icon

Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?

dagmarj
7. bře 2015

ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.

annama
12. pro 2015

@dagmarj reaguji na to, že ti nedali nic na uklidnění.. To snad není možný!! To je tedy postup.. ! Kde jsi byla v nemocnici? A ta boule... Kočko neboj to nic není to se to nejspíš jen hojí a reaguje na ten zákrok

annama
12. pro 2015

@prodejto já se na to taky koukla v zrcátku a pak jsem poprosila paní co semnou ležela na pokoji jestli by se na to koukla 😀, byla tak laskavá že se podívala a její slova.. Pane bože co ti to udělali, to vypadá jako by tě tam někdo zmlátil 😀 měla jsem modřinu až k zadku

annama
12. pro 2015

@dagmarj ano o kočkách se to říká, že si létají tam.kde je člověk nemocný 😉 asi na tom něco bude

annama
12. pro 2015

@dagmarj polehávají ne létají 😀

annama
12. pro 2015

@prodejto má pravdu nečuč tam pořád! 😀
@dagmarj

strawberr
12. pro 2015

Já tedy ten problém neměla, ale kamarádka s tím byla, ve špitálu ji nechali 2 dny a pak na týden klidový režim 🙂 a byla fit. V narkóze byla asi sotva hodinu 🙂

prodejto
13. pro 2015

@annama já taky tak, hlavně jsem měla malý děti a neschopnýho manžela - už je ex, tak jsem musela fungovat, dr. mě pak seřval, že neležím, že mě nechá v nemocnici, měla jsem to úplně příšerný a jak píšeš Ty, modrý všude.

nikcik
13. pro 2015

Děvčata mam ještě doraz ... je tu nektera která mela Sex po bartolince ? A vrátilo se to ? Já vím že po první bartolince jsem mela a udělalo se mi na druhé proto se ted bojim :( Děkuji

prodejto
13. pro 2015

@nikcik myslím si, že když to nebolí, tak není co řešit, tím to určitě nebude.

nikcik
15. pro 2015

@prodejto ja jen ze po te první jsem teda Sex neměla ale uspokojili jsme se s přítelem jinak a prave po vzrušení se mi udělala druhý den na re druhé straně ☹ ted už mám strach ☹

dagmarj
autor
15. pro 2015

@nikcik jezis ty jsi taky chudera! A nechces to nejak řešit? Přece nebudes v celibátu.

prodejto
15. pro 2015

@nikcik to snad nebude tím, mě dr. upozorňoval na časté ježdění na kole a rifle.

prodejto
15. pro 2015

@dagmarj pochopila jsi bumerang? poslala jsem Ti srdíčko zpět.

dagmarj
autor
15. pro 2015

@prodejto ano, pochopila. Kozo! Jsem chtela ať si ho nechas a ty mi ho vrátíš. 🙂

prodejto
15. pro 2015

@dagmarj já jsem si ho nechala Beruško! a poslala jsem Ti jiný! 🙂 😉 😵

dagmarj
autor
15. pro 2015

@prodejto OK, beru zpět 🙂

annama
15. pro 2015

@nikcik no sex po Bartolince určitě byl 😉 .. To by jsme můj chlap a ani já nevydrželi. Jako mít celibát. Ta šla ven hlavně kuli tomu, že mi tam překážela a chtěla jsem mít plnohodnotný sex, bez nějaké boule. Když ona ráda dělala potíže, když byl pravidelný.
No nicméně jsi asi myslela po jaké době od zákroku že? Tak to si myslím, ale nevím to přesně asi jako šest neděl určitě. Než se mi zahojilo několik stehů a byla jsem v pořádku. Můžu říct, že když jsem se poprvé vzrušila, trochu jsem tam měla takový divný pocit ( jako škubání, takový jako tlak... To nedokážu ani popsat, nicméně nic hrozného to není, můj chlap si s tím dokáže poradit 😀 , který se i teď někdy opakuje, ale není to pokaždé.
Nicméně se mi začala po roce, dvou ( nevzpomínám si) objevovat zas.. Malá boulicka, na tom samém místě. Nebolela, zánět tam nebyl, jen mi tam prostě vadila. Začala jsem to řešit ( viz moje příspěvky) Sama zase zmizela po nějakém čase.

