icon

Dlouhodobé používání tamponů při MS prý není správné

mandala
16. led 2015

Zvykla jsem si na tampony a to tak, že je použíívám celou MS i v noci. Někde jsem ale četla, že to není správné, protože tělo by si mělo odpočnout. Co si o tom myslíte vy ? 😉

Strana
z2
carrie_b
16. led 2015

Jsem tamponoholik, 6nedeli s vlozkami pro me bylo utrpenim! Navic mam extremne vyvinuty cich na "mesicni uzaverku" i cizich zen, menstruujici zenu poznam i pres celou tramvaj. S tamponem si prijdu mnohem "cistsi". Premyslim i o vyzkouseni kalisku, ale zatim jsem nedostala odvahu.

beruska1889
16. led 2015

@carrie_b na kalíšek jsem četla samou chválu... 😉

heduska82
16. led 2015

Kdyby přestali vyrábět tampóny, asi bych zešílela. Před lety po potratu jsem si vložky koupila, ať se to ze mě teda dostane, když už musím ležet v nemocnici..no a ono jako na potvoru stejně nic neteklo.... 😉 V zásadě je používám vždycky 2-3 dny a pak už stačí jen slipovka. Kalíšek mě neláká, odrazuje mě další manipulace. 😖

ajina17
16. led 2015

Používám tampony celou ms a cítím se mnohem čistší než s vlozkou i pro mě bylo 6 neděli utrpení oj ☹ a ted je ta novinka od o.b. noční tampony s křidélky a jsou super 🙂

beruska1889
16. led 2015

@ajina17 😀 tampóny s křidélky ??? Co toto je za hybrida??? 😀 😀 😀 to jsem ještě neviděla... Docela by mě zajímalo jak se to používá a jak to funguje... 😀 😀 😀

p3tulkaa
16. led 2015

dlouhodobě používám tampony při MS a neměla jsem nikdy problém 🙂 teď se bojím šestinedělí to bude boj!!! 🙂

soleilll
16. led 2015

@mandala Taky používám vpodstatě jen tampony, i přes noc a rozhodně nejsem z těch, co by měly slabé, bezbolestné krvácení trvající 4 dny. Moje značka je Tampax s aplikátorem, páš se neušpiním. 🙂
Pokud je měníš max po těch doporučených 8 hodinách a doteď jsi neměla problémy, moc bych to neřešila. Ještě, že něco takovýho existuje - když si vzpomenu na máminy vatový vložky...

adypro
16. led 2015

Vložky ani náhodou, šestinedělí bylo v tomto utrpení. Objevila jsem menstruační kalíšek a je to super, tampóny už teď používám minimálně, jsem maximálně spokojená a doporučuju.

ajina17
16. led 2015

@beruska1889 Jj je to novinka noční o.b. taky jsem na to čuměla 😀

klaire22
16. led 2015

Sice jsem před tím používala hlavně vložky, tampony minimálně, ale od té doby, co jsem objevila kalíšek, tak bych nesnesla už ani jedno 🙂 Jen oproti tamponu má jednu nevýhodu 😀 😀 😀 Já bych si kolikrát zapomněla i vyndat, jak o něm nevím.....................je to opravdu komfortní záležitost 🙂

mandala
autor
16. led 2015

@soleilll No právě, jsem se musela pořád kontrolovat, abych si neudělala nějakou ostudu a noc byla taky šílená, tak jsem ráda, že to mám povolené. 😀

soleilll
16. led 2015

@mandala Nejsem tu od toho, abych něco povolovala, ale naštěstí jsem od té doby už nemusela nikdy prát prostěradlo kvůli noční nehodě. 😉

mandala
autor
16. led 2015

@soleilll 🙂 🙂 🙂

thesun
16. led 2015

@ajina17 tampony s křidýlkama??? ty jo dej sem snad fotku :D

thesun
16. led 2015

jinak tampony užívám s pauzou na těho a šestindělí už 20 let! a nikdy jsem neměla problém, je to mnohem hygieničtější než vložky...

luciebx
16. led 2015

ja taky jen a jen tampony.. vlozku sem mela po porodu.. nebo po laparce.. ale I tak sem trpela jako pes.. a to mam ms slabouckou... proste vlozky to je jak vracet se do dob opic fakt.. a jak uz to tu nekdo psal... ten zapach.. to je des.. at si rika kdo chce co chce.. proste at se jedna o jakoukoliv vlozku je to puch.. a jeste ty pratelne na ktere sem tu uz narazila na MK.. by me jeblo... to si rovnou muzu smotat mezi nohy rucnik 😅 😝 😝

berenika39
16. led 2015

ty OB se prodávají snad už rok,víc? křídélka jsou jen taková vychytávka - prostě neproteče, nic víc, jsou na noc super.
jinak kalíšek, kalíšek. OB night si beru na první noc, prostě jsem klidnější.

http://www.obtampony.cz/obnights/nights.opl

ajina17
17. led 2015

@thesun tak odkaz níže na křidélka 🙂 na noc jsou fakt super 🙂 teď jsem je koupila poprvé a milé mě překvapily 🙂

craki
17. led 2015

S tampony jsem nikdy problém neměla, ani od dr o nejakych rizicích neslyšela... Pokud je menis často (nejdyl po 8hod), jsou v pohode.

