Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?
ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.
@bartolina tak je to tvoje věc a tvoje rozhodnutí. A hlavně tvoje Pipina. Já to taky odkladala dlouho , bála jsem se operace a toho všeho kolem. Měla jsem ji 2 roky a taky jsem s ni rodila . ale teď ti za sebe mužů říct, že jsem rada, že mám pryc jak aterom tak i tu žlázu. Dr to odstranil ambulantně na sale a ještě ten den jsem šla domu. Žádný velký sál a už vůbec dvě operace. Nervy to byly ale jsem rada že je to venku. Treba k tomu dospejes. Já v tom měla často záněty, bylo to velký, otrāvovalo me to. No dej pokoj. Holky tady me ,,nakoply,, ať na to jdu. A jsem jim vděčná.
holky Bartolka je procházka růžovým sadem, mě čeká "operace krční páteře předním přístupem" 😨
dostala jsem srdíčko pro zdraví, nevím od koho, ale určitě od někoho tady z vás. Moc děkuji. Potěšilo. 😉
@bartolina holka pokud jsi si již s ní " užila " takové starosti, tak já bych se bála, že začne zase zlobit. A proto bych ji dala okamžitě pryč. Já jsem ji měla také dlouho cca asi 4-5 let i jsem s ní rodila. Mě, ale tolik netrápila a to jsem si myslela, že ano, ale po přečtení zážitků jiných jsem si řekla, že jsem na tom byla ještě dobře. Zánět jsem v ní měla jednou. A nechala jsem si ji vzít, omezovala mě, nechtěla jsem ji tam mít, bylo to něco co tam prostě nepatří
já tam taky asi ležela, už si to nepamatuji, ale mám díky bohu pokoj, skvělého dr.
@annama jj ptala jsem se na to několikrát a rikal že jo. A já na to že je to zvláštní, že jsem cetla že se to dělá na dvakrát a vsiva se poprvé kamínek. A on se smal, že by ten kamínek musel jít hledat na ulici a to se mu nechtělo a udělal to bez něj. A opravdu jsem šla ten den domu 🙂
Tak holky, uklízela jsem papíry a narazila na lékařské zprávy.
Ambulantní vyšetření ze dne 12.3.2010 pacientka na návštěvě u rodičů udává zhoršení chronické bartolinitidy. Před 5 lety - incize ( to bude nejspíše to ambulantní čištění jak jsem v tom měla zánět. Bolelo to jako čert, jen to nařízli, vypustili a šla jsem domů. Díky bohu sestřičce, že mě držela za ruku. Dost mi to pomohlo) od té doby občas recidivy.
Nález - vpravo v obl.gl. Barthol. cystická rezistence cca 3 cm v průměru, palpačně nebolestivá beze známek zánětu v okolí. Doporučení kontrola u ošetřujícího gynekologa s ev.naplánováním extirpace cysty.
Jsem totiž byla u našich na návštěvě a nějak se mi to zhoršilo, takže jsem mazala do tamní nemocnice. I když jsem v tom zánět neměla vidíte, že mi ji chtěli vyndat. Jenže jsem neměla tolik času na hospitalizaci, takže jsem hezky poděkovala a odešla.
No nicméně jsem přijela domu a ona mě přestala bolet
A na úplne vyndaní jsem šla až v roce 2013
Takže abych si to dala odkupy měla jsem ji tam tak 8 let, jednou jsem v ní měla zánět a jednou jsem s ní rodila.
Na úplném vy daní jsem nastoupila 6. a propustili mě 11. Léky po operaci Doxybene, Aescin. V nemocnici do mě léčili ještě Dipidolor, Heparoid, Novalgin.
Stehy jsem měla vstrebavatelne
aescin beru taky, ale na záda - je to na uvolnění svalů. může se brát až 3x2
Holky tak zatím se vše hojí dobře. Mám jít v pondělí do práce tak jsem zvědavá. Do toho mám teď dostat menstruaci. Ve zprávě nepíší počet stehů, ale mám tam odhadem šest uzlíků. Snad už se ta mrcha nevrátí. Dnes jsem dobrala antibiotika a aescin. Mažu gelem z dubové kůry a mam úplně panickou hrůzu z recidivy.
termín zatím nemám, teď jsem v rehab. ústavu Brandýs nad Orlicí, pak se bude čekat, co to udělá - denně mám bolesti, pak půjdu na obstřik pod CT, zase se bude čekat a pak operace, ale v Praze mi řekli, že se stejně operaci nevyhnu, mám nárůstky na krční páteři, ty mi tlačí na míchu a z toho mi ochrnuje pravá ruka. Hlavně jsem z té bezmoci na nervy.
@katkaph TEda já nechci být hnusná, ale to, že na sále budeš nahá je fakt ten nejmenší problém. Vím, že každá to má jinak, ale po tom co jsem zažila při vyříznutí zanícené cysty při lokálním umrtvení a při proplachem peroxidem po zákroku každý den (ještě půjdu tak 4x), tak by mě bylo jedno, kdybych byla nahatá a někdo mě pomazával třeba čokoládou a pak to ze mě slízal a to si NEDĚLÁM srandu. Takový zákrok už opravdu nikdy nechci zažít a to raději půjdu na operaci at mě uspěj a at si se mnou dělaj co chtěji.
@esetkaaa někdo má prostě stud. Já byla po každém dítěti - mám dvě, znovu na čištění a šití, jen mě pomazaly nějakým sajrajtem, já myslela, že mě to tam dole shoří, sice velmi milý doktor, vždycky mi říkal co se bude dít, ale příšerný, fakt, pak dlouhý šití, bez narkozy, zlatej porod a to jsem měla dceru zadečkem a normálně.
Tak to mi ani neříkej. To je fakt hrůza co ženská někdy musí zkusit....o tom se některým chlapům ani nezdá a to umírají při rýmičce.
@prodejto ti chlapi jsou fakt někdy na hlavu. Manžel jedné kamarádky dělal něco podobnýho. Když byla na kontrole u gynekologa a mu se zdálo, že je tam nějak dlouho (čekal na ní v čekárně) a ona konečně vylezla tak řekl "no to je dost už jsem tam chtěl vlítnout". Prostě trapas jako 😀

@bartolina opravuji punkci místo funkci