icon

Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?

dagmarj
7. bře 2015

ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.

dagmarj
autor
24. čer 2015

@buka39
@annama holky já ji tam cítím, ale on ne. No nechal to tam a až se to rozbouri tak ji vyřízne a bude. Jako mne se z toho stresu udělal opar na rtu a mám ho poprvé v životě. Jsem z ttoho úplně rozhozena. A hlavně nevím, co budu zítra dělat, pro mě to měl být nejvíc stresující den a nakonec si ho musím nejak užít krásné.a ráno budu dloooouho spat 🙂

katkaph
26. čer 2015

Ahojte, takze v utery me bohuzel rekl doktor nemilou zpravu- budu muset jit na operaci. Veskere veci ohledne predoperacniho vysetreni mam uz obehane a v pondeli nastupuju do nemocnice. V utery pak samotna operace, nekdy mezi 12 až 15 hodinou (termin zalezi na prubehu predchozich operaci). V celkove narkoze. Ve ctvrtek pak druha operace.

Tak mi drzte palce, at je vse OK

katkaph
26. čer 2015

@dagmarj
Na opreci tedy nemusis?

dagmarj
autor
27. čer 2015

@katkaph na operaci nemusim. Teda zatím, ale mám tušení že mě to nemine. Držím ti palce ať ti to dobře udělá a ať té to pak moc neboli a jsi brzo fit. Trošku ti to zavidim, protože pak už budes mít pokoj. Kdyby se ti chtělo tak nám nápis jaká byla operace a doba po ni. Určité to zvládnes, my ženy musíme vydržet mnoho.

annama
2. črc 2015

@katkaph kočko je vše v pořádku? Jak ti to dopadlo????,

annama
2. črc 2015

Tak děvčata včera jsem přešla k jinému gynekologovi. Ptala jsem se ho na bartolinku. Říkal, že je to tak rozvedená žláza, že se může stát, že se při odstranění nechá aniž je to záměr někde trocha a ona potom zase zlobí. Když jsem mu říkala jak to že jde někdo na jednu a někdo na dvě operace tak.mi odpověděl, že je to podle toho zda v ní je zánět nebo ne. Tak holky komu z vás dělali dvě operace měli jste v tom zánět????? A komu jednu bez zánětu? No zkouknul mi ji je teď malá bez zánětu není důvod ji odstraňovat. Ach jo takže čekat až začne zlobit

buka39
2. črc 2015

@annama Měla jsem jednu operaci, zánět v žláze nikdy- jen opakovaně ucpanou, jsem rok a půl po výkonu a zatím klid 🙂

katkaph
10. črc 2015

@annama
Ahoj, operace uz mam za sebou a nyni jsem v domaci lecbe. Muzu ric, ze ted uz je to pohoda.
Ono hned po te prvni operaci ta bolest presla.

dagmarj
autor
11. črc 2015

@katkaph a jak to celé probíhalo?

ifet
11. črc 2015

@katkaph přesně tak jsem to měla i já🙂

katkaph
11. črc 2015

@dagmarj

Takze operace byly 2. Minule pondeli nastup do nemocnice, kde mi pridelili pokoj, pak nekolik vysetreni (vcetne anesteziologickeho). Vecer sprcha a doholeni (moc rada bych vedela, zda se takova pena da koupit i normalne, protoze to s ni slo velmi rychle a do "hladka"). Na noc jsem dostala prasek na spani.
V utery rano mi sestra aplikovala kanylu, dostala jsem jeste nnejake prasky a cekala na svoji hodinu,
V pul 1 se na pokoj dostavila sestricka se sanitakem, ze uz je operacni sál připraveny. Pred odjezdem mi pomohla , spise vsak jenom ona, navleci puncochy. A uz me vezly na sál, vastne teda sanitak vezl na luzku, sestra nesla jenom nejake papiry. Na tom predsálí uz cekali další dve sestry, ale už v tech zelenych operacnich oblecich a ty si me prebraly i s "papirama". Vedle luzka mi pisunuly takoveto pojizdne lehatko, podhrnuly duchnu (nevim, zda se i v cechach tak rika perine) a jedna z nich mi pomohla sundat andelicka a presunout se na to lehatko, kde me ta druha okamzite prikryla takovou zelenou dekou. Pak jsem jeste dostala operacni cepici, zkontrolovali jmeno a ucel operace a jelo se na sal.
Prijely jsme hned vedle operacniho stolu. Okamzite me pomohly presunout se na stul, ale klobouk dolu pred nima, i kdz to teda byla pekna gymnastika.
Anestezilogicka sestra mi natahla levou ruku a nasadila mi kolicek na prst, merak tlaku("obvaz na ruku") a pak senzory na hrud. Anesteziolozka zase zkontrolovala moje jmeno a duvod operace.
Pak mi rekla "dobrou noc" a uz jsem videla pouze jak mi klesa maska k obliceji a po par vterinach tma.
Probuzeni bylo jeste na sále, ale po narkoze jsem byla totalne zmatena, potom nasledoval odvoz na pokoj. Ale to uz byla velka uleva, protoze bolest byla prakticky pryc.

