Covid bez testu. Jak postupovat, když jsou příznaky a nechcete jít na test?
Když máte příznaky, ale nechcete jít na test, jak nejlépe postupovat? Všude čtu, že po 10 dnech už člověk není infekční, je to pravda?
Já jsem se držela od lidí 14 dní od chvíle, kdy jsem objevila příznaky.
Tomu já nevěřím. Ale věcně - deset dní je minimum, musíš být hlavně 4 dny bez příznaků nemoci. Platí, že pokud nejdeš na test, tak je karanténa 14 dní.
@matire Ale co jsem tady četla, tak lidi měli ztrátu čichu i tři měsíce....
tento příznak se do toho nepočítá
@becicka aha, děkuji. U nás je to právě jen ten čich, zatím.
Jsem skoro dva týdny po konci karantény a mám čich a chuť tak na 60 %
Já mám od včerejška karanténu na 10dni. Mám silný kašel,bolest svalů,únava, bolest hlavy,ztráta čichu. Na testy půjdem až mi skončí karanténa a budu bez příznaků.
Zrovna o tom jsme se včera bavili. Ztráta čichu nebo dušnost - obojí je jak příznak, tak třeba i dlouhodobý následek. No nepřišli jsme na to, kde je ta hranice
Brachovi doktorka rekla 14 dni karantena a pred jejim ukoncenim musi byt alespon 3 dny bez priznaku. Ztrata cichu a chuti se pry po urcite dobe (bohuzel si nevzpomenu presne jake) bere jako nasledek, ne priznak.
Holky jeste prosim, spolu s manzelem tedy mame drzet karantenu, i kdyz nam nic neni, ze? A s detmi ani do lesa, mimo lidi? 14 dni v panelaku, bez vzduchu a bez pohybu, to si vubec neumim predstavit 😔
To neni o tom co si umis predstavit,ale o tom,co bys mela udelat,pokud si chces hrat na ohleduplnou a neohrozit pripadnou nakazou po ceste do lesa co nejmin lidi...
Nam psala hygiena, ze nikam, ani do lesa, kde nikdo neni. Taky jsme byli zavreni s dcerou v byte, prezili jsme to.
A to jsme priznaky nemeli, jen karantena po kontaktu s nakazenou osobou.
@zuzita15 Ale kdybychom měli psa, tak můžeme 😀
Psa na nezbytně nutnou dobu a ne celá rodina...
@becicka jasně, já vím, že se to dá vydržet. Jen se bojím, jak se to projeví na dětech. Za 14 dní budou dva stupně, vylezou ven a hned onemocní 🙂
Když jsme nastupovali na konci září karanténu, bylo krásně a slunečně... vylezli jsme v půlce října ráno do školky 6 stupňů, nenaděláš nic
Nám říkal obvodak, že 4 dny, co je člověk bez příznaků. Nejméně však od 10.dne plus ty 4 dny. Takže 14 dní 🤷♀️
Ahoj, asi je přístup hygieny a doktorů všude jiný, jak koukám. Příbuzná v Praze středoškolačka to měla ještě v době otevřených škol a musela být v izolaci 10 dní od pozitivního testu a poté už na žádný druhý ukončovací test neposílali a mohla rovnou do školy. Její mamka měla karanténu 10 dní a musela na test na začátku karantény i na konci, byla negativní. Asi hygieny nestíhají a nestíhá se testovat, takže nezbývá než se řídit rozumem. Ta varianta, co tady říkají ostatní - aspoň 4 dny bez příznaku, mi přijde smysluplná 🙂
No já bych doma určitě byla, prostě to tak je. Člověk musí koukat taky na ostatní. Já se zrovna dnes rozčilila, když jsem viděla, jak dvě pubertacky lítají venku, i když má jejich máma covid od včera potvrzený. 🤦♀️A tatínek chodí do práce.
Máme od neděle karantenu na 14dni, na testy se nám nechce. Já bolesti v krku, rymu, unava, jeden den jsem mela hlavu jak střep, ztáta cichu teď mám čich lepší tak na 60%, přítel horecky 2dny poté ztráta chutě a cichu a syn má rýmu, ale třeba je jen nachlazeny.

údajně ano, ale jistota je těch 14 dní, tedy 2 týdny izolace a posledních 5 dní by už měl být člověk bez příznaků