icon

Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?

dagmarj
7. bře 2015

ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.

katkaph
20. čer 2015

@annama
ctu vsechny prispevky 🙂 jen se v tom zacima trochu ztracet

buka39
20. čer 2015

@dagmarj Tohle byl taky prdisál, maskou mi dali asi jen čuchnout. Nevím, ale asi jsem jji taky neměla celou dobu. Hlavně, že je to krátký a necpou nic do krku 🙂

dagmarj
autor
20. čer 2015

@buka39 to té prehodili vseci.. A až když jsi spala si té prohlédli. 😀 neee delam si srandu.

katkaph
20. čer 2015

Holky, existuje i nejake edukacni video o celkove anestezii a odstraneni teto žlázy?

buka39
20. čer 2015

@annama Jo to mi v tom taky při sexu nějakou dobu škubalo, ale ten můj vtipálek indiskrétní měl radost, že prej jsem byla užší, no nějak to sešít museli, že 😀 😀 😀

buka39
20. čer 2015

@dagmarj No ten sanitář byl takovej trochu slizkej, ale co, hlavně, že nechtěl finanční odškodnění, že třeba kýla nebo noční můry po shlédnutí 😀 😀 😀

buka39
20. čer 2015

@annama No já teda nejsem latiník, ale myslím, že ti vzali celou žlázu, když píšou extirpace cysticky změněné žlázy.

ifet
20. čer 2015

@annama to je jasny, protoze celou zlazu ti nikdy nevyndali...

dagmarj
autor
20. čer 2015

@katkaph jj na YouTube to je ale nekoukej se na to. Moc by ti to nepřidalo.

dagmarj
autor
20. čer 2015

@buka39 já to ocumovani nemám rada. Ale snad na velké sál nepujdu.

buka39
20. čer 2015

@dagmarj Já nevím, kdo a jak moc čučel, než jsem usnula, byla jsem přikrytá a když jsem se vzbudila, tak už jsem zas byla přikrytá 🙂

annama
20. čer 2015

Tak děvčata jak už jsem popisovala viz moje příspěvky ještě se rozepíši. Den před operací večer nám všem dali prasky čípky na vyprázdnění. První jsem udržela tak minutu a šla jsem kadit no kadit spíš jsem vyloučila jen ten čípek. Tak jsem si šla říct ještě radši o jeden a to už jsem se soustředila říkala jsem si ne ne nemůžeš jít na WC jedeš autobusem a musíš to vydržet aspoň půl hodiny a podařilo se! 😀 naposledy jsem se mohla napít o půlnoci. Večer se rozdávali prasky na spaní a já hrdinka jsem je nechtěla, no dopadlo to tak že jsem si pro ně potom došla. Druhý den jsem šla na řadu podle operačního řádu. Musela jsem mít na sobě stahovací punčochy, které jsem mohla sundat až asi několik hodin po operaci. Než jsem jela na sál několik hodin předem dávají prášek na uklidnění a oblbnuti. Na sál mě vezli v posteli na sobě jsem měla košili a ty punčochy. Když jsme přijeli n á sál vzpomínám si, že se mi představili seznámili mi s průběhem ale moc si z toho nepamatuji jak jsem byla oblblá. Nasadili masku a měla jsem počítat do 10 ti no po čísle 2 jsem byla tuhá. Probudila se na pooperačním pokoji na sále, kde mě převezli zpátky na pokoj. Napít jsem se mohla najíst jsem také dostala. Měla jsem antibiotika, prasky na bolest, Ledovala jsem, modřinu jsem měla jako hrom. Druhý den po operaci jsem si vzala zrcátko a koukal jsem se tam. Cumela jsem jakou tam mám modřinu, kolegine z pokoje se na to taky koukla a říká ty jo co ti tam dělali. Holky pobyt v nemocnici byl v pohodě, ano bolí to ale není to nic hrozného. Nebojte se kočky dá se to vydržet. Vemte si knížky časopisy a hlavně připojení na net ať můžeme komunikovat. Já půjdu zase v lednu, teď mám moc práce a nemůžu si dovolit marodit. Zatím jsem bez zánětu ale strašně se bojím že se vyskytne a já budu na léto někde s rozřezanou pipinou bez koupání. Miluji vodu, plavání a vše co k.letu patří.

