Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?
ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.
Holky znáte to.... Když byly u dcery ve školce vši a řešili jsme to, tak ač jsem je neměla a bavili jsme se o nich jsem se byla schopna udrbat. Teď jak si povídáme o bulkách, tak ji tam cítím, vím že tam je, neboli, ale takovej divnej tlak tam mám. To je asi psychické 😀
@buka39 taky mě napadlo že se lekla a zmizela. Ale když tam nic nebude nebo minimálně tak zase nebude důvod to odstraňovat. Uz to vidím. Ach jo, a to je teprve neděle a dozvim se to až ve středu. Se zblaznim. Chlap mi řekl ať ji nejak vyprovokuje aby se zvětšila ale jak to mám asi udělat??😀
@annama no prosím tě, u mě to probíhalo tak, že jsem tam cca 4 roky měla jen bouličku jako hrášek a ta nic nedělala, ale věděla jsem o ní...pak jsem si našla novýho přítele a asi jak jsme spolu víc sexovali, tak jsme tomu dali na frak...nejdřív jsem si myslela, že mám kvasinky nebo něco, protože jsem to měla červený a pálilo to, ale ještě to navíc jako bonus napuchlo, tak asi jako banán...od vchodu do pochvy směrem ke konečníku...tak jsem mazala na gyndu a tam mi to doktor v ordinaci napíchl injekční stříkačkou a vytáhl mi z toho cca 20ml krve...to se divil a nevěřil, že by to mohla být bartolinka...trochu to polevilo a cca do týdne jsem tam byla zase...a takhle se to opakovalo celý léto...no krize...takhle jsem tam byla snad desetkrát...a až naposledy mi z toho vytáhl čirou tekutinu a pak krev s hnisem 😝 no a už to šlo...
Byl čtvrtek a doktor prej přijďte v pondělí, objednáme vás do nemocnice...jsem z Mladý Boleslavi...a oni vám to vyčistí, dostanete drén a bude po bolesti...ale to už jsem já dávno věděla z internetu, že tahle varianta stojí za prd, že se to rádo vrací ..a hlavně jsem věděla, že v Boleslavi se kuchat nenechám🙂 tak jsem jela ještě ve čtvrtek večer na pohotovost do Prahy do Motola...přijela jsem tam ve čtyři hodiny odpoledne...a v šest jsem šla na sál...a ten den mi dělali jeden zákrok a za 48 hodin další...a další den jsem šla dom...steh pouze jeden na vnitřní straně pochvy...po propuštění jsme měli dodržet šestinedělí, tot vše🙂
Jsem štastná, že to mám za sebou...a hlavně si myslím, že to odstranění dělají jen ve větších nemocnicích...
holky, má sestra byla na operaci této žlázy třikrát; bohužel poprvé ani podruhé jí nikdo neřekl, že po operaci se má jakoby pořád nechat vytékat ten hnis - záměrně se má do toho šťárat tou tyčinkou do uší, aby tam ten hnis nezůstal uvnitř ale volně odtekl - zhruba týden až deset dní; takže změnila pak doktora, ten ji operoval a řekl jí tento postup a teď má zatím klid;
tak u me j to porad stejne a zitra kontrola, takze s nejvetsi pravdepodbnosti operace...
Ale trosku jsem zjistovala na vebu, jak ona narkoza probiha, tak kdyby se chtel nekdo podivat na Youtube, tak tady jsou odkazy (zadne krvaky):
@ifet hele a neptali se tě třeba proč si u nich a ne v místě svého bydliště? Takže kdybych tam jela s klidnou bulkou mohlo by se také stát, že by mi řekli. Jo paní obraťte se na svého gynekologa. Ale to jsou už jen spekulace, já bych tam asi dopředu zavolala. Ale pokud tam opravdu dělají operaci této žlázy takhle jako tobě rozjela bych se tam hned.
@annama
@ifet
@katkaph
@buka39 holky tak jsem byla na kontrole a řekl mi, že mi to neudělá, protože tam ta kulička není a tak by to nemusel vyoperovat správně a za týden by se to udělalo znova a tím by byla operace zbytečná. Zároveň rikal, že je možný že se to leklo a tím se to zpruchodnilo a že by se to nemuselo dělat vůbec, což bych byla rada ale tušení mám jiný a to je to že se to za čas náplní a na to mi řekl, že to hned vyndá a že mu mám zavolat jak se to tam objeví a začne to řešit. A dokonce bych nejak nemusela na to předoperační že by to nejak ukecal.
No řeknu vám, že se mi o tom už v noci na dnešek zdálo, že ne brali na sál a už jsem tam ležela s nohama do praku a zrovna když mě chtěli uspat jsem se vzbudila a už jsem nezabrala. A to byly 4 h rano!! Takže dneska se vyspím v naprostém klidu a úlevě. Tušila jsem to že to neudělá, protože ted se ta cysta fakt chová nejak neobvykle.

@dagmarj mě gynekolog při poslední návštěvě řekl, - no zase tam je, ale pokud vás nezlobí tak bych zbytečně neřezal. Nikomu nepřejí nic hrozného, ale v tu chvíli jsem mu přála aby měl na pindourovi bouli,. která se bude chovat jako ty naše. Jednou klid, jednou bolest atd. Chtěla bych ho vidět frajera jak by to řešil 😀