lu777
17. led 2015

@mandala jedna věc je možnost tox. šoku, druhá věc je, že někomu to může po určité době začít vadit - ty tampony jsou bělené a někdy i barvené... takže mít to uvnitř bez pauzy není nic moc... záleží jak je kdo citlivý, ale někdy se citlivost zvýší po porodu nebo po nějaké mykóze apod.

já jsem se po několika letech odhodlala pořídit si menstruační kalíšek a jediné co můžu říct je, že jsem blbec, že jsem ti nepořídila dřív!!
- je to pohodlnější - zavedu, vypláchnu a mám zase klid, vydrží déle než tampony 😉
- je to levnější - rychle jsem se naučila zavádět tak, že nepotřebuju ani slipovku (možná první den ms), takže investice čistě do kalíšku a pak už nic
- vůbec ho necítím 😉
- tox. šok nehrozí 😉 a osobně mám pocit, že to i celé lépe dýchá (jsou tam malé otvůrky, které vytvářejí podtlak), takže ač jsem citlivá, tak kalíšek mi dělá dobře po všech stránkách

a hlavně nemusím nic shánět a dokupovat 😎

holky fakt doporučuju, je to super vynález!!! 😎 😎

konkrétně mám Ladycup 😉 kupovala jsem na Bráně k dětem, když už, tak s ozdobným pytlíčkem... po cyklu pár minut vyvařím a jsem nachystaná na ten další 😀

lu777
17. led 2015

@luciebx ad zápach: s kalíškem vůbec 😉 a jak píšu výš, je to zdaleka nejpohodlnější způsob fungování v domě ms, mně to přišlo tak neuvěřitelné, že jsem to musela nedávno říct i manželovi, že chlapi o tom teda neví, ale ženské mají vynález století 😀

http://www.ladycup.cz/

Je samozřejmě x jiných značek, tahle je dost rozšířená

lu777
17. led 2015

jinak jsem vyzkoušela už i na plavání, moc jsem tomu nevěřila, ale všechno naprosto v pohodě... 🙂 a taky nečouhá žádný provázek, nemusím kontrolovat, že je někde schovaný když jdu na wc a zpět k bazénu apod.

nyna87
17. led 2015

Taky jsem byvala tamponacka,po porodu jsem si koupila kalisek a nikdy uz nic jinyho 🙂 neprotece,necitim vlhkojako u ttamponu

ladyhacek
17. led 2015

Příspěvky jsem nečetla tady je můj názor. Já ze začátku tampóny nenosila a vlastně jsem je ani neuměla zavést 🙂 a pak nějak jsem asi byla donucena okolnostmi nebo nevím, ale teď si bez tampónu MS nedovedu představit, také spím v noci s tampónem. cítím se čistá.

Kalíšek jsem nikdy nezkusila.

abalajda
17. led 2015

Ja jsem si kalisek koupila na radu kamarádky,ktera na něho nedá nedopustit,ale ani jednou jsem ho nepouzila,mám zavedenou po porodu Mirenu,takže by byl naprosto zbytečný,každý měsíc buď jen slibům nebo mě je poboliva břicho.... Ale před tehotenstvim jsem asi od 17 používala jen tampony,ve dne i v noci a musím říct,že mi to tak vyhovovalo.... Cítila jsem se čistá....

michalusenka
17. led 2015

Kalíšek používá sestřenka ale podle mě mi to přijde nehygienicke pouzivat porad jednu a tu samou vec a treba nedej boze kdyby se to nejak uvolnilo a naraz to vyteklo 😀 😀 jinak na noc si davam vlozku proste bych mela strach ze by me tampon tak dlouho vydrzel a navic jaksi denne muzu treba max 3 tampony pak to zacnu citit a boli me to

evaviki
19. led 2015

ja kalisek zkusila a asi jsem mela spatnou velikost, ac po porodu a podle veku tu spravnou, byl moc dlouhy a velky.. 😀 ke koupi mensiho jsem se zatim neodhodlala..

konikcz
Odpověď byla odstraněná
olusenka
20. led 2015

Taky používám tampony, samotnou vložku, to nejde, MS mám silnou a po 2 porodech už opravdu hodně, ještě víc než předtím, tampony používám vel.Super a teď po porodu jsem ráda, že mají i vel. Extra Super (ty na noc) a k tomu se ještě jistím normální menstruační vložkou. Tampon velice brzy proteče. O kalíšku jsem párkrát uvažovala, ale bojím se toho, abych nedopadla jak píše @evaviki, dám za něj pár stovek a pak zjistím, že mi velikost nevyhovuje.
Taky si jako laik říkám, na začátku MS, když je MS fakt silná, tampon proteče, mě třeba i po 2hod., a krev odtéká volně dál, nikde se nehromadí, tak si říkám, ha, čas jít vyměnit, ale co u kalíšku při hodně silné menstruaci? Funguje to tedy tak, že se tam udělá podtlak, krev se drží uvnitř a když je jí moc, kalíšek se tlakem uvolní a je průšvih nebo se hromadí dál a může způsobit nějaké problémy, že se třeba dostává zpět apod., zvlášť třeba v poloze ležmo, v noci apod.?
Taky se docela děsím endometriózy, prý zatím není prokázáno, proč vzniká, ale nemůže se na tom třeba používání tamponů aj. MS pomůcek podílet?

Strana
z2