icon

Rodičovský příspěvek. Komu ještě nedorazil?

12. únor 2024

Holky jeste mi neprisel rodicak ms to nekdo podobne ?

Strana
z2
kaja9712
12. bře 2024

Cheb taky nic, vždy chodilo k 12. V únoru až 14. Tet' zase nic

autor
12. bře 2024

@eliska2511 presne,uz tak je to ho*no nic a jeste to posilaji pozde

mourovatakocka
12. bře 2024

Četla jsem, že posouvali termín z 10. na 15. A jen tak na okraj, je hezké, že v ČR tato dávka existuje a že se nespoléhá jen na rodiče, jak si kdo poradí. Taky je krásné, že existuje něco jako rodičovská dovolená, to taky není úplně standard.

chrystyanna
12. bře 2024

Taky mě štve,že to chodí později z důvodu jistých plateb,ale pokud je to "málo" pro tebe máš možnost brigády/prace tomu ,nebo si vybrat ho rychleji...

autor
12. bře 2024

@chrystyanna a nebo existuji zeny ltere jsou na ditko samy a bojuzel ma ditko potreby diky kterym musi byt porad s vami takze nekdy to nejde

autor
12. bře 2024

Holky porad rodicak nic co vy

pampelina18
13. bře 2024

U nás zatím nic

marselina
14. bře 2024

@chrystyanna to je argument🙈🙈a kam to dite da aby mohla na brigadu?
osobne mam moznost brigady ale kde vzit hlidani? kdyz si rodicak vybere rychlejsi formou co pak? tohle prece neni reseni. ano stat ma na vsechno cas, ale kdyz mame platit my, beda se opozdit byt jen jeden den

palja
14. bře 2024

@marselina naprosto souhlasím. Když zaplatíš hlídání, abys mohla dřív do práce, tak si moc nevyděláš. Já mám brigádu, ale jen úklidy, protože můžu uklidit kdy chci, hlavně, že je práce hotová. Dceru hlídá manžel mezi službami, abych tam vůbec mohla jít (má denního, noční), druhá dcera je ve školce.
Neumím si představit, jak to dělají maminky, které jsou sami s dětmi bez partnera a kterým třeba ani na pár hodin nemůžou pomoct pohlídat rodiče, aby na tu brigádu mohli jít.

nat
14. bře 2024

@marselina bohuzel urady prace nemaji pevny termnin vyplaty RP a ostatnich davek.MAji na to cas do konce mesice, a to ze zpracuji RP drive,je jen jejich vec.Takze chapu,ze jsou maminky nastvane,ze neprisel jak jsou zvykle,ale bohuzel tak to je a musi s tim proste pocitat.Mozna by bylo lepsi dat nejaky termin,ale takto si kryji zada,aby mely cas.

Strana
z2