Bude rodičovský příspěvek 2024 vyšší pro všechny?
Ahoj, moc prosím, už je nějaké info, jak to bude? Bude se 50 000,- přidávat všem? Nebo jenom dětem narozeným od roku 24? Nikde nemohu najít, jak to nakonec dopadlo. Děkuji.
No, jeste se nic neschvalilo, takže kdo vi, zda se to stihne a v jaké podobě.
@j.a.n.i https://www.e15.cz/finexpert/vydelavame/rodicov...
Tady je jeden z mnoooha článku kde píší všude to samé to stejně už jsou i různé kalkulačky a žádosti 👍
@j.a.n.i jelikož to teď řeším kvůli dvojčatům tak se taky dočítám všude že je schváleno. Je to ale podmíněno zkrácením rodičáku na tři roky. Tudíž když po nastoupím do práce řádně po 3 letech (nastavím si to už tak na začátku) mám nárok za zvýšený rodičák.
Můžete se ohánět ověřenými informacemi jak chcete, ale asi zas tak ověřené nebudou.
@aadys nám se narodila dcera v srpnu, takže když od ledna mi začíná rodičovský příspěvek a chci to na tři roky, tak budu mít 350 000?
Ne,musela by se dcera narodit 1.1 2024
@aadys Nojo, to je pak těžké, když jsou pro tebe relevantní články nějakých pseudonovinaru a nejsi zchopna se podívat se na oficiální stranky Poslanecké sněmovny. Ja netvrdím, ze to treba nakonec nebude schvaleno ve stavu jak to navrhla vláda, možná jo. Alw schválené to prostě zatim neni.
@aadys Já jsem to neřekla, ale když to tvrdíš sama, tak asi jsi, když nechápeš že věta "vláda schválila" neznamená, že něco platí. To znamená pouze to, že vznikl vládní návrh zákona, který musí schválit poslanecká sněmovna, senát, podepsat prezident a vyjít ve sbírce zákonů... Proto opakuji to samé, co @chybadel když tvrdíš, že je to schválené, dej sem odkaz na zákon.
@j.a.n.i ale poslanecká sněmovna to schválila 😄 já už nevím co víc říct.
Zbytek už jsou fakt krůčky které se prostě schválí a podepíše. Mimochodem bych si vyprošovala to tykání, za celou dobu jsem Vám sama netykala. A asi by mi to ani nevadilo, ale vyjadřujete se dost útočném v diskuzi kde ta útočnost fakt být nemusí.
@aadys Ještě odkaz, ať to nemusíš hledat: https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=9&T=489
@j.a.n.i já nemám energii na tebe reagovat. 😂 myslím si své. Seš akorát pěkný hnidopich a už ve vícero příspěvcích se naše názory a způsob vyjadřování nesešly 😂. Jsem člověk co to dokáže hodit za hlavu a nechat té si myslet co chceš… ať už to klapne od ledna nebo neklapne vyšší příspěvek tak či tak mě cca 1500,- nevytrhne 😂 v reálném životě bych tě nerozdýchala 😂🙈🙈
@chybadel Já jsem pouze napsala pravdivou informaci a to tu, že to zatím není schválené, takže ty si to klidně ber jako hotovou věc, ale nepiš ostatním něco, co pravda není. Ano, je slušná šance, že to bude schváleno tak jak to bylo navrženo, ale může projít některý z pozměňovacích návrhů, stejně jako se může sněmovna zaseknout na obstrukcích a nemusí se to stihnout schválit.
Ja teda nevim, ale na urade mi rekli, ze uz je to schvalene. A ze 2 mesice predem se musi zadat o materskou, driv se prechazelo automaticky. Volala jsem v pondeli
ne, má/je (nevim jak to teda je se schvalovanim) pro deti narozene 1.1.2024 a dále... to ze ti vyjde cerpani rodicaku od ledna ale dite bude mit uz pul roku, to te bohuzel nezachrani ☹ na tebe se to nebude vztahovat
@hanaalb ahoj, muzes mi o tom napsat vice? takze 2 mesice predem si o to musim zadat sama? uz to neni ze dam papir v praci a oni to "zaridi" ? a pak kdyz pujdu na rodicovskou po tom pul roce tak si zase na urad zajedu- to uz bylo kdyz jsem byla poprve tehotna
@hanka_12345 tez jsem mela dite 11 let zpet. Rodicovska- to co pobiras 6 mesicu si zaridi v praci, staci papir od tveho gynekologa a na tu materskou musis zadat max 2 mesice predem. Uz ti neposlou automaticky penize. To je novinka. Aspon jsme to meli na skoleni a i mi to na urade potvrdila.
Jinak rodicak se pocita za poslednich 12 mesicu vyjma neschopenky.

Tem co se narodí od roku 2024 😊