Kontroly na těhule na neschopence

andelaaa
1. črc 2019

Dobry den chci se ze zeptat jsem měsíc doma už na neschopence a byla u mě kontrola v tydnu dopoledne je tady někdo z okresu nachod dekuju za odpovědi jestli taky byla kontrola v těhotenství

tulikiss
1. črc 2019

@andelaaa ten kdo jde na kontrolu netusi s jakou diagnozou je kontrolovana doma. takze samozrejme chodi i na tehotne. prvni dva tydny muze kontorlovat zamestnavatel nebo pozadat socialku o kontrolu, pak uz chodi socialka podle rozpisu. bud na udani nebo nahodne vybere pocitac tak, aby v okoli bylo vice lidi na kontrolu.

lachtanice86
1. črc 2019

@andelaaa jistěže chodí i na těhotné. Proč by neměli?

marses
1. črc 2019

Pracuji v gyn. ambulanci a co mi těhotné říkají, tak kontroly chodí. Ve velkých městech asi více než v malých obcích. Teď mi zrovna jedná říkala, že kdykoli si dá zmenu místa pobytu na chalupu, tak za ní pokaždé kontrola dojede i tam.

urtica
1. črc 2019

Dle mě záleží na pojišťovně - za mnou nebyli ani v jednom těhotenství, marodila jsem v Praze.

lachtanice86
1. črc 2019

@urtica pojišťovna s tím nemám nic společného. Kontrolující dostane každý den seznam náhodně vybraných

lidka41
1. črc 2019

Ahoj, měla jsem kontrolu v těhu, ale když pán zjistil proč mám neschopenku, řekl mi, že už nepřijdou, že jinak na těhotné nechodí. Akorát nevím, jestli byl z Náchoda nebo Jaroměře 🙂

malanoha
1. črc 2019

Na me nikdy nepřišli, ani v tehotenstvi, ani jindy.. Jsme teda zapadakov v severnich Čechách.. Ja teda chapu, ze kdyby na to nebyl nejaky bic, tak by to lidi zneuzivali ve velkem, ale me by smrtelne nastvalo, kdyby me nekdo kontroloval... I kdyz moje neschopenky nebyly nikdy zadny podvod. Pripadaji mi ty kontroly potupne...

nita1984
1. črc 2019

@malanoha kontroly jsou potupné???? Mě zas přijde potupné, platit z daní nějakého simulanta 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

varecka246
1. črc 2019

Když jsem byla těhotná na neschopence byla u mě kontrola 1x

kami1984
1. črc 2019

@lidka41 pokud by měli udání, tak přijít musí

kami1984
1. črc 2019

@nita1984 tak na mě přišla kontrola před 5 lety, byla jsem těhotná. Zvonili 3minuty po skončení vycházky, tohle na bednu bylo.. Chápu 30minut, hodina, dvě. Ale 3 blbé minuty?

verusch
1. črc 2019

180 dni na neschopence ani jednou kontrola 🙂

lucinkamarecek
2. črc 2019

Ahoj, jsem sice z Brna , ale na kontrole mě nikdo nebyl a to jsem od 6tt doma a už jsem teď nastoupila na materskou6, v mém okolí i mimo Brno neznám nikoho komu by kontrola přišla.

malanoha
2. črc 2019

@nita1984 Tak maji chodit treba na udani zaměstnavatele, kdyz by bylo podezreni, ze je to simulant. Chodit ale na opravdu nemocne nebo tehotne pet minut po skonceni vychazek je buzerace.

zuzan88
2. črc 2019

Přišla mi kontrola loni poslední týden neschopenky... Nikdo neví z jakého důvodu máte neschopenku...jednou je neschopenka, tak by se měla dodržovat, i když nám těhotným se to nelíbí... Bohužel.

janule1940
2. črc 2019

To je těžké, na jednu stranu by na nemocenské neměl být nikdo, kdo nemá zdrav. potíže, a tam je pak nějaký léčebný režim potřeba. Na druhé straně mi systém, kdy zaměstnavatel, který nemá pro těhotnou vhodné místo, ji měl platiti náhradu mzdy celou dobu až do porodu, přijde šílený. Pro velké firmy o.k. Ale představte si takového majitele restaurace. Má servírky, kuchaře, pomocné síly, provozní a účetní. Kam má takovou těhotnou maminku zařadit, nic z toho dělat nemůže? Když mu během roku takhle otěhotní 3 zaměstnankyně (kromě jedné účetní🙂), může podnik zavřít, to prostě neuplatí. Stejně tak spousta dalších malých podniků, které mají zaměstnance v manuálních a fyzicky náročných profesích. Jakmile stát vyřeší tuhle situaci, nebudou na nemocenských ženy, které jsou zdravé a řeší tak v podstatě svou zaměstnaneckou situaci ve spolupráci s riskujícím lékařem. Tohle je černá díra, o které všichni ví a všichni dělají, že neexistuje. Jinak kontroly prostě chodí normálně, jako na všechny ostatní.

nita1984
2. črc 2019

@malanoha pokud si někdo nechává platit za to, že je doma, musí dodržovat pravidla. Za mě naprosto v pořádku

baraskaska
2. črc 2019

Byli na me jednou z celyho těhotenství. Ze zacatku těhotenství je posila zamestnavatel.

katka_nedo
2. črc 2019

@nita1984 na druhou stranu vime,jaci nekteri urednicci jsou a proste clovek treba nemuze uhlidat,zda na zvonku zrovna dojde baterie a nebo treba pri vysavani zvonek proste neuslysi vcetne spanku.Ja uz nikdy nechci byt na neschopence,jelikoz jsem mela furt strach,ac jsme byla doma,aby proste kontrola jen netukla na zvonek a nezdrhla.Treba postacka je na to expert a kolikrat to byla nahoda,ze jsem slysela divny zvuk a letela se podivat a ta mrcha fakt jen tukla do zvonku. Ja kdyz mam zaplou digestor u vareni,tak je zvonek tez hure slyset. Podvodnici budou vzdy a vsude a nikdy se to nedokaze uplne zamezit,aby nemocenskou necerpal podvodnik.

