Antidepresiva Citalec 10. Zaberou?

alca1995
1. říj 2022

Ahoj, jdu se spíš vypsat. Jsem půl roku po porodu, mám zdravou krásnou holčičku. Tak týden se mi rozjelo něco odporného, vyloženě dno. Šílený úzkosti, strach ze strachu, kolotoč hrozných myšlenek. Každý den je utrpení. Beru 3. Dny citalec 10. Je mi víc zle.😑 strašně se bojím, žeuž nikdy nebudu šťastná a takhle to nezvládnu😭 prosím zaberou ty AD? Jsem opravdu na dně.

sorboni30
1. říj 2022

@alca1995 citalec jsou postupně uvopnovane antidepresiva.. Spis by bylo dobre si promluvit z ceho mas strach..? Mluvit a vypovidat se. Ja jsem mela depku pred 14 dny, ale ustala jsem to. Bylo mi stale zle a nevěděla jsem proc ( mam za sebou rakovinu slinivky a jater). Partner mel taky strach. Moje myšlenky byly, ze kdyz se se mnou neco stane, neuvidím jak vyrusta moje 7 mesicni dcera a skoro 8 letí kluci dvojčata. Zasla jsem na vyšetření, proklepli me... a dnes vse v pořádku. Vzdy má vse řešení. Pokud chces,napis mi

pipi_puncocha
1. říj 2022

Průměrně zaberou 14-21 dní od nasazení, ty začátky jsou masakr, přechodně se dá překrýt léky na úzkost, např. Neurol, Lexaurin, které nejsou na dlouhodobé braní, ale pomůžou, než nastoupá účinek antidepresiv. Držím palce, ať je brzy lépe.🍀 taky je užívám, sedí mi dobře, jen ten začátek je těžký.

A určitě, až si to sedne, tak zkusit najít terapeuta a pracovat i na příčině a dlouhodobém řešení problémů...

alca1995
autor
1. říj 2022

@pipi_puncocha vážně pomůže?....nikdo pro to, co zažívám nemá pochopení jsem odsuzována. Je to děs, nemůžu o tom moc mluvit a přitom jak kdybych uvnitř umírala😭.....mam neurol, na noc beru ať se trochu prospím, ale ty dny jsou šílený😭 nejde mi jíst smátt se nic. Hrozná máma jsem😭

alca1995
autor
1. říj 2022

@sorboni30 strach ze všeho, z dalšího dne, že bude zase hrozně, jak to zvládnu, že je to utrpení, vím, že je to nereálné to co se mi honí hlavou ale šíleně tomu nejde odolat a zbavit se toho😭celý dny se tím užírám kdykoli je čas hned lehnu pod peřinu, a čekám kdy bude zas noc. Hrozný nemůžu jíst no děs ani nepříteli bych to nepřála.