annama
20. čer 2015

@buka39
@ifet no vám říkám že jsem z toho jelen a můj mudr mi říká ano vzali to všechno nic se nezanedbalo. Ale to já přeci netvrdím pane doktore. Jen mě udivuje, že když se vezme celá nemá se už z čeho cysty tvořit. Mám v panu přejít k jinému mudr. Vše nové co se dozvím budu s vámi sdílet. Jestli můžu 😉
@ifet jsi to ty co ti ji vzali celou ve dvou operacích? promiň že se ptám, ale ještě mám hokej ve jménech, ale to se časem podá. Já se jmenuji Martina těší mě kočky 😉

buka39
20. čer 2015

@annama Ty jo, já čípek na vyprázdnění nedostala a na spaní taky nic nenabídli-lakomci 😀 To tady jsou jiný kádři- čípek nedaj, ale v den nástupu- teda den před výkonem k obědu čočka, mega omaštěná olejem s cibulkou. Co budu povídat, raděj jsem byla hlady. Už jen představa uvolněných svalů, spánku a nadmutýho břicha mě nasytila 😒

buka39
20. čer 2015

@annama Tak jsem teď našla dotaz na jiných stránkách, odpovídá tam gynekolog, paní je teda asi 2měsíce po operaci a že prej opět bulka
při tomto výkonu- exstirpaci - může někdy v lůžku po vyjmuté žlázce zůstat drobný hematom, či spodina pouzdra, a bulka může znamenat pokračování procesu...někdy i operater na spodinu dává vstřebatelný steh , který může také zlobit. je otázkou zda je bulka opravdu v tom samém místě...žlázek je vchodu celá řada.

annama
20. čer 2015

@buka39 můžu se zeptat na tvoje zaměstnání? Já šla do práce asi až po několika týdnech, dělám servírku. Už tady myslím ifet taky psala že šla docela brzo do práce. Já se necítila na to abych stala 12 hodin na nohou a lítala s těma stehama a modřinou. Upřímně tedy nevím kdy se mi všechny vstřebaly ale vím že mi docela tahaly. . Ty jo 😲 den před operací čočka a žádný klistýr 😀
Můžeš mi napsat odkaz kde jsi četla jak tam odpovídá ten gynekolog?

annama
20. čer 2015

@ifet teď si čtu jak jsi psala o té holce co byla s tebou v nemocnici že jí to dělali už po třetí. Při těch prvních operacích ji zavedli jen drén - nevíš ( tedy jestli jste si o tom povídaly) jak to bylo, nějak si to nedovedu vysvětlit. Jako že jí tam dali drén a pak s tím normálně fungovala? A za nějaký čas se jí to vrátilo? A kudy a kam odtekal hnis? Taky mi tedy nejde do hlavy proč u ní udělali stejný postup jako při první operaci když se jí to vrátilo proč ji nevzali celou žlázu už při té druhé ale až na potřetí

annama
20. čer 2015

@ifet chci jít do Motola ke stejnému mudr co operoval tebe😀 jak tak tady čtu měla jsi to nejlepší 😉
@dagmarj ty se neboj ničeho, protože ty sis to propíchla sama, pane bože jak jsi to udělala já bych se hrozně bála jen si to představím tak mi tam cuká 😀 Ano jal to popisuje ifet tak to není nic složitého, ale co čtu zážitky jiných tak si říkám je to trochu drsný co teď řeknu ale kus od kusu. Každá jsme jiná

annama
20. čer 2015

@steji tak tys to měla teda taky hustý, ale myslím si, že můžeš být ráda, že to máš už v pořádku. Lepší je vydržet než pak zažívat co píšou holky, jak se jim to plní a mají v tom zánět

annama
20. čer 2015

@dagmarj znovu si pročítám příspěvky, píšeš že jdeš ve čtvrtek a.máš tam být ráno něco po 6 h. No vidíš já měla nástup do nemocnice den dopředu. A že za 5 hodin půjdeš domu po operaci??? To se mi nezdá

annama
20. čer 2015

@buka39 tak u tvého popisu celého průběhu od nástupu až po propustení se naše zážitky v něčem shodují. No nedali ti čípek ani prášek na spaní 😀 ale jinak jsme to měly docela stejně.

