Antibiotika na dovolené u moře. Máte zkušenost?
Ahoj holky, jdu se vás zeptat na zkušenosti, byla jste některá s antibiotikama u moře?
Za týden letíme k moři a mě byla zjištěna borelióza. Takže nasazený antibiotika. Samozřejmě se nebudu slunit záměrně, ale sluníčku se tam stejně nevyhnu. Nechci být osypaná 😔. Strašně jsem se těšila. Teď tohle. Máte některá zkušenost, nějaké rady? Děkuji
Mela jsem to takto v kvetnu nebo v cervnu (atb na boreliozu). Jen tedy tady u nas v cr, pres poledne (11-15) jsem moc nechodila ven. Stejne bylo vedro. A uplne v pohode. Kdyz jsme pak byli na dovce u more , tak ja teda uz bez atb, ale stejne jsem se mezi 10.a 16.h drzela ve stinu. Nesnasim vedro a letni spalujici slunce😅
@marketa1218 tak na boreliózu se většinou píší antibiotika Doxyhexal ( doxycyklin) a s těmi se opravdu na sluníčko nesmí..
@marketa1218 tak na boreliózu se většinou píší antibiotika Doxyhexal ( doxycyklin) a s těmi se opravdu na sluníčko nesmí..
@moly001 Přesně to mám, já se nijak vystovavat sluníčku záměrně nebudu a budu nosit klobouk. Ach jo.
@moly001 Přesně to mám, já se nijak vystovavat sluníčku záměrně nebudu a budu nosit klobouk. Ach jo.
@marketa1218 Zkus ještě zavolat doktorce - na boreliózu se předepisuje několik druhů antibiotik, tohle jsou jediné, se kterými se na slunce nesmí. Mohla jsi klidně dostat Duomox a v klidu si užít dovolenou i se sluníčkem. Škoda, že ses s ní nedomluvila rovnou...
Ospamox 1000mg 1 po 12 hod na 14 dni je na LB a na slunicko se muze Jsem Dr,pisi opakovane,ted je prave dobral mu zeť.Doxybene apod.radeji slunicko ne a nesmi se mlecne,u Ospamoxu se muze vse,nesmi by alergie na PNC
Měla jsem atb na boreliózu u moře a v pohodě, ale nebyl to doxycyklin.
Díky za reakce, já už je začala užívat a mudr bude mít teď v září dovolenou. Takže to tak nechám, na dovolené budu zhruba v polovině užívání. Před sluníčkem se budu snažit co nejvíce chránit a věřím, že to zvládnu. Hlavně ať ta antibiotika zaberou.
Co nejvic ve stínu, UV SPF 50 po celem těle a přes pravé poledne. Rozhodně se cíleně neopalovat, nepražit na slunku. Dcera má zrovna toto za sebou, naštestí moře jsme měli už v červnu a ze 4 týdnů měla dva týdny zrova takové ty chladné, pošmourné a jeden týden měla příměsťák v ateliéru-interiéru, tak to vyšlo nakonec asi nejlíp, jak mohlo
Ospamox 1000mg 1 po 12 hod na 14 dni je na LB a na slunicko se muze Jsem Dr,pisi opakovane,ted je prave dobral mu zeť.Doxybene apod.radeji slunicko ne a nesmi se mlecne,u Ospamoxu se muze vse,nesmi by alergie na PNC
@ahyt Na Doxybene se nesmí mléčné dvě hodiny před a po antibiotikách (dle infa, co jsme dostali my). Já je dceři nasadila navečer (brala 1x za 24 h), aby kdyžtak rano mohla normálně jíst snídaně, na které je zvyklá-cereálie s mlíkem, jogurty, kefíry. A nsprosto všechno v pohodě. Neměla ani vyrážky, ani průjmy či jiné zaživací potíže.
@ahyt Na Doxybene se nesmí mléčné dvě hodiny před a po antibiotikách (dle infa, co jsme dostali my). Já je dceři nasadila navečer (brala 1x za 24 h), aby kdyžtak rano mohla normálně jíst snídaně, na které je zvyklá-cereálie s mlíkem, jogurty, kefíry. A nsprosto všechno v pohodě. Neměla ani vyrážky, ani průjmy či jiné zaživací potíže.
@ninive211 ano,je to tak👍,nechtelo se mi to tak podrobne vypisovat😊,vzdycky radim pacientum u sily 200mg 1x denne at ho berou rano,2 hod pred snidani,kdy se nemaji mlecne vyrobky,tak clovek spi😅,tak dodrzet pak jen 2 hodiny bez mlecnych po snidani.
Ještě bych doporučila pořídit si UV tričko, klidně s dlouhým rukávem, to by taky mohlo pomoct
@marketa1218 tak to nezávidím ☹ Já jsem měla boreliózu jednou a to jsem se fakt musela šetřit. Jako - hlavně zvládnout cestu, klid a držet se mimo slunce. Určitě taky dobrý opalovák, ideálně s minerálními filtry, protože klasické chemické můžou dost dráždit - aspoň já to tak mám. A kdyby bylo zle, tak si raději předem zjistit, kde je v okolí doktor, klinika. Držím palečky. 🙂
@marketa1218 tak to nezávidím ☹ Já jsem měla boreliózu jednou a to jsem se fakt musela šetřit. Jako - hlavně zvládnout cestu, klid a držet se mimo slunce. Určitě taky dobrý opalovák, ideálně s minerálními filtry, protože klasické chemické můžou dost dráždit - aspoň já to tak mám. A kdyby bylo zle, tak si raději předem zjistit, kde je v okolí doktor, klinika. Držím palečky. 🙂
@andyr11 Mně vůbec nic není, ani bych nevěděla, že tu borelku mám. Tak uvidíme, snad to proběhne relativně v klidu.
@andyr11 Mně vůbec nic není, ani bych nevěděla, že tu borelku mám. Tak uvidíme, snad to proběhne relativně v klidu.
@marketa1218 A když už jsme u těch doporučení, tak já doporučím čistit zuby po každé tabletě antibiotik, protože pro zuby je to bohužel dost náročné. U nás každou boreliózu odnesl mininálně jeden zub. Jinak nikdy nikdo žádné déledobější potíže neměl.

@marketa1218 Záleží co máš za ATB s některými se nesmí vůbec na sluníčko můžeš si tím vyvolat reakci. Ja jsem tenkrát pri Augumentinu byla chviličku na slunci a druh den mne naskákali bolavé boule po celem těle museli mi píchat injekci.