icon

Chřipka. Co by mi pomohlo?

28. únor 2025

Ahoj holky od pondělí na mě vlezla chřipka do středy 40 a už čtvrtek, pátek bez teplot. Dcera od úterý taky okolo 39,5 a furt má teda teploty, ale nad 39 už to není. Hodně kašleme a jsme strašně slabý. Stará se o nás muž, ale musí taky už do práce a já si nedovedu představit jak to tu zvládneme s dcerkou samy. Jsou ji 4..
myslim, vařit uklidit a tak..
jsem strašně moc slabá, mota se mi ještě hlava.. nemate něco co by mi mohlo pomoct? Kdy už to odejde achjo 😭

alice180
28. únor 2025

Pomůže se vyprdnout na úklid a vaření, máte možnost si něco objednat? Dělej jen to nejnutnější. Na příští rok doporučuji očkování. Nevím kolik je dceři, ale od dvou let je pro děti vakcína ve formě kapek do nosu. Máme odzkoušenou už druhou sezónu.

vlasta1981
28. únor 2025

Očkování je vám k ničemu momentálně vás nikdo v dohledné době 3 měsíců bez potíží nenaockuje .
Nám hodně pomáhá med smíchaný s citronem zalít jako nápoj . Mazat plíce som sádlem, zázvorový sirup ,a odpočívat . Neřeste nepořádek ,objednejte jídlo ,nákup vám také přivezou , odpočívejte a bude lépe

petramana
28. únor 2025

@alice180 uvazuju, ze bych pristi rok nechala deti naockovat (3 a 6 let) - kolik je celkem tech davek prosim? a kdy se zacina ockovat?

endy85
28. únor 2025

@alice180 taky mě moc zajímají informace k očkování dětí. Byly nějaké nežádoucí reakce? Děkuji

alice180
28. únor 2025

Pokud se jedná o ty kapky do nosu, je to dávka jedna. Ale jak jsem psala je to az od dvou let. Poprvé byla dcera před druhýma narozeninama a to dostala klasicky injekci a to měla dvě dávky. Od dvou pak nosní kapky. Žádná reakce nebyla. Může bejt třeba rýma, protože se jedná o oslabený virus. Ale ani jednou ji malá neměla.
Ideální doba je listopad.

hasara33
28. únor 2025

To mě mrzí, že vám není dobře ☹️ já sice nemám radu ohledně již probíhajícího onemocnění, ale jako prevenci na podporu imunity mohu vřele doporučit produkty od Mycomedica. Já beru acerolu a mycokomplex a dceři dávám na imunitu tygří sirup a poté dračí sirup. Za mě to jsou nedoceněné produkty - přírodní a účinné. Za celé období chřipek a nachlazení jsem byla nemocná 1 a to byla jen rýma a kašel, během 3 dnů jsem byla fit a to chodím denně mezi velké množství lidí, kteří kolem mě prskají a smrkají. Nicméně musí se to brát pravidelně dle doporučení. Všechno najdeš na jejich stránkách mycomedica 🙂😉 Přeji ať jste i s dcerou brzy zdravé. 🍀

felis
28. únor 2025

Ahoj, kdyz jsme byly s dcerou nemocné, tak jsem holt delala ty 2-3 dny polévky z pytlíku (nez jsem se zmohla na uvaření něčeho domácího), udelala jsem čaj do termosek na celý den... k tomu ovoce, sušenky, minerálky (nechala jsem si dovézt Kosik anebo poprosila kamarádku o maly nákup), pečivo z mrazáku a zalezly jsme si na gauči k filmu. Byly jsme spolu samy a zvládly jsme to. Btw úklid, pocka a nádobí překvapivě taky nema nožičky 😃 holt až muz prijde z práce, tak poklidi z toho nejhoršího a něco dobrého na další den taky přiveze 😉

zmrzlinka
1. bře 2025

Ležet a koukat na pohádky.Manžel ať uvaří.A vy si jenom ohrejte.Až přijde z práce ,tak to uklidí.

fifinka2020
1. bře 2025

Po víkendu už bude zase líp... to je tvoje první nemoc s dítětem? Ve 4 letech se už dá dítko dobře zabavit,navíc jestli mu není dobře,bude unavenejsi... za mě je teda horší, když máš horečky ty a k tomu třeba zdravého dvouletáka😅. A nejhorší za mě střevní chřipka... jinak u nás manžel musí pracovat,i když jsou ty horečky, je to zažil, ale dá se to... jen se snažit přežít a neřešit nic dalšího, úklid počká, jídlo koupit nebo nachysta večer manžel...

prejeta_zaba
1. bře 2025

Však to neřeš, co je potřeba s jedním dítětem pořád uklízet a vařit? Buď ráda, že nemusíš například skákat kolem lezoucího batolete. Uvařit těstoviny a něco na to kydnout je otázka 10 minut, netřeba to víc prožívat. 🤷‍♀️