icon

Jaké jsou podmínky pro příspěvek 5000 Kč v srpnu?

renisch
10. srp 2022

Dobrý den maminky, vím že to bylo 1000x vysvětleno, ale jsem prostě asi úplně tupá. 🙈 Jak je to teď v srpnu s tím příspěvkem 5000 ? Jsem s malou na rodicaku, s tím že mi posílají 12 500Kc. Tudis máme nárok jako rodina na příspěvek. Každopádně jsem si myselela, že i rodicak patří do té skupiny, že pobírám sociální dávky, takže nemusím zadat a přijdou mi automaticky. Čekala jsem, že přijdou teď v srpnu s rodicakem, ten mi dnes přišel ale bez oněch 5000. Musím tedy i na rodicaku dávat žádost ? Nebo ještě nezačali vyplácet ? Nerada bych o ně přišla. Děkuju 🙏🙏🙏🙏🙏

susmevem
•
10. srp 2022

@renisch ... jestli to bereš tak, že jen kvůli tomu, že jsi na rd ti automaticky přijde příspěvek 5000,-, tak to je pochopitelně úplný nesmysl. Na příspěvek 5000,- máte jako rodina nárok, jestli Váš hrubý příjem ročně nepřesáhne 1mio kč. V případě, že splňujete tuhle podmínku, tak si musíte o příspěvek zažádat. Nikomu automaticky nechodí

jjasmina
•
10. srp 2022

@renisch příspěvek 5000 si musíte zažádat od 15.8.automaticky přišel jen těm, co pobírají pridavky na děti

emamaira
•
10. srp 2022

Musíš požádat. Automatický chodí příspěvek jen rodičům, kteří pobírají přídavky na děti, nikoli RP. Žádost lze podat od 15.8.

luciksima
•
10. srp 2022

Musíš si zažádat sama .automaticky chodí jen těm co mají přídavky na děti...

renisch
autor
•
10. srp 2022

@jjasmina děkuji. Myslela jsem, že se do toho počítá i rodicak.

renisch
autor
•
10. srp 2022

@luciksima děkuji, já myslela, že do toho přídavku na děti spadá i rodicak. 🙈🙈 Díky moc 🙏

krisstina93
•
10. srp 2022

Musíš zadat, automaticky to dostanou jen ti, co mají přídavky na deti. Bude to spuštěno až od pondělí, zatím se nežádá.