icon

Anticelulitidní dřeváky/boty, vlastníte je?

nikolav
13. črc 2013

Ahoj holky zakládám toto téma, protože na netu jsem toho moc nenašla. Chtěla jsem se zeptat zda někdo vlastní takové boty?? Ať už dřeváky a nebo boty. Nezajímá mě to kvůli celulitídě a nebo pevnému zadku, ale skrz to držení těla. Bolívají mě často záda a vím, že se dost hrbím a to není dobře. A také jsem u těch dřeváků vyčetla toto: Anticelulitidní dřeváky jsou v současné době doporučované lékaři na celém světě jako součást rehabilitace v boji proti bolestem zad a Ústav pro matku a dítě ve Varšavě doporučuje anticelulitidní dřeváky také pro těhotné ženy. Má to prý vliv i na postavení pánve a tím pádem i orgánů v ní uložených. A pro mě jako absolventku IVF je pro mě každé narovnání pánve atd. do správné polohy jen plus. Co si o tom myslíte?? Jde mi hlavně o tu páteř, pánev a správné držení těla. A tu je odkaz na dřeváky:
http://www.obuv-botky.cz/detail/2889131/anticel... prodávají se i v normálních obchodech kamenných.

edeltraut
13. črc 2013

No jestli to funguje, tak jdu do nich, taky se pěkně hrbím.... 😉

nikolav
autor
13. črc 2013

@edeltraut Mám je objednané a dojdou mi cca za týden. Tak pak poreferuju. Jde mi hlavně o to držení těla a ty záda. Protože mě bolí záda ještě v posteli pomalu a to není dobré. A hrbím se hodně. Když se narovnám a nutím se tak chodit tak se mi opravdu uleví. A je zdravotní obuv a ortopedická tak to k něčemu být musí.

edeltraut
14. črc 2013

@nikolav O zádech ani nemluvím.... mám pěkných pár kil navíc a ráno, když lezu z postele, tak vypadám jak důchodce těsně před truhličkou 😀. Pořád si říkám, že se sebou musím něco dělat, ale nějak mi nezbývá energie... ☹.
Ortopedické boty nosím a neřekla bych, že nějaká změna... Tak čekám na dojmy 😀

terkao
14. črc 2013

Vypadají dobře a jestli opravdu fungují, tak bych taky šla do nich, mám také velké problémy se zády a dost mě bolí a taky se hodně hrbím 😖 . Určitě pak poreferuj jaký jsou 😉

irennn
14. črc 2013

@nikolav tak dej prosím určitě vědět, jaký jsou...já bych šla do nich po porodu....jak jsem teď přibrala,hrozně mě začaly bolet záda a celulitida se objevila teda taky :(

nikolav
autor
14. črc 2013

@edeltraut
@terkao
@irennn
Dám vědět jaké jsou. Už se na ně těším. A jestli mi aspoň trochu uleví od zad tak to bude dobré. No a pokud i nějaký ten sval zpevní tak taky jen plus. Aspoň nebudu jak rosol 😀

evitaa
14. črc 2013

Já tedy tomu moc nevěřím! To přeci vyrábí Reebok kecky, které mají zpevňovat zadek. Jednou jsem koukala na nějaký pořad s ortopedem a ten se vyloženě smál, jak lidi můžou být tak blbý a věřit tomu. Podle mě je tam nějaký anti-shock systém, který zmírní otřesy, ale hrbatá záda určitě nenarovná.

berenika39
14. črc 2013

Tři roky pořád nosím reeboky - takové ty na zpevnění zadní části🙂)), tak jasně že na to to nefunguje. To by se vnich musely dělat cviky na zadek a spol.-)). Ale chodím v nich, celé ty tři roky o víkendech v sezoně, ale tak, že je ráno obuju a večer vzjuju, v přírodě, terénu, a právě kvůli zádům mi to vyhovuje. Je to trochu o zvyk, ze začátku jsem se na tom houpala jka na balonu🙂)), ale ted už o tom nevím,a každopádně mají dobrý vliv na držení těla v dolní části 😀 , mě bolí záda, když nosím placaté boty, ale tyhle mě prostě moc pomáhají, v jiných bych nevydržela celé dny lítat.
Nečekej, že díky nim zmizí celulitida, zhubne zi zadní část, zpevní se něco... nebo něco takového, ale bedra mi to zachránilo🙂))) a je to maximálně pohodlné. Chodíš jak po polšářku.
Otázka je taky samozřejmě, jak často v nich jsi, jednou týdně vycházka asi nestačí🙂)
Záda bolí z 99% proto, že člověk nic nedělá proto, aby nebolela, to znamená cvičit, posilovat svaly podél páteře a nesedět na zadnici🙂. Boty jsou jen plus🙂