nita1984
2. črc 2019

@katka_nedo nemůžu posoudit, nikdy jsem na PN nebyla. Ale co vím, tak pro kontrola někoho "nechytnout" doma je práce a papírování navíc, takže ti se fakt snaží. Extchyne dělala na OSSZ na kontrolách, tak o tom něco málo vím

katka_nedo
2. črc 2019

@nita1984 No vzdy zalezi na kusu,co prijde. Nejde to pausalizovat ani tak ani jinak.Jedna postacka tu jak sjem psala jen tukne do zvonku a druha pekne zazvoni.Jedna postu vlozi normalne do schranky a druha to vlozi jen tak,ze to visí ze schranky.Jedna narve casopis do schranky a druha ho logicky krasne vlozi do prihradky na casopisy a noviny.😊

kami1984
2. črc 2019

@katka_nedo tak je tvou povinností si hlídat fcni zvonek, tady by jsi obstála snad, že by byla oficiální výpadek proudu.
Jinak když mi přišla kontrola, zvonili tak, že by to probudilo snad i mrtvého 🙂

drep
2. črc 2019

@janule1940 já bych ale jako doktor zdravé těhotné neschopenku prostě nenapsala. A zapsala bych to i dokumentace, že se dožaduje PN a poučuji, že na ní nemá nárok. PN je na nemoc a to těhotenství není. A když tu člověk čte diskuze, tak se tu objevuje kvantum příspěvku, jak získat neschopenku, protože si potřebuju před porodem odpočinout, do práci mi chodí lidi, šefová mě nenosí na rukách a podobné absurdity.

nita1984
2. črc 2019

@drep bohužel, dneska se doktoři chrání. Máš tady milion příspěvků, co má těhotná říct, aby PN dostala. Hodně jsem to řešila se svým doktorem, protože me na PN honil od začátku a já jí nechtěla a nemám do teď (28tt) a to pro mě otěhotnět nebyla sranda (7IVF, 4 potraty, na začátku tohoto tehu zamlkle dvojče, nevolnosti do pátého měsíce), já zkrátka chci pracovat, práce mě baví. Když tady pak čtu, že některé těhotné doma ani nevysavaji aby nepotratily, tak se mi chce brečet. Je to masakr, co ty ženský dneska vymýšlejí 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

janule1940
2. črc 2019

@nita1984 Tak jasně, nemluvím o tom, když se někomu prostě nechce pracovat a chce si to doma "užít" a nebo má prostě přehnaný strach a má pocit, že zvednutí šanonu plného dokumentů je na vyvolání předčasného porodu. Ale jsou profese, kde to prostě většina žen nedá a ty také většinou patří mezi zakázané práce v těhotenství - provozy s vynuceným tempem, provozy, kde si nemůže žena sednout, kde manipuluje s chemikáliemi nebo těžkými břemeny atd. A to jsou ti situace, které považuji za nedořešené. Tam to prostě nevyřešíš a pokud žena nemá jinou kvalifikaci, tak ji do kanceláře přesunout nemůžeš.

janule1940
2. črc 2019

@drep Já tě taky zcela chápu, taky jsem přesně v příspěvku psala, že PN má mít prostě jen žena, která má nějaký problém. I když automaticky se píše i ženám (alespoň ze své zkušenosti vím), které třeba prodělaly samovolný potrat, trpěly na krváecní v předchozím těhu atd. Ale zároveň jsem chtěla upozornit na zcela nevyřešenou situaci se zaměstnáváním těhotných v provozech, kde zkrátka nelze ženu převést na jinou profesi. Nevím, zda jsi praktik, ale představ si, že by ti během roku odešly po sobě tři sestřičky na placené volno v těhotenství a tys je všechny tři měla doma platit průměrným platem, plus soc. a zdrav. No, to můžeš zavřít ordinaci. Podle mě je malé podnikání do 20 zaměstnanců základem dobře fungujícího státu, stát by neměl být postavený jen na velkých podnicích. Ovšem tahle praxe mnohé malé podniky ničí.

phoebe37
2. črc 2019

Já jsem z Trutnova a byli na mne zatím jen jednou, ale za 14 dní už jdu na mateřskou.

katka_nedo
2. črc 2019

@janule1940 Jo u toho podnikanitele je fakt na prd.Male podniky dnes trpi ze vsechn stran.Mame v rodine podnikatele.Od Babise az po tyto veci co uvadis.Kdo nepodnikal nevi,co to je stres,aby bylo na vyplaty,aby se prodavalo.My jsme sami s manzelem zazili,jak financak dokaze potrestat naprostou banalitu desitkami tisic.Tam samozrejme byla vina i ucetni.Ale jako problem byl v naproste banalite a sup 30tis pokuta pro firmu upadajici do zahuby.

tulikiss
2. črc 2019

@lucinkamarecek tak zrovna Brno chodi, ale je to nejvetsi sprava v CR takze logicky neni v moznostech, aby se dostalo na kazdeho.

drep
2. črc 2019

@janule1940 nejsem, jsem anesteziolog, ale časem budu praktik. Ona taky je práce nevhodná a práce “nevhodná”, takže sestra v ambulanci praktika může pracovat úplně v klidu. Já pracovala taky, jen jsem se z resu přesunula na anesteziologickou ambulanci. Naše sestry zase dělají analgetický tým anebo jsou v ambulancích.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru