Zpozdí se rodičovský příspěvek kvůli svátku?
Ahoj holky, dnes mi kamaradka říkala ze na googlu prý někde četla, ze jak byl teď svátek tak se zpozdi výplaty a davky ze socialky. Mne to teda přijde divny když mi chodí normálně 11. tak mi přijde prý až v patek 15. nechápu? Co si o tom myslíte? Já nic takového nikde nenašla
@ilonne nevim kde co čteš o ročním zúčtování a spravedlivé to fakt neni. Kdyby totiž peníze od státu, dostávali opravdu jen ti, co je doopravdy pptrebuji, jsme hned v plusu.
Ale klidně ať se spoléhá, v pohodě. Jak píšu, mělo by se to promítnout do dávek, což je trošku spravedlivé ;). Pokud to tak udělají ;).
Ja už rodicak mám, nabehnul dnes, normálně v datumu, kdy chodí i jindy.
@krisstina93 Děkuji 🤗
@mandala Děkuji moc za pochopení🤗
@veruuu_kubesovic Můj přítel je po smrti!!! A kam ty peníze dávám ti muze být úplně jedno! Sirotčí důchod mi opravdu nájem nezaplatí! A beru jenom přídavky na dítě a minimální příspěvek na bydlení! Žádné hory doly, tak nevím kde jsi vzala, že bych někam ty peníze sypu!
@tasimia Já psala, že by to pomohlo. Né, že čekám, že přijde a hned bude vše zalité sluncem, každým dnem se to mění, takže s tím nic neudělám a uvidíme jak to vše bude.
Ja nestacim zirat, jak tu pani lustrujete. Nechci si ani predstavit byt na vsechno sama a zazit smrt partnera. Na sirotcim duchodu urcite zbohatne a jeste si dovoli byt rada za jednorazovy prispevek. Mely byste se stydet, chtela bych vas videt ve stejne situaci, jak byste to davaly s prstem v nose. Trochu empatie by neskodilo.
(Je to jak pise nekdo vys, v radiu hlasili, ze kvuli st. svatkum se zpozdi vyplata inv. duchodu, ktere maji termin 6.7. RP se to netyka.)
@felixfelicis Děkuju moc, jsi opravdu strašně hodná.. ale bacha na to, hodný lidi dostávají největší sprchu… též mě to fascinuje..
@ilonne Asi tak - 5000 to jsou zaplacené obědy pro jedno dítě na skoro půl roku, zaplacený kroužek na rok, zaplacená škola v přírodě.. ano, někdo říká, že je to blbost, ale pro hodně lidí je to fakt dost peněz. Je otázka na co ti lidé peníze využijí, ale i vzhledem k načasování by bylo dobré příspěvek na dítě věnovat opravdu dětem a věřím že většina lidí příspěvek využije rozumně.
Holka, to je tedy mazec - jeden dotaz.. ach jo. Sama si nedovedu představit být na v vše sama, smekám a z paní chytrých si nic nedělej, nikdo nechodí v tvých botách.
@kamino Děkuji moc… každý má jiné finance a přijde mi, že se někdo zasekl v roce 2020, teď šel plyn nahoru a dost mi ho navýšili.. takže každá koruna k dobru a proto budu ráda za každou korunu..
@kamino a co konkrétně podle tebe autorku uráží? Jako, že ji tady napsal, ze by mela myslet dopředu a nespolehat se na to, že stat sem tam dá nějaký, jednorázový příspěvek..?
Kdyby to někdo napsal matce samozivitelce, ze by měla myslet na strejdu příhodu, člověk nikdy neví co se potento, tak by to možná urážlivé nebylo.
@tasimia Ty tomu vůbec nerozumíš? Ty si myslíš, že díky příspěvku na bydlení budu milionář? A že na něj spoléhám? Já jsem jasně napsala, že kdyby přišel, tak by to mohlo být konečně lepší, protože ta částka je přece jenom dost. Určitě sedím doma na prdeli a čekám celý rok na jeden jednorázový příspěvek. A myslet dopředu? Myslíš si, že nemyslím? Že měsíčně pár stovek nedávám na stranu pro svoje děti a neplánuji jak malý půjde do školky a já do práce, abych to mohla mít všechno dohromady?
