Bolest zad rok po druhé spinální anestézii. Zažily jste?

barunkiss
8. únor 2024

Dobrý den,

Jsem již rok a čtvrt po druhém cs. První porod jsem měla v roce 2020 a byl zaveden epidural, v roce 2022 jsem rodila taky cs a byla zavedena spinalni anestézie, kterou anesteziolog píchal asi na 10x podle vpichů, které jsme poté počítali. Nicméně i po takové době me záda stále bolí. Sice jen po spaní občas, když spím asi v blbé poloze, ale je to úplně otupující bolest, která trva klidne i půl dne bez úlevy 🥺.

Mate zkusenost ? Řešily jste nějak?
Děkuji!

mollyweasley
8. únor 2024

Zažila jsem, po epiduralu jsem si postupně vyhodila plotýnku až na 8 mm. Kvůli věku se mnou dlouho nikdo nechtěl nic dělat, několik let mi odmítali dát třeba opichy nebo mě poslali akorát na rentgen, který plotýnky neregistruje. Skončila jsem na opiátech, pak až doktorka uznala, že je potřeba magnetická rezonance.
Takže já bych se po zkušenostech opravdu snažila zajistit si kvalitní vyšetření, nicméně taky i zkontrolovala matraci. Při bolesti zad to někdy člověku nedojde, že ta prohlubeň v místě zadku může zablokovat půlku těla.

barunkiss
autor
8. únor 2024

@mollyweasley děkuji za reakci 😊. Já mám jeste právě v bederní oblasti po úrazu bederního obratle, byl nalomeny. Bylo mi 16.
Tak bůh ví co se tam pohnulo po té poslední anestezii 😔

ivetka7686
8. únor 2024

@barunkiss já mám 7 let po akutní sekci a záda mě bolí do dneška 🙈🙈

lenkalubina
8. únor 2024

Mě bolelo v kříži po gynekologické operaci. Před tím jsem nikdy problém neměla. Bylo to hodně bolestivé až jsem někdy ztrácela dech...nechala jsem si napsat rehabilitace a musím říct,že teď super. Trefila jsem na moc dobrou fyzio a ta si s tím poradila. Třeba by vám to taky pomohlo.