Co pomáhá na opakující se opary? Zkušenosti uživatelů.
Nemáte někdo prosím typ, co na opary, aby se mi nedělaly pořád dokola? 🙈 Beru B komplex, ale vždycky, jak po nějaké době vysadím, tak do pár dnů se udělá znovu a už mě to fakt štve. Nevíte něco, než budu řešit s doktorem? 🙏
Moc doporučuju slovenský přípravek Herpes complex, brala jsem loni 1-2 měsíce v zimě a celý rok jsem pak měla klid. Doporučila mi ho kožní lékařka. Musím si ho taky znovu nasadit.
Muzes zkusit i Barnys HerpeNorm. Mne se dela bohuzel opar u oka, tohle mi v lete pomohlo na opakovane opary, po uzivani tabletech se uz neukazal
Moc děkuji holky, vyzkouším. Když to nezabere, tak budu muset už k lékaři. Dřív jsem měla tak jednou, dvakrát do roka, ale za poslední půlrok už je to tak dvakrát za měsíc, tak už to musím řešit.
Ahoj, brala jsem béčko a jinak doporučím cokoliv od značky Nobilis Tilis a nebo zkus cannadent. To z lékarny je zbytečně drahý a nepomáhá, nebo teda mě ne.
Hezký den, mně pomáhají probiotika, tedy od doby, kdy se synem jím každý den jogurt (většinou Hollandii), tak se to u mě s opary dost zlepšilo.
Dřív jsem ho měla na rtu prakticky každý měsíc, nebo i častěji. Stačilo se napít třeba jen z krabice mléka...
Nicméně, když si pár dní jogurt nedám, tak se opar milerád připomene.
Takže dlouhodobé systémové řešení to asi úplně není, ale zas probiotika by měla být prospěšná celkově, tak se zatím asi budu držet tohodle.
Tak jenom takový pohled na věc, co by třeba mohlo taky pomoc 🙂
Jinak béčko neberu, ovšem beru Euthyrox, měla bych brát déčko, což se snažím. Dál mám atopický ekzém, takže je otázka, jak se to všechno ve mně spolu "míchá".
Jinak probiotika v tabletách mi v lékárně mimo těhotenství a kojení moc nedoporučili, že je lepší právě jogurt nebo tak...
A jinak u oparu se nejvíc bojím náhodného přenosu do míst, kde by z toho mohl být problém při případném druhém porodu. Ale i to se dá řešit léky, co jsem tak tady vyčetla, nicméně musí se na něj přijít.
Nemáte tip i na něco normálně dostupného, co bych mohla koupit k vanocum? sestra na opary roky trpí a všechny tyhle babské rady s jogurtem už kdysi zkusila, ale zatím nic nepomohlo
Nemáte tip i na něco normálně dostupného, co bych mohla koupit k vanocum? sestra na opary roky trpí a všechny tyhle babské rady s jogurtem už kdysi zkusila, ale zatím nic nepomohlo
@bigmak ja užívám herpenorm. Jako asi jsou když vyskočí menší a ne tak časté, uměla jsem mít každý měsíc dva

Ano mám, objednej se na kožní a zeptej se na krevní odběr, může se jednat o sníženou imunitu a větší náchylnost k oparům. Pak se to musí přeléčit minimálně několikrát Herpesinem. Pouze vitamíny ani mastičky to neřeší.