Ty jsi úplně pitomá, promiň.
@kamino Vůbec to neřeš.. a jdi dál, včera tu byl podobný experiment..
Nerozkrikuj se, buď tě lásky ptala jsem se slušně, co tě uráží ;).
Ty chceš aby jsme měly empatii a vše okolo, ale urazis, no pak kdo je pitomý - hádala bych se.
A už vůbec nevím, proč resis příspěvek na bydleni, o tom já jsem to nenapsala ani slovo.
Chceš po nas trošku pokory, nenapadlo tě, jí mít též?
@kamino hele sorry, ale kdyby se to tady poradilo matce samozivitelce, která bere ještě méně než autorka, tak by tu nikdo nepipl.
@kamino a hlavně neříkej, že nemůže s dvěmi dětmi chodit do práce.
Moje kamarádka, když ji opustil chlap, tak si nešla pro příspěvky, ale šla uklízet vchody. Jedno dítě v šátku a druhé ji pomáhalo.
Tak neříkej, co nejde ;).
Jde.
A nehledě na to, že není jediná, kdo pracuje a ma dítě neustále nemocné.
@tasimia 😂 Diky beru si to k srdci
To by si měla, zejo. Nikdo ti nic neudělal a křicis jak kdyby ti někdo vzal lízátko ;).
@tasimia Od tebe si vše vezmu k srdci, zrovna od tebe ti děkuji 🙃
Nemáš zač ;).
Já chápu, že je nepříjemné se bavit o finanční situaci, o tom, že ti zemřel partner (možná bylo lepší si ho vzít, když jste měli spolu 2 děti - právě kvůli této situaci, ale to je jedno, taky nejsem vdaná), ale tak nějak jsi musela předpokládat, že do toho někdo bude rýpat. 1,5 roku a 3 roky jsou dost velké děti na to, abys mohla jít někam na brigádu, já chodím od synového půl roku a těch pár hodin beze mě v klidu zvládá 😉. Když jsem otěhotněla, taky jsme nebyli v úplně nejlepší finanční situaci, přítel přišel o práci, já byla na rizikovém, jeli jsme ze zásob (“díky” tomu mám taky nárok na tento jednorázový příspěvek), takže chápu, že je každá koruna dobrá. Jen si ale stojím za tím, že jednorázový příspěvek je výsměch, měli přidat někde jinde. Snad je můj příspěvek už dost empatický 😅.
Člověk se zeptá, kdy přijde rodičák a vrhne se na něj smečka, která ho lustruje, že by se fízlové za to nemuseli stydět. Do toho zbytku se zaplejtat nechci, ale kdyby si každej zametl před svym prahem, bylo by na světě krásně.
@ellyem Teď jsi to napsala hezky… a děkuji ti za to. Je to jen o přístupu, ze kterého si pak něco mohu vzít 🤗
S prací/ brigádou naprosto souhlasím, pracovala jsem až do konce porodu skoro u obou, první dítě v pohodě, ale ten 1,5 je na mně teď opravdu strašně fixovaný po tom co se stalo… takže s ním moc nemám na vyber, ale jak jsem psala.. hned jak půjde 3 leté do školky, tak už chci hledat a pracovat..
@azanka Tady mě to ani nepřekvapuje, už jsem psala výše, člověk se ptá na jedno a dostane úplně jinou odpověď.. já nevím, na fb mi prijdou ty maminky milejsi, tady mi to přijde strašný.. ptala jsem se poprvé a naposledy…
Ahoj. Rodičák přišel dnes ráno v normálním termínu 🙂

@ilonne ježkovi oči. Nikdo ji ty peníze nezávidí, jen jí říkají, že nemá spoléhat na jednorázový příspěvek. Co když se něco stane v červnu? Hledáte problém tam kde není.