icon

Endometrióza. Jak se Vám projevuje?

21. únor 2025

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jak se Vám projevuje endometrioza a jak na to MUDr přišel? Několik let mám vždy po menstruaci asi týden šílené bolesti podbřišku a celé pánve. Beru antikoncepci, ale ani menstruace není bezbolestna. Už jsem z toho zoufalá.. A doktor mi tvrdí, že jsem zdravá.

lencaa11
21. únor 2025

Klasický lékař to moc nepozná a hlavně přesně to je ten důvod proč žena na to čeká pomalu 7-10 let než zjistí že má endo na fb je super skupinka - https://facebook.com/groups/1381878202123373/ kde jsou ženy které vám poradí chce to endo centrum ..

gats
22. únor 2025

Neříkám, že to endometrióza být nemůže, ale já třeba mám podobné bolesti od SI a kyčlí. Řeším to fyzioterapií.

ajdi002
22. únor 2025

Za sebe mohu říct, že to byly velmi silné bolesti při menstruaci. Jako třeba na platíčko Valetolu denně ve dnech, kdy jsem opravdu navzdory všemu musela fungovat. A to bolest snáším obecně víc než výborně. Menstruační bolesti byly hardcore, nedokázala jsem vstát, narovnat se, fungovat... jednou jsem lezla po čtyřech do sprcháče, abych zapila léky, prostě jsem se nezvedla k umyvadlu. Později (asi rok před diagnózou) se objevily stejně silné bolesti i v době ovulace. Dle dr. jsem byla v pořádku, jen přecitlivělá. Pak přišel čokoládově hnědý výtok... gynekoložka konečně vytáhla vnitřní ultrazvuk a vyděsila se. Do týdne jsem byla pod kudlou. Pan primář v nemocnici takovou paseku prý ještě neviděl. Pokud máš jakékoliv pochybnosti, doporučuji kontrolu v nějakém centru pro léčbu endometriózy a to hned.

autor
22. únor 2025

@gats problémy se zády řeším, ale že by zrovna kolem memstruaci to dělalo tohle, nevím no

lencaa11
22. únor 2025

Bohužel endo muze bejt kdekoliv v těle a jsou ženy které mají bolesti zad ,do stehen třeba atd ..opravdu doporučuji skupinku na fb člověk by nevěřil co vše endo způsobuje i jídlo ženy prispusobuji ,kávu atd ..