icon

Bolest čelisti po extrakci zubu. Máte podobné zkušenosti?

kupkaop
11. bře 2025

Dobry den, ve stredu mi trhali spodni sedmicku, v pondeli jsem byla na kontrolu, zanet tam nemam, ale v pondeli jsem byla prvni den v praci kde hodne mluvim a od te doby me boli cela spodni celist. Mate s tim nekdo zkusenost?

levandule_k
11. bře 2025

Mně trhali osmičku, když jsem pak šla delší trasu pěšky po týdnu a pár dní, tak se mi ta rána začala ozývat, cítila jsem to a bolelo to. U mě to chtělo jen klidový režim.

Bych si vzala něco na bolest a v rámci možností mluvila, co nejméně, ale tobě to asi moc neumožňuje charakter práce že? A v rámci možností jela, co nejvíc klidový režim.

kupkaop
autor
11. bře 2025

@levandule_k dneska jsem byla hodinu v praci a pak sla domu, cim vice mluvim, tim je to horsi. Dala jsem si paralen a leduju

martulka88
11. bře 2025

@kupkaop Je to otevřená rána.... Horní zuby se hojí lépe, jelikož i krev se hezky dostane ven. Chxe to klid a ledovat. Vem si něco na bolest, snaž se zmítlrnit otok. Já jsem třeba při spodní osmičce se dva týdny nenajedla, kromě kašovité stravy - mám malpu pusu a větší zuby a otok mi nepovolil otevřít pusu víc jak na malou lžičku. Ty sis to trochu rozbláznila, tak počítej, že to bude trochu trvat.

1pomnenka
11. bře 2025

Já musela na rehabilitace, zničili mi pant na jedné straně při opravě zubu. Nedokázala jsem otevřít pusu dokořán, špatně jsem vyslovovala. Pomohlo to, ale pohyb je omezený. Nikdy už si nedám žvýkačku, nejde to, berou mne křeče. Vyzkoušej dát spodní zuby před horní, pokud ti to běžně šlo a teď ne, musíš začít co nejdříve s rehabilitací.

levandule_k
11. bře 2025

@kupkaop Ten proces hojení může být relativně dlouhý, každý se hojí jinak. Nevím, jestli to ledování má teď přínos. Mně na stomatochirurgii říkali něco ve smyslu, že 4.-5. den už to ledování nemá přínos. Nicméně ty se řiď pokyny svého lékaře.

Kdyby se to nelepšilo, tak znovu k zubaři.

fioreta
11. bře 2025

Tak samozřejmě, po extrakci se má odpočívat a to místo se má chladit/ledovat. Tím jak jsi mluvením neustále foukala do úst vzduch, sis to asi nachladila, ofouklo ti to a projevilo se to na celé čelisti. Každý svého štěstí strůjcem 😉 Mě se třeba extrakce dolních zubů hojila i 2 týdny. Min. týden po extrakci bych se nenamáhala 😉