Chci darovat krev, ale bojím se, že zkolabuji
Ahoj holky. Rada bych darovala krev, ale mam docela strach ze to nedam. Mam nizky tlak. Jaka je pravdepodobnost ze u toho omdlim. Stalo se to nekomu? nechaji me tam kdyztak lezet jeste chvilku? Dekuji za odpoved.
ja tam taky vzdycky lehla😀 teda ne primo u odberu ale az pak v čekárně...tak jsem si tam lehla, nohy nahoru a čekala...a osetrovatelka me tam opecovavala😀 pak jsem prisla na to, ze když vecer predtim a pak rano vypiju hodne vody tak je to v pohodě 👍 a silný černý kafe😉
Me se dela slabo pravidelne, jak skonci odber. Nech si rovnou zvednout nohy, to pomaha. A chce to fakt hodne pit. Pred i hned po.
@ivonek Jakožto pravidelný mnohaletý dárce krve s nízkým tlakem mám pár historek s omdléváním a to tak do dokonalosti, že v jednom případě mi na ulici zavolali sanitku a byla jsem do hodiny zpět v nemocnici s infuzí v ruce😅. Takže rady: po odběru nedobíhat tramvaj ani! trolejbus, v ten den už netancovat, nehopsat ani! nezápasit v bahně. Vzít si s sebou pití a před a po odběru hodně pít a slupnout nějaký oplatek + kafe. Když už se udělá špatně, tak si stačí sednout a opřít nohy o zeď. 🌷🌹
Taky mám nízký tlak a darování OK. Na každé transfuzce mají nějaká křesílka, lehatka... Po odběru vstávat opatrně, dostává se nějaké občerstvení, tak si ho tam dát, dopřát si kávu a prostě si tam chvilku odpočinout. Ne se sebrat a hned letět dom. Darovala jsem na 3 různých a vždycky jsou všude moc příjemní a starají se o tebe, kdyby cokoliv, postarají se o tebe 🙂 V den odběru máš v práci nárok na volno, tak toho využij k relaxaci. Můj táta je celoživotní dárce a vždycky jde po odběru spát 🙂
Hrozně ráda bych darovala krev, ovšem mám 50 kg, a hlavně před 7 lety jsem měla maličké znaménko vyhodnocené jako melanom in situ. Udělali bezpečnostní řez, odstranili, od té doby vše ok. Otázka je, jestli bych darovat vůbec mohla? Tušíte prosim někdo?

Já jsem darovala pravidelne a mam taky nízký tlak. Mivam 90/60, občas i méně. A 2x se mi stalo že jsem tam omdlela, jinak vždycky v pohodě. A neboj,oni jsou zvykli ze tam občas někdo omdli, pomůžou Ti.