kamino
14. črc 2013

@berenika39 Take mám od Reeboku a přesně jak píšeš, rozhodně se v nich nezhubne, tedy pokud nechodíš denně 20 km a neomezíš jídelníček 🙂 ale nosím je, protože jsou moc pohodlné a nevím, co je bolest zad. Jak píšeš, zpočátku to bylo o zvyk, ale teď jsem s nimi spokojená.

berenika39
14. črc 2013

@kamino já když se pak přezju do placatých bot, tak úplně cítím,jak se mi záda nějak jinak naštolují 😀 😀 😀 a je to prostě jiný 😀 . s těma botama má člověk jakoby zdravě podsazenou pánev, tím pádem stažené hýždě, tak, jak by se mělo stát pořád, zpevněně... 😀 . p.s. ted jsem koupila další, stojí už pod tisícovku, což je super🙂

nikolav
autor
17. črc 2013

@berenika39
@kamino
@berenika39 Díky holky za vaše zkušenosti. Rozhodně si to nekupuju kvůli celulitidě a ani zhubnutí. Ale chci boty ve kterých vydržím celý den a taky kvůli těm zádům právě. To je to kvůli čemu si je kupuju.

nikolav
autor
17. črc 2013

Desatero anticelulitidních dřeváků aneb Co se děje, když je nosíte:

1. Pozice chodidla způsobuje, že kolena jsou vždy mírně prohnutá. To je odlehčuje a zároveň chrání
před nadměrným prohnutím bederní páteře a posiluje to zádové svaly.

2. Prsty chodidel směřují nahoru a pata je snížená. To způsobuje napětí svalstva nohou a úbytek tukové tkáně. Postoj s mírně prohnutými koleny odlehčuje záda a „vynucuje“ vzpřímený postoj, páteř se ocitá ve své přirozené, vzpřímené poloze, což odstraňuje příčiny lordózy. Chrání záda a zbavuje je bolesti.

3. Hýžďové svaly se automaticky napínají. Svalová tkáň se posiluje.

4. Při nošení Anticelulitidní obuvi směřují prsty chodidel vzhůru, což lýtkové svalstvo posiluje a dochází k redukci tuku.

5. Oběh krve v nohách je správně stimulován a a zabraňuje vzniku krevních sraženin a křečových žíl.

6. Při chůzi jsou břišní svaly napjaté a případné faldíky mizí.

7. Pozice chodidla (snížení směrem dolů) vede k přirozenému držení těla a tím se snižuje pánevní anteverze ( sklon dopředu, zejména dělohy. Pojem se vztahuje k úhlu mezi podélnou osou děložního hrdla a pochvy)

8. Kolena jsou vždy mírně prohnutá. To zmírňuje a chrání je před nadměrným prohnutím bederní páteře.

9. U žen, které nosí boty s vysokými podpatky, často dochází k bolestivému zkrácení lýtkových svalů. Při nošení Anticelulitidní obuvi směřují prsty chodidel vzhůru, což lýtkové svalstvo posiluje.

10. Anticelulitidní obuv vás nutí chodit ve správné poloze těla, což přispívá k větší mobilitě a pružnější chůzi.

nikolav
autor
23. črc 2013

Takže botky už mi přišly a jsou úžasné. Jsou strašně moc pohodlné a jsem z nich nadšená furt v nich chodím.

marketa137
14. bře 2014

@nikolav tak co jaké jsou, taky o nich uvažuju 😉

gepe
14. bře 2014

@marketa137 taky je mam a jsou moc fajn v tom, ze nuti cloveka do vyrovnani zad. Ze zacatku je trosku problem, nez si clovek zvykne ale jinak parada 🙂 mam jen z jineho obchodu nez @nikolav

marketa137
14. bře 2014

@gepe já je našla za docela dobrou cenu tak zvažuju 😉 , ted mam klaiscké gumové ze sportu tak hledam lepší 😉

martinides
26. dub 2018

a co celilitida? Je tu nějaký časový odstup, pomohlo to? Je pryč?