8. led 2018

K vyrizeni potrebujes jen obcanku a tiskopis par radku vyplnis na miste. ( jo musis vedet rodne cislo ditete na ktere cerpas🙂

martulakova
autor
9. led 2018

Děkuji mocc všem za info.

janawaes
9. led 2018

Na zmenu by jsi nic potrebovat nemusela, kdyz jsi menila v rijnu, tak se vezmou zase ty udaje a jde porad o stejny rodicak, tak novy vymerovaci zaklad neni potreba. Tak vypln formular na zmenu a primo pani ti rekne na miste kolik byste meli narok.