Bolest na hrudi, jsem zoufalá. Co to může být?

nikyyyyy
27. črc 2023

Dobrý večer, trápí mě takový menší problém. Už asi tři dny mám bolesti na hrudi na levé straně. Pokusím se to nějak vysvětlit, začali myslím ve chvíli co jsem byla po těžší psychické události, první dva dny to byli pichlavé bolesti každou chvílí někde jinde. Pod levým prsem, dole na žebrách nebo uprostřed ale vždy jen v klidu, převážně večer a trvali nejdéle minutu. Včera jsem byla u obvoďáká promáčkl mi žebro a řekl, že to je ,,vyhozené,, ať spím na tvrdé podložce a ze to přestane samo. Problém je, že dnes ty bolesti jsou jiné spíš jako tlak nebo jako těžko na hrudi, občas mě k tomu začne bolet hlava, záda, občas ,,křeč,, v břiše nebo mám takový divný tlak v levé ruce občas mě to píchne u prostřed ale zase jen v klidu, nevím třeba si uz jen něco vsugerovávám do hlavy a jsem z toho mimo :D Tak jsem se chtěla zeptat, jestli náhodou o tom něco nevíte? nebo nemáte nějakou radu. Nadechnu i vydechnu úplně normálně.

optimistic
28. črc 2023

@nikyyyyy Dobrý den, je pravda, že pokud máte opravdu vyhozené žebro, tak může imitovat infarkt (myslím, že konkrétně 3. nebo 4. na levé straně, nevím přesně) Já bych si tedy raději nechala natočit EKG pro klid duše, ale to už je spíš můj stihomam. Jinak k té blokádě žeber - rozhodně to nespraví ležení na tvrdé podložce, je potřeba navšťívit opravdu schopného a zkušeného fyzioterapeuta, který to manuálně srovná, najde příčinu a pak se prý musí cvičit, aby se to nevrátilo. Držím palce.

nikyyyyy
autor
28. črc 2023

@optimistic Děkuju mockrát. Jen se chci optat, mám jít normálně do nemocnice třeba na pohotovost? Můj obvoďák tu bude až v pondělí aby mi kdyžtak vypsal žádanku.

trilien
28. črc 2023

@nikyyyyy mala som presne to iste. Ako píše @optimistic , je to rebro. Fyzioterapeutka ho odblokuje a mrkne, či pripadne nie je bloknuts ešte iná časť tela. Spanie na tvrdom, cvicenie, nahrievanie a pod. nepomáha. Rebro treba skutočne manuálne odblokovať. Na pohotovosť by som s tým nešla, na pohotovosti sa riešia úplne iné zdravotne problémy, toto nie je nič urgentne. Pokial to veľmi boli, mnohí fyzioterapeuti majú vyhradený čas pre bolestivé prípady a su ochotní vziať pacienta do 24hodin. (Niekto s príplatkom, niekto bez príplatku)

nikyyyyy
autor
28. črc 2023

@trilien děkuju!.

nikyyyyy
autor
28. črc 2023

@trilien jen tedy též jste měla občas bolest i v levém rameni? a každou chvíli vás to bolelo někde jinde? mě to totiž občas pobolívá i na pravé straně a proto jsem z toho tak vyděšená.

trilien
29. črc 2023

@nikyyyyy brní mi pravidelne občas jedna a občas druha ruka, v rôznych častiach. Je to zo záťaže, infarkt to nie je, fyzioterapeuti s tým tiež pracujú.

jaydeep
30. črc 2023

Popřípadě PE? Hustota krve...