Co znamená diagnóza Z340 na neschopence?
Ahoj/Dobry den, chci se zeptat jestli nekdo nevi co je v neschopence zadana diagnoza Z340
Mam ji od patku a nevim jak je to s kontrolami a vychazkami. S dr.jsme se nijak nedomlouvali, a sestricka rikala ze pani dr.nic nerikala, ze jedine kdyz pojedu k doktorovi nemusim to resit. A v nejake stare diskuzi jsem nasla, ze kdyz je zadano Z340 tak kontrola neprijde. Nechci se nikde "courat" ale rada bych si skocila treba na postu a do kramu, kdyz bude manzel v praci a taky potrebuji vencit pejsky. Dekuji za odpovedi 🙂
@exbordelar Já jen děkuju za zastání 🥰 a vysvětlení
@exbordelar pokud by zvracela tak, ze neni schopna prace, pak je dg hyperemesis gravidarum. Ne dohled nad norm tehotenstvim. Coz je ale porad vec onoho lekare, ktery na sebe dtrhava pozornost pojostoven.
Když jsem měla neschopenku a psa (netěhotná), tak jsem ty tři metry před barák v poledne vyběhla (velkou procházku pak zajistil kamarád). Jednoduché, ale nárok na to není a to že vlastníme psa je čistě náš problém, ne nikoho jiného.
@hezz17 to je pravda, ale i obycejne bezne zvraceni a nevolnost pri fyziologickem tehotenstvi, je dost na prd, vykonavas-li praci treba ucitelky, manazerky, letove dispecerky, a pod. Kdy je ti proste jenom blbe a nemusis zvracet, ale znemoznuje ti ten stav plne se soustredit na svou praci.
@eviicka urcite neni pes duvod psani nakych vychazek. Zalezi proste na stavu, v jakem ten pacos je. Kdyz bude mit obe nohy zlomene, tak vychazky zrejme nedostane (alespon ne treba prvnich ctrnact dnu). Pokud ma jen chripku, tak mu asi doktor na chvili vychazku povoli, aby mohl na chvili vyvencit psa a dojit si pro rohliky k Vietnamcum.
Jak rikam, neznam osobne zadneho lekare, ktery by vypisoval PN jen tak pro nic za nic, a to plati i u tehotnych. Vzdy tam je naky duvod, jen ho ostatni nevidi, bo lekarske tajemstvi 😉
@exbordelar nojo ano, souhlasím, v těhotenství to může být naprd a přitom mít práci "povolenou". Já třeba odmítala z důvodu bezpečnosti ve třetím trimestru řídit auto (v práci potřeba teda nebylo). Pak klidně PN, ale když už někdo tu PN má (to znamená dostává peněžitou dávku), tak má být rád, že to tak lze udělat a nevymýšlet si vycházky, procházky a ještě se rozčilovat.
@aarriel Kontroloři diagnózu vidí, stejně jako referenti co zpracovávají neschopenky k vyplacení. Ale opravdu se nikdo ty diagnózy neučí, vlastně není podstatný s čím je kdo doma. Konkrétní diagnózy se zjišťují až když je podezření na podvod, ať ze strany doktora nebo ze strany pacienta. Jinak opravdu není důvod zjišťovat kdo a s čím marodí.
Na neschopence pro zamestnavatele a popr. urady by nemela jit videt diagnoza! Je to choulostiva informace - lekarske tajemstvi. Jedine, co vidi, je razitko vystavujiciho lekare. Ale ted uz jsou jen eNeschopenky. Jsou diagnozy, jako je treba zlomena ruka - za to se asi clovek nestydi, ale ze se lecite treba s diagnozou A51.1, uz asi nikdo nechce, aby to nekdo dalsi vedel 😀 a je uplne jedno, ze laik kodu nerozumi. Ale Google uz ano.
@exbordelar taky mi to přijde pravděpodobnější =)

@exbordelar Hele, já to chápu, fakt jo. Pokud je to fakt potřeba a ten stav toho dotyčného to vyžaduje. Ale nesouhlasím s tím, že se píše PN pomalu každé těhotné jak na běžícím pásu a co si budeme povídat, je to tak ve většině případů.
Kdyby zakladatelka musela ležet v nemocnici (samozřejmě ji to nepřeji a doufám, že se to nestane), tak taky ten pes s vyvenčením čekat nebude.
@aholman89 O.K. -omlouvám se, ten komentář jsem přehlídla.