Antikoncepce. Jakou dát nejlepší po šestinedělí?

klokanka31
13. čer 2020

Holky jaká je podle vás nejlepší antikoncepce? Teda kromě absence sexu 😆 Já nikdy žádnou neměla, myslela jsem že normální cestou mít mimi nebudu, a ono jo, během roku jsem otěhotněla třikrát. Za dva týdny mi končí šestinedělí a tak přemýšlím jakou dát. Slyšela jsem o nějaké co se vpíchne pod kůži, máte zkušenosti?

marketanova
13. čer 2020

Určitě vám dobře poradí váš doktor, ale pokud si užíváte s jedním partnerem, není to třeba. Hlavně si zpříjemňěte všechno mezi sebou a hlavně i sex!

michaela1990xx
13. čer 2020

Já používala 15 let Yaz. Je sice dražší, ale tenkrát byla nejšetrnější.

krtikkrtovaty
14. čer 2020

@klokanka31 No ta pod kůži tu v ČR není, důležité je zda kojíš nebo ne. Pokud kojíš máš výběr značně omezen. Při kojení lze pouze jednosložkové prášky (no musí se brát fakt přesně, většina žen u nich téměř furt krvácí, no nic moc),brala jsem chvíli po prvním porodu a ač jsem vždy vše snášela dobře, cyklus jako hodinky, tak jsem hodně špinila a opruz. Ještě se při kojení můžou dát tělíska hormonální (na 3-5let, slabší nebo úplně vymizelá menstruace, spolehlivost, může se stát, že nesedne, ale teda cena je vyšší, zase ale po přepočtu na ty roky vyjde levněji než prášky) nebo nehormonální (někdo má silnější MS, ale je bez hormonů). Tohle vše se může hned po 6nedělí pokud je vše ok. Pokud nekojíš máš možnost i prášky klasické, kroužky, náplasti, injekce no a samozřejmě kondom či pesar.
Já mám teď cca 6 týdnů hormonální tělísko Mirena, po druhém porodu, hned po 6nedělí a jsem spokojená, chvíli jsem krvácela, chvilku špinila, ale teď už fajn. Žádné bolesti, ani zavedení nic strašného.
Projdi si všechny možnosti na webu, najdeš + i -. A pak prober se svým dr., určitě poradí.

lachtanice86
14. čer 2020

Brala jsem Yaz a byla nejlepší, pro mě, ale ta cena

miba10
14. čer 2020

To ti asi takhle nikdo neřekne. Každá jsme jiná a každé sedne něco jiného. Ale pro příklad... Já brala 12 let Cilest. Pak mi ho dr sebral, protože tělo už to prostě nechtělo. 5 let na to přišly děti, po porodu s druhým jsem dostala HA Velmari. Po půl roce mi byla opět vzata, protože byla pro mě slabá, udržovala mi cyklus a stále jsem špinila. Ted mám Asumate a zatím dobrý....

mamikry
14. čer 2020

@klokanka31 Kondom 🙂. Měla jsem tělísko i prášky. Tělísko vadilo manželovi, pilulky zase mně, přece jen do sebe cpete hormony a mně (mimo jiné) třeba totálně tlumily... chce to vyzkoušet, co vám sedí.

klokanka31
autor
14. čer 2020

@mamikry Tělísko nechci, mojí kamarádce udělalo pořádnou neplechu a můj manžel o tom nechce ani slyšet, prášky nechci protože bych zapomínala, je pro mě hrozný pamatovat i týden na antibiotika 🤔 manžel říká že zatím zkusíme kondomy,sice to není ono ale prý abych si nekazila tělo hormonama... ale nevím, zda jsou kondomy fakt účinné...

mamikry
14. čer 2020

@klokanka31 Máte skvělého manžela 😉. Upřímně, já bych do hormonů znovu nešla, nás kondom vůbec neruší, nikdy nezklamal a prostě je to nejšetrnější varianta.

klokanka31
autor
14. čer 2020

@mamikry Tak to taky zkusím 😊

clarres
18. čer 2020

@miba10 můžu se zeptat kolik platíte na jak dlouho? Taky se chystám vyhledat lékaře aby mi něco doporučil...

miba10
18. čer 2020

@clarres no plná cena je cca 500,-,ale mám kartičku do Dr. Max, takže mě to vychází něco málo přes 350,-