Tampóny - správné použití. Poradíte, prosím?

23. čer 2021

Trochu trapne tema asi… ale potrebuji poradit co je spatne.
Vzdy jsem pouzivala vlozky a vyhovovali mi. Po porode ovsem mam tak silne mesicky ze neni mozne pouzivat vlozku.
Chci zacit pouzivat kvuli tomu tampony. Jenomze mi jsou hrozne neprijemne a jeste navic protekam i skrze ne. Zavedeni je ok, necitim nic, vypada to v pohode. Po nekolika minutach ho zacnu citit a potom me tlaci cim dal vic. Nakonec to vzdy nevydrzim a vyndam si ho po dvou, trech hodinach. I kdyz neni jeste uplne nasakly, tak propusti krev na slipovku.
Je to kotex normal. Zkousela jsem nejdriv super (protoze i vlozky pouzivam super), ale to uz byla uplna katastrofa…
Pripadam si jako blbec ze ve svym veku resim takovehle veci… poradite mi prosim?

martulka88
23. čer 2021

A co kalíšek by nevyhovoval? Já měla s tlačením u tamponu problém, když jsem neměla dostatečně silnou MS. Ono u tamponu je lepší častější výměna, takže 3 hodiny u silné je dle mne úplně v pohodě.

nikjean
23. čer 2021

Pokud jej cítíš, je pravděpodobně špatně zavedený. Nicméně, také se přikláním ke kalíšku, je opravdu super, kdybych byla čuně - mohla bych jej mít zavedený celý den a bylo by to úplně v pohodě.

makovice88
23. čer 2021

Mela jsem to po porodu uplne stejne, nesnesla jsem tampon ani minutu 🙁 Kalisek to same.
Prikladam to vsem tem zmenam, co se tam odehraly a slabemu panevnimu dnu.
Zkus kalisek, treba by ti vazne vyhovoval vic.

drep
23. čer 2021

Já doporučuju menstruační houbu. Mně teda tampony nikdy nevadily (i když samozřejmě blbě zavedený tampon tlačí a někdy je třeba jej zavést na vícekrát), ale porodu jsem z nich měla pálení, svědění atd. Houba je měkoučká, netlačí, nedá se zavést blbě a je relativně ekologická.

anetka9
23. čer 2021

Zkus ho dat co nejvic dozadu🙂 s tim jak se nasakne, klesa dolu a je to citit. Jinak 3 hodky, pokud je silna ms, jsou v pohode. Jo a nejvic mi vyhovuji Ob pro comfort🙂 maji i specialni nocni tampony s kridelkama, tak zkus ty (treba i pres den), treba by neprotekly🙂

nikjean
23. čer 2021

Nebo mě ještě napadá - menstruační kalhotky. To by asi vyřešilo tvůj problém, pokud je ti nepříjemné mít něco uvnitř. Spousta žen si kalhotky vychvalují. Zkus na to mrknout. 🙂

teate
23. čer 2021

Zkus koupit OB s povrchem Silk Touch, jsou takové jakoby kluzské, lepší se zavádí. Jinak po 2-3 třech hodinách a při silném krvácení je normální, že už Tě hodně tlačí. Kolikrát pak leze i sám ven, když si člověk dřepne. Nemusí být plný zcela, ale někdy je naplněný už prostě dost na to, aby se vyměnil. Ale cítit zoočátku by být neměl, no. Zkus ty OB, povede se Ti možná zavést trochu dál. Až na celý prst ideálně.

hasara33
23. čer 2021

@nikjean ty jo tak ty bych zrovna v tomhle případě nedoporučovala 🤔 jsou parádní, také je používám, ale myslím si, že na hodně silnou menstruaci nejsou vhodné, maximálně jako sekundární pojistku ke kalíšku nebo k tamponu 🙂 jinak já bych doporučila zkusit kalíšek nebo pak tampony OB ty noční s křidélky 🙂 a hlavně zkusit zavést, co nejdále to půjde 😉

nikjean
23. čer 2021

@hasara33 No ono je potřeba definovat, co vlastně je silná menstruace a jestli ji tazatelka opravdu silnou má. V době, kdy jsem používala tampóny já, jsem měla pocit, že mám menstruaci fakt silnou, také jsem vyměňovala po cca. 3 hod., věčně mi tampóny protékaly. Ovšem, když jsem začala používat kalíšek, zjistila jsem, že menstruaci silnou vůbec nemám, jak jsem si původně myslela. Byla jsem fakt překvapena. A jak jsem už psala, kdybych byla čuňík, mohla bych kalíšek vyměnit pouze 1x denně a nic by se nestalo. Takže to je otázka.
Nicméně, co vím, existují 2 typy kalhotek, právě i pro silnou menstruaci, ale to už si musí tazatelka vyzkoušet sama.

hasara33
23. čer 2021

@nikjean ano to je pravda, já si teda pod silnou menstruací představu nutnost výměny tamponu každou hodinu, například, takže v takovém případě bych je asi nedoporučila 🙂 nicméně každá jsme jiná a každé vyhovuje něco jiného takže samozřejmě to musí autorka sama odhadnout a vyzkoušet, co by jí mohlo vyhovovat 🙂

zelenaesmolda
23. čer 2021

jestli mas silnou ms tak bych zkusila spis kalisek nez tampon

klea81
23. čer 2021

@nikjean ale ono není nic proti ničemu zavést ráno a vylít večer. Ta krev se bez přístupu vzduchu nekazí.

gracinka7
23. čer 2021

@nikjean kalhotky rozhodně nejsou na slabou menstruaci.

nikjean
24. čer 2021

@klea81 Jasně no, jde spíš o můj pocit 😀

@gracinka7 Já snad něco takového tvrdím? 🙄

gracinka7
24. čer 2021

@nikjean vzhledem k tomu, že zakladatelka si stěžuje na silnou menstruaci a ty jsi jí napsala, ať zkusí kalhotky, když nechce nic uvnitř, tak v podstatě ano.

nikjean
24. čer 2021

@gracinka7 napsala jsi, že kalhotky nejsou na slabou menstruaci, tak já fakt nevím. 😀 Možná by nebylo od věci si po sobě svůj text přečíst, než ho publikuješ. Nicméně, jak jsem již psala výše, zakladatelka si může myslet, že silnou menstruaci má a přitom tomu tak být vůbec nemusí. Nehledě na to, že jsou i typy kalhotek pro silnou menstruaci.

gracinka7
24. čer 2021

@nikjean ty vole, mělo tam být na silnou. Tak už vím, kde je chyba 😂🙈
Ale za mě jsou k prdu. Silnou menstruaci nemám a protékají mi 🤷