Zpozdí se rodičovský příspěvek kvůli svátku?
Ahoj holky, dnes mi kamaradka říkala ze na googlu prý někde četla, ze jak byl teď svátek tak se zpozdi výplaty a davky ze socialky. Mne to teda přijde divny když mi chodí normálně 11. tak mi přijde prý až v patek 15. nechápu? Co si o tom myslíte? Já nic takového nikde nenašla
@bara88 Koukám, že mě znáš osobně😊
Nekouřím, nepiju a jsem na vše sama, rozhodně jsem na těchto věcech poprvé, s přítelem jsem nikdy neměla potřebu tyto věci řešit, teď není a vše zůstalo na mně, tudíž jsem vdecna sociální pracovnici, která mi se vším poradila a jsou tu pro maminky nebo tatínky, kterým pomáhají.
(Vyjímka černých, ukrajinských občanů ty toho oprabdu využívají hodně)
To chápu, ale takhle to můžeš dělat i běžně. Aspoň pár stovek. Pokud máš RD, přídavky a 2x sirotčí důchod, musíš vyjít i bez jednorázového příspěvku.
@ellyem Ano, to dělám, pár stovek přesně jak píšeš, takhle když přijde ten příspěvek, tak ho mohu dát celý na stranu a je velký rozdíl pár “stovek” a pár tisíc😊🌸
@ellyem Já chci a nemusím nikomu přeci dokazovat, zda ano či ne.
Přesně jak psala, tomu naprosto rozumím a sama to odsuzuji, když vidím romy, že berou pomalu víc jak podnikatelé a děti z toho nemají ani korunu, jen hulí a kupují zlato, ještě vydělávají na černo a pak nadávají, že nic nemají, spousta Čechů to určitě dělá taky, ale Romové tím jsem známý. Když jsem teď byla žádat za další čtvrtletí, tak mi to paní říkala, že je to prý s nimi horší a horší a dostávají tolik tisíc, že to není ani možné… strašná nespravedlnost..
Nechápu proč do tohoto takto teď tahaš romy. Ty si tady teď stežuješ že pokud rd nepřijde včas nebudeš mít jak zaplatit nájem
@bara88 Ono je totiž rozdíl, mít RP a dávky a živit z toho děti, sebe a být na vše sama, než romáci, kteří dělají na černo, je jich kupa a jenom ždímou aby Meli na zlato, takže proto je do toho taham, když jsi napsala, to co jsi napsala, aby jsi mě nesrovnavala s takovými lidmi, co berou peníze od státu a hlavně ze vyhuluji, kupuji si a pak si stěžují 😉
Ty pořád koukáš co mají druzí a co kupuji druzí. Psala si že máš ještě dvakrát sirotčí důchod, takže né jen rodicak né?
Mně teda hlava nebere, proč se tu do ní tak pouštíte, když se ptala, kdy dojde RP… 🙄 Odpovím, když vím a jdu dál ale tohle už je jak zpovědnice
@bara88 Prosím tě, už raději nic nekomentuj, já jsem si všimla, že v jiných diskuzích a na zdi toho nemáš moc v pořádku a některé baby ti taky musely vysvětlovat co a jak. Asi toho moc nepobíráš, ale to je v pořádku, každý jsme nějaký.
Odpovídala jsem jen na to, aby jsi vedela, že nejsem jako ostatní, za koho jsi měla a házela mě s nimi do jednoho pytle.
Tím to uzavírám, ptala jsem se na RP a toto už je moje osobní věc. Přeji hezký večer.
@terkezz To tak je vždycky, potrefená Husa se vždycky najde.. prijdou mi některé ženy opravdu zlé.
Nedávno tu psala paní “jsem těhotná?” A měla těhotenský test, protože přišla o miminko nevěřila tomu 99% žen ji napsalo, že ano a gratulují a 1 člověk “tak jsi slepá, máš tam dvě čárky, ty bys radši dítě mít neměla”
Nechápu proč neodpoví na danou otázku a nebo nejdou dál..
