Svědění - brnění čelisti. Co si o tom myslíte?

lucie0205
10. říj 2023

Dobrý večer dámy. Prosím o radu …
Cca 2 měsíce mám brnění - svědění čelisti … zuby mě nebolí. Začalo to brněním levé strany čelist v kloubu sme ucho. Dnes přidala práva strana. Měla sem blokaci krční páteře - uvolněno. Ale čelisti přetrvávají. MUDr. Tvrdí krční pater … ta je podle druhé MUDr Ok. Zubař ze mám nevylezlou 8 v levo dole a muže to byt tím. Prosím mate někdo zkušenost co s tím ? Už mě to otravuje život. Děkuji všem za odpověď.

1pomnenka
10. říj 2023

Nechala bych si vyndat tu osmičku, stejně nevyleze a bude dělat neplechu. Není naležato a netlačí na sedmičku? Jinak mě napadá zánět trojklanného nervu nebo začínající obrna lícního nervu. Mně u zubaře zablokovali čelist, bolest neskutečná, musela jsem okamžitě na rehabilitace, aby mi to nezůstalo. Pusu jsem otevřela jen na 1cm.

levandule_k
10. říj 2023

Asi bych pracovala na té krční páteři dál nějakým cvičením ideálně pod dohledem fyzioterapeuta. A souhlasím s @1pomnenka, může ti problém dělat nevylezlá osmička. Nedávno jsem si dvě osmičky nechávala vyndat, nebyla ani kousíček vylezlá a jedna navíc blízko nervu. Ten strach z extrakce osmiček je horší než samotný zákrok.

petulkadodo
11. říj 2023

@lucie0205 Něco dráždí nerv, proto to brní a svědí. Jelikoź se přidává i druhá strana, sázím spíš na krční páteř než na zub, to by bylo jen jednostranné. Zánět trojklanného nervu to nebude, ten nesvědí, ale bolí jako kráva. Obrátila bych se na rehabilitačního lékaře. Máš udělané rtg v předklonu a záklonu? Mě takhle svědil výstřih pravá polovina, až po několika týdnech se přidalo brnění v prstech při předklonu hlavy a nebyla to krčka, ale nerv skřípnutý v namoženém trapézovém svalu. Vyřešil to fyzioterapeut.

lucie0205
autor
11. říj 2023

@levandule_k Moc děkuji

lucie0205
autor
11. říj 2023

@levandule_k Děkuji

lucie0205
autor
11. říj 2023

@petulkadodo Děkuji