desencanto
21. čer 2015

Holky jak velkou jste měly tu bulku? Tu zanicenou?

buka39
21. čer 2015

@annama http://www.ulekare.cz/nemoci-vysetreni/bartholi..., ono je toho na netu docela dost, ale některý diskuze raděj nečíst, občas mi přijde, že některým ženským dělá radost ty ostatní strašit. Vůbec nečti komplikace. Já pracuju jako zdravotní sestra, ale u dětí, tak jsem tuhle diagnózu taky znala jen jako že existuje. Dr. mi chtěl nechat doma minimálně 2 týdny, ale já byla hrdinka- to asi taky tomu hojení nepomohlo, vím, že jsem seděla ještě hodně dlouho na jedný půlce.

buka39
21. čer 2015

@desencanto Neměla jsem zánět, byla "jen" ucpaná, ale měla jsem bulku větší než vlašský ořech a na omak jako gelovej míček, nebolelo mě to.

dagmarj
autor
21. čer 2015

@desencanto já měla velkou bouli asi jako ořech a bolelo to.
@annama no jak tam byl zánět a nechtěla jsem na rezani a většinou to bylo když jsem měla mensky tak jsem tu bouli chyla a prostě propichla tou nejmenší jehlou a jak vytekl ten sajrajt tak se mi hned neskutečně ulevilo. Me T bolelo uz tak že jsem nemohla sedět ani stát jen to lezení mi nic nedělalo ale to se 2 detma nejde. Můj dr že mě už na nervi co si to dělám tak sama a že si do toho mužů něco zavlict. No a s ti nástupem a odchodem z nem to asi myslí vážně. Oni se u nás neserou. Ve st vám řeknu víc jak pujdu na kontrolu.
@buka39 taky mivam kuličku jako hrášek a pak se to zvětšuje až je v tom zánět. Proto sem si to 2 roky pichala. Porad jsem si nedokázala přiznat že ty dr a operaci opravdu potrebuju.

annama
21. čer 2015

@buka39 já ji měla přesně takovou jak popisuješ ty

dagmarj
autor
21. čer 2015

Já mám ale obavu, že mě to neudělaj. Žláza je čím dal menší a do ČT tam asi nebude žádná a nebudou mi co operovat. Ona se teď chová nejak neobvykle.

annama
21. čer 2015

@desencanto já ji taky neměla zanícenou měla jsem to stejně jako píše
@buka39
Teď momentálně mám bulku malou jak třeba pecku od broskve, neboli mě, ale vím o ní že tam je. U mě zvětšuje svůj objem po sexu. Teď jsme s mužem neměli týden sex, takže je bulka v klidu. Také se mi zvětší, když mám dostat menzes nebo jsem nastydlá od spodku. Bolívají mě často vaječníky když se přistydnu. Když jsem šla na operaci pod narkozou v bulce zánět nebyl ale měla jsem ji velkou jako vlašský ořech. Ona se po letech totiž už nezměnila a zůstala takhle velká a bylo jedno jestli sexuji nebo ne.
@dagmarj
@buka39 vy jste husté ženy 😉 já bych si to sama nepropíchla. I když boule nezlobí, bojím se jí mít ve svém těle, jelikož se může naplnit a mít v tom zánět a co pak, čištění na koze ambulantně bez narkózy - ne děkuji byla jsem jednou a víckrát mě na to nikdo nedostane, radši narkózu ať necítím bolest. A propichnout sama ne bojím. Takže milé ráda podstoupim ještě jednu operaci pod narkozou, trochu se tedy bojím co se mi tam stalo a jak to vyřeší, když už mě tam jednou byli, ale holt se nedá nic dělat

annama
21. čer 2015

@dagmarj máš poslední dobou sex? Ptám se proto jelikož mě nabrala na velikosti při vzrušení

buka39
21. čer 2015

@dagmarj Já ji u příjmu měla taky trochu menší, ona se mi několikrát i sama vypustila. Za to po sexu se naplnila spolehlivě 🙂

Strana