Ve ctvrtek pa druha operace, ale to bylo prakticky stejne jako pri te prvni, az na par drobnosti. No a v pondeli jsem byla propustena do domaci lecby.

katkaph
11. črc 2015

@ifet
Jo, a ze to byla velka uleva? Ja se na tu prvni operaci neskutecne tesila.

dagmarj
autor
12. črc 2015

@katkaph no tak to by mě zajímalo, proč tolikrát když já měla jít jen na jednu. A ještě k tomu na malý salek na odd a ne na velký sál. Já to mám porad v klidu. Jsem za to rada

annama
12. črc 2015

@dagmarj protože jsi v tom neměla zánět v době operace. Dvě se prý provádí když je v ní zánět

katkaph
12. črc 2015

@dagmarj
presne jak pise annama, mela jsem tam zanet.

dagmarj
autor
12. črc 2015

Aha, tak to věřím, zes pocítila hned po operaci ulevu. A kolik mas stehů? Mas nějaký otok nebo modrinu jak holky psaly?
@katkaph

ifet
12. črc 2015

@katkaph neskutecna uleva...uz je to skoro dva roky a mam klidecek...

katkaph
14. črc 2015

@dagmarj
jen maly otok, modrinu nema, ale jak pise ifet, neskutecna uleva 🙂 i proto jsem se neskutecne tesila na tu prvni operaci, a kdz jsem se konecne dostala na operacni sál, tak me probehlo hlavou neco jako "tak uz to konecne zkonci" a uz jsem se tesila, az me uspi

dagmarj
autor
18. črc 2015

@katkaph
@ifet
@buka39 holky tak mne se po mesici zase udělala kulička. Ted to ale řešit nechci, budeme se stěhovat. A navíc se té operace bojím. Cert ví kdy budu schopna sexu po ni...

buka39
18. črc 2015

@dagmarj Sexu jsem byla schopná asi 4 nebo 5 týdnů po operaci. Na hojení mi hodně pomohl Rosalgin- oplachy.Držím palce, ať kulička zmizne🙂

annama
23. črc 2015

@dagmarj jelikož jsem teď v sexuální absenci kulička je ta tam. Vím, že jakmile začneme s mužem mít zase sex tak se objeví. Operace se neboj! Připomeň mi mivas v ní záněty?
Já osobně jsem po operaci sexu byla schopna tak.po 6 nedělích.

annama
23. črc 2015

Děvčata zkuste se prosím zeptat svého gynekologa co vám řekne na to jestli se může bulka objevit i po operaci když je žláza vyoperovana. Můj gynekolog mi řekl, že je bartolinka tak " rozvedená " že se může stát, že se tam nějaký kousek nechá ☹ a pak se bohužel zase objeví. No nevím podle mě, by se to stát nemělo.

dagmarj
autor
23. črc 2015

@annama zánět jsem v ní měla asi 5x

katkaph
24. črc 2015

@annama
To jsi me celkem vydesila, ja myslela, ze operaci to pro me zkonci a mam do konce zivota vysstarano, pri predstave , ze bych neco takoveho mela znovu prozit 😒
Paradoxne operace byla na tom to nejprijemnejsi

annama
25. črc 2015

@katkaph promiň, to jsem opravdu nechtěla tě vyděsit. Mě se to třeba stalo, byla jsem na operaci a do tří let ji mám zase. Psala jsem si s jednou paní a ta mi zase říkala, že není možné když se odoperuje aby se objevila znovu - to ji řekl zas její gynekolog - no a potom si vyberme že 😖

katkaph
3. srp 2015

@annama
tak to jsem klidna 🙂

dagmarj
autor
3. srp 2015

@katkaph
@annama já ji mám porad a čím dal větší. V září pocitam že pujdu na odstranění .. Tento měsíc to už nestiham.

dagmarj
autor
13. srp 2015

@katkaph
@annama
@buka39
@ifet takže holky novinka. Já to od 8.7.nedostala. Takže jsem šla na gyndu a dr mi pichl inj agolutinu. A co se nestalo, cysta se zmenšuje. Je tam porad ale menší a MS porad nikde 😀 to mi nevadí. Krom toho mám na prdeli modraka. Ale cert to vem.

Jinak jsem se ho ptala jak je to s tím že se to vrací. Prej si nemám plést cystu od zánětu Bart.žlázy. že žláza je daleko a operace je rozsáhlejší. Většinou dosahuje velikosti vejce a žena nemůže vůbec vhodit, plíží se, je to naplněné hnisem a strašně to bolí. Kdežto cysta je neco jiného. To je ta kulička, co se usmikne, zasije a vracet by se neměla, pokud je to všechno dobře odebráno. Takže tak. My se budem stehovat-, takže až se zabydlime, pujdu na operaci.

achjo7
31. srp 2015

Ahoj,čtu to tady a mam strach ☹... ve čtvrtek jdu na gyndu,poboliva mě už pár měsíců bartholiniho žláza. Teda mam tam uz přes rok bulku,dřív nebolela,ted trochu. ..i jsem s ni porodila . jenže. ...ja ještě kojím a nechci teď jít na operaci ...nevim jak se to dá řešit...jestli vubec nějak. .. ☹

dagmarj
autor
31. srp 2015

@achjo7 ahoj, tak to v ní mas zánět. Jinak nevím co by té bolelo. Mne to taky tak dělalo několikrát a když to přešlo do bolestivého stádia - zánětu tak jsem si to sama propichla. Na gynde ti to rozriznou a vyčistí. A na zivo je to dost bolavé. A nebo se domluví přímo na vydání. Ale jelikož kojis a nechces na operaci tak seber odvahu a sterilní jehlou to propichni. Já si tu cystu vždy poradne chutla mezi prsty až šla vidět a pichla. Jen tak na volno bych nepichala. Ono to trochu znecitlivy. Ten obsah se vypustí a na chvíli se to zase zatáhne. Já sem s dr domluvena ted na podzim že pujdu na vyndani. Taky z toho nejsem nadsena. A strach strašne. Sem na to měla jit, ale pak se na chvíli úplně ztratila a zase z toho sešlo. Hlavně že se mi z toho strachu udělal opar a zdálo se mi o tom. Tak pak děj vědět. 🙂

Strana