nikcik
16. pro 2015

@annama ja to mam bez stehů a to skubani popichovani mam i bez sexu ale jsem 14 dni po zákroku už to mám srostle a hrozne se bojim ze to bude zase ach jo ... jednu mi dělali pod narkozou ta se zdá ok a druha prave praskla sama a trošku zlobi no kdyby náhodou nechám vyndat celou co mi zbyde ale bojim se :(

prodejto
16. pro 2015

a stejně vám řeknu, nestačí porod, měsíčky, ještě zase tohle.

dagmarj
autor
16. pro 2015

@prodejto jsou i horší věci a otravnejsi ... Jenze to jsme my ženy. Pro me je dost ty nohy porad někde roztahovat před dr.

prodejto
16. pro 2015

@dagmarj děti ještě asi nemáš, až budeš těhu, tak Ti to ani nepřijde. A kdybys měla takového kripla manžela jako já, co se mě po prohlídce ptal, jak jsem si to užila, tak bys ho nakopala. Asi žárlil nevím, chodím k fešákovi, ale hlavně je hrozně fajn, myslím dr. manžel už je ex! 🙂

dagmarj
autor
16. pro 2015

@prodejto to byl ale debil ten chlap. Mám dvě děti. Kluky. 5 let bude mít jeden v lednu a druhy 2 roky v březnu. Mas pravdu u porodu mi to tak nepřišlo ale teď mi to nejak vadi u dr co neznám. U mého dr je to v pohodě. Tam se roztahnu jak jsem dlouha a široká 😀

prodejto
16. pro 2015

@dagmarj aha, já byla v těhu hodně v nemocnici, střídali se na mě různí, ale k ženský bych nikdy nešla.

dagmarj
autor
16. pro 2015

@prodejto no vidis, taky jsem si rikala že to musí být úchylka. Navíc byla mladá asi jako ja.

annama
21. pro 2015

@dagmarj
@prodejto holky já se dříve také mudr ženě v tomto oboru bránila. Nemyslím, si, že by to byla nějaká úchylka, spíše ta ženská ví moc dobře co její pacientky prožívají. Chlap si to může jen myslet.

vikki
3. led 2016

Ahoj holky, také mám bohužel zkušenost s bartholinkou. 10.12. mi na ambulanci v lokálním umrtvení vypustili absces vel.3 cm. Bolest neskutečná. 14.12. jsem skončila v nemocnici na zákroku v celkové narkóze a bylo provedeno čištění abscesu, který se znovu naplnil. Dali mi dren a druhy den mě pustili bez drenu domů. Bohužel 23.12. jsem byla na kontrole a byla tam stále tvrda bulka asi 1 cm. Doktor říkal, že se může vstřebat a zkoušel to mačkat jenže místo po drenu už se uzavřelo. Svátky jsem přečkala a 28.12. jsem opět jela na pohotovost. Verdikt opět absces vel 2cm. Takže 30.12. další narkóza a tentokrát mi to doktorka vyškrabala a mam tři stehy a ránu vel 2cm. Bolí to a opravdu se modlím ať už se to nevrátí.

nikcik
3. led 2016

@vikki No to koukám ... jak douho ti to drenovai ?? měo by se nejmín 4 dny ja měla i déle a zatím tuk tuk klid pokud ti ji vzali celou mel by byt uz klid.

vikki
3. led 2016

@nikcik Jen celý den a noc tam byl dren. Žlázu mi tam nechali jen píše, že vyškrabala lůžko a rozrusila ložiska. Zatím se to už pátý den samo čistí tak uvidíme. Každopádně je to fakt naprd. Jestli se to vrátí tak už zbývá jen úplně odstranit pomocí lapisu a to nedělají všude.

annama
3. led 2016

@vikki No... taky jsi si tedy zkusila 😨 já musím říct, že krom jednoho ambulantního čištění bez umrtveni ( upozorňuji, že kdybych na to musela jít znovu, už by mě tam nedostali) mi Bartolinka tak nezlobila. Ano, měla jsem tam bulku, která mě občas tlačila a věděla jsem o ní, ale zánět jsem v ní měla jen jednou a to je ten případ, kdy jsem šla k mudr, tam bulku nařízli vypustili z ní ten " hnus" a šla jsem domů. Na několik let byl klid, sice tam byla, ale jen boule. Po několika letech jsem to už psychicky nevydržela a šla na odstranění celé. V nemocnici jsem byla tak 4 dny, doma tak 3 -4 neděle ( jsem servírka) , takže nějaké lítání po place nepřicházelo v úvahu. Držím ti moč palce, ať je vše v pořádku

annama
3. led 2016

@vikki samozřejmě moc ne moč 😊... se z těch překlepů jednou zblázním 😀

Strana