Bolest zad z kojení. Co vám pomohlo?

mouss
25. říj 2021

Ahoj maminky, krutě mě bolí záda z kojení. Od krku po kříž. Malou (3m-6kg) kojím skoro nonstop ve dne v noci, je neodložitelná, kojením se i uspává - jinak to nejde, proto kojím pouze v leže na boku nebo v polosedu a na savčí, abych v té poloze vydržela dlouho a ona se prospala - jak se odpojím, hned se vzbudí. Nicméně stejně jsem u toho strnulá. Mám malá prsa, proto jsem u toho pořad zkroucená, prohnutá a shrbená. Prso jí pořád vypadává, sama si ho ne vždy znovu najde, tak se pořád prohýbám abych jí ho vrátila. Vždy se vypodložím všema polštářema co doma najdu... Jsem vyřízená. Je to pořád horší, už se skoro nepředkloním, ani hlavu nedám k hrudi a odpočinout si od toho nemůžu. Co vám pomohlo? Nějaké léky? Vždycky mi pomáhal diclofenac, ale ten čtu že se při kojení nesmí...

mouss
autor
25. říj 2021

Ještě dodávám že dudlík nepoužíváme, máme asi 20 druhů a nechce žádný. Neví co s ním a navaluje se jí z toho. Ani nevíte jak by mi to ale v tuto chvíli fakt pomohlo, je mi i jedno že se to nemá...

hojda
25. říj 2021

@mouss Co kojící polštář? Dudlík mě napadá obyčejný gumový. Většinou děti, které všechny plivou a tenhle vezmou na milost🙂.

te_reza
25. říj 2021

Diclofenac jsem brala tři roky a řešení to není. U mě byl zásadní problém blbé postavení páteře a špatné návyky. Sežeň si dobrého maséra nebo fyzioterapeuta nebo se z toho posereš.

inssomnia
25. říj 2021

@mouss kojím 2,2 roku, dítě, hlavně když je mu zle, spí s gustem mně přes hrudník a už má přes 13 kg. Chodím na masáž zad každý týden, jinak už bych asi umřela. :D
Ale zkusila bych dítě, když už má jasně dopito, odpojit a ukecat (broukat, zpívat, vyprávět). Líbit se mu to nebude, ale s mimi to bude asi přece jenom snazší než s batoletem. Hlavně když už po nocích kvílí "maminko, já ci ještě z druhý strany! Ještě tam je! Ještě mlíííčkooooo", tak se vyjednává blbě. Ale už se taky naučila, že když stáhnu triko, je konec. Nahmátne látku, otočí se a usne si sama.

kapii
25. říj 2021

@mouss mě pomohly masáže. To mě fakt zachránilo a pak jak už bylo dítě aspoň na 10 minut odložitelné, jsem cvičila protahovací cviky z jógy. Často střídat polohy. Ze začátku jsem byla taky pořád jakoby strnulá, ale časem se to zlepšilo, víc jsem se uvolnila a malý jak byl pohyblivější a větší, tak si snadněji našel pohodlnou polohu. Hlavně se snažit podložit mimčo polštářem, ať má pusinku ve stejné výšce jak tvoje prso, ať se nemusíš k němu hrbit nebo ležet nějak zkroucená. Jinak v tom pololehu jsem používala polštář který je jakoby opěrka od sedačky. Je takový pevný a přišlo mi, že ty záda podepře líp, než když zapadnu do měkkého polštáře pod hlavu.

mouss
autor
26. říj 2021

@hojda mám kojící polštář ale moc nepomáhá, taky si s ním vypodložím ruku nebo dám za záda, ale takový bez efektu, stejně poslouží i obyč polštář. Dudlík - ten taky máme, také nechce.

te_reza
26. říj 2021

@mouss a jak normálně stojíš, sedíš. Jestli si už před tím brala diclofenac, tak už to nebylo ok,ne? U mě byl třeba zásadní problém kačeří postoj, v bedrech sem byla brutálně prohlá, zadek ven a břicho taky, prostě jsem nestála rovně, dokonce jsem i špatně seděla. Jinak já mám po úraze kratší jednu nohu, takže já se chodím aspoň jednou za dva měsíce rovnat na dornovku, ale narovnat ten postoj byl zásadní krok.

mouss
autor
26. říj 2021

@te_reza jj pravda ze se zadama mam problemy porad, ale to kojeni to dodelalo. Mam celkove zada ochably. Casto se mi skripavaji nervy, proto jsem jednou za cas, kdyz to bylo nejhorsi, brala ten diclofenac. Ale na cviceni ted nemam cas ani energii, mala toho moc nenaspi, takze ani ja.

te_reza
26. říj 2021

@mouss když s tim nebudeš něco dělat, zabiješ i ty poslední zbytky energie a řiká ti to někdo, kdo celý rodičák strávil na práškách, injekcích a po doktorech, do teď si pamatuju jak sem v křeči, nemoct se pohnout ležela na zemi v obyváku a čekala, až zabere prášek.

cilkat
27. říj 2021

Nezkousela jste nosit v šátku? Občas pokud dítě vyžaduje prso jako dudlík, tak mu nošení stačí jako dostatečně těsný kontakt, spí a "nedudlikuje". Je otázka, jak moc máte ty záda slabý, jestli když budete muset nosit váhu, tak pomůže, že můžete volněji měnit pozici a aktivně se hýbat, ale u mě to pomohlo.

kettkav
27. říj 2021

@mouss A co zkusit kojit vleže?