Brnění dlaní, bolest paží. Nemáte zkušenost?

8. bře 2023

Dobrý večer,
poslední dny mám problém, že mi brni dlaně, a to na malíkové hraně. Především malíček, prsteníček. Toto se však děje jen, když jsem v klidu, tj. sedím/ležím a loket se mi dotýká buď podložky, nebo třeba těla (například při držení teploměru v podpaží). Když chodím a něco dělám, nevím o tom.
S tím podle mě souvisí i bolest paží, hlavně levé, kdy bych bolest přirovnala k námahové. Podle mě ta bolest paže a brnění dlaní souvisí. Občas mi brni i chodidla. Je to spíš jemné brnění. Mám pocit, jakoby to šlo od krční páteře.
Kvůli refluxu mám vysoko podloženou hlavu, ale nemusí to být tím, spíš není.
Beru Helicid, dlouhodobě. Jinak jsem hypermobilni, hrudní páteř a kříže zejména, mi krupou při sebemenším pohybu.
Bojím se, aby to nebyla třeba RS. Volala jsem na neurologii, ale jak to bývá, nikde nepřibírají. Prosím o Vaše zkušenosti.
Teď mám virózu, ale určitě to nesouvisí, to brnění už jsem měla předtím. Pár dní beru béčko.
Jak jsem řekla, je zajímavé, že mi to dělá jen v klidu.
Je tu nějaký lékař? Děkuji.

hvezdicka09
8. bře 2023

Ahoj, nejsem doktor, ale mam s takovými problémy zkušenosti. Myslim ze to není nic vážného, u rs by to brnění bylo stále, ne jen v klidu, toto bych tipla vzhledem k tomu ze to mas na obou rukou ze je to od krční páteře a jelikož i chodidla, tak nedostatek hořčíku k tomu. Doplnuj hořčík a začni cvičit něco na zada celkove, joga je super. Určitě zajdi k dr, mají možnost předepsat lepší hořčík který dřív zabere atd. Ať je brzy lip 🍀

autor
8. bře 2023

@hvezdicka09 Jsi hodná, díky 🙂

kakba
8. bře 2023

Ze zacatku jsem tohle mela, az me bolela cela ruka. Mela jsem to od patere. Od doby co chodim na reflexni masaze uz to nemam. Takze bych zacla cvicit a popr.masaz.

autor
8. bře 2023

@kakba Taky jsi to měla v klidu?

lenerka1
8. bře 2023

Mě brněl palec na noze, bylo to od hrudní páteře, pomohla fyzioterapie.

lv
9. bře 2023

Pravděpodobně od té páteře, ale neurologa to chce