@hezz17 Děkuji moc za zastání, přijde mi, že i když to přešlo v jiné téma, tak holky tady odpovídají normálně s citem, paní/slečna moc empatická není, ale to ani v jiných diskuzich.
Jak víš s kým tě hážu do pytle?s tím že bude super až se ti nahoře konečně rozhodnou dát 5000 si začala ty
Jen ještě k původní otázce 🙂 v rádiu (myslím Radiožurnál, nebo co to naši měli puštěné), upozorňovali, že sociální dávky opravdu zpoždění mít budou, ale o den. Pokud byl výplatní termín ve svátek, tak přijde první pracovní den. Bylo to směřované hlavně na výplatu důchodu.
@bara88 🤦🏽♀️
@areh Zlatá, děkuji 😊🌸
Asi znuděné zěnské na mateřské co nemají po večerech/dnech co dělat😀
Hele ještě mě napadlo, na FB je skupina pro Olomoucký kraj ohledně různých dávek. Mohla by tam být i nějaká z tvého okolí 😊
@terkezz Nebo nešťastné? Já ti nevím, ale i když jsem viděla tolika diskuzí i na to jak se má člověk správně vys*rat, tak jsem šla dál😅 já nevím proč někdo je tak zlý, ale ono se to vrátí, až oni si založí nějakou diskuzi, místo rady dostanou taky to co samy psaly 😊🤪
@terkezz Kouknu, moc ti děkuji 🤗🤗🍀
Může klidně přijít déle ale není to o tom,že by se opozdil.RP nemá přesný termín výplatní může přijít klidně 1 v měsíci ale i posledního....Takže pozor na to...Je to jen o úřadu jak to zada....
Vždyť ti tu nikdo nic tak extra zlého nenapsal. Akorát to, že nemáš být závislá na dávkách přesně na den, nehledě na to, že na konci měsíce, bereš sirotčí pro děti. Tak by si měla vyjít. Nájem má být zaplacený 13, ale když to posles okamžitou platbou. Žádný stres.
Pokud se tady sejdeš z jiným názorem, je to normální.
Nehledě na to, ze se může stát, ze se jednorázový příspěvek promítne do DHN - aspoň trošičku malá spravedlnost ;).
Dvě expertky se sešly tvl 🤦
hele to je nějaká blbost ne? mě chodil rodičák k 9. v měsíci a přišel později maximálně o 1-2dny pokud 9. v měsíci připadlo na víkend, rozhodně se ti nezpozdí rodičák o 4dny ☹ a souhlasím s holkami výše, i když jsi s dětmi sama, co třeba neplánovaný výdaj? něco se pokazí? a co třeba první rok školky?
a jednorázový příspěvek co prý má být v srpnu? jako spoléhat na stát, že ti dá peníze na děti? to mi příjde absolutně mimo, děti jsi chtěla ty, ne stát, tak se o ně máš dokázat postarat, popřípadě co dělá jejich tatínek? pokud spolu nežijete, měl by platit nejen alimenty, ale i tobě "vyživné" nebo tak něco, když máš dítě mladší 2let....
hele sirotčí důchod pro 2 děti vyjde celkem dost, kdysi před x lety jsem ho sama pobírala, bylo to tehdy 5tisíc (cca 20let zpět), nezletilá švagrová sirotčí důchod pobírá a je to teda mnohem víc...
takže buď máš nasekané dluhy, nebo mi není absolutně jasné kam ty peníze sypeš, když přečtu jaké všechny příspěvky pobíráš (u některých se nejedná o pár korun - sirotčí důchod, příspěvek na bydlení) a jasně jako první budeš mít nataženou ruku na jednorázový příspěvek 🙄
@tasimia Mně přijde, že řada zdejších diskutujících těch 5tis na dítě závidí. My na ně taky nedosáhneme, ale mnohem raději jsem v situaci, kdy na něj nedosáhnu než řešit tohle šílené zdražování jako samozivitelka.
Btw zastávam názor, že naše současná vláda tohle hrubě nezvládla a kašle na nás, ale aspoň těch 5tis na dítě, když už nic....

@bara88 No… očividně 😅. Ale naštěstí tomu nerozumím 😃.