Endometrióza. Jak se Vám projevuje?
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jak se Vám projevuje endometrioza a jak na to MUDr přišel? Několik let mám vždy po menstruaci asi týden šílené bolesti podbřišku a celé pánve. Beru antikoncepci, ale ani menstruace není bezbolestna. Už jsem z toho zoufalá.. A doktor mi tvrdí, že jsem zdravá.
Neříkám, že to endometrióza být nemůže, ale já třeba mám podobné bolesti od SI a kyčlí. Řeším to fyzioterapií.
Za sebe mohu říct, že to byly velmi silné bolesti při menstruaci. Jako třeba na platíčko Valetolu denně ve dnech, kdy jsem opravdu navzdory všemu musela fungovat. A to bolest snáším obecně víc než výborně. Menstruační bolesti byly hardcore, nedokázala jsem vstát, narovnat se, fungovat... jednou jsem lezla po čtyřech do sprcháče, abych zapila léky, prostě jsem se nezvedla k umyvadlu. Později (asi rok před diagnózou) se objevily stejně silné bolesti i v době ovulace. Dle dr. jsem byla v pořádku, jen přecitlivělá. Pak přišel čokoládově hnědý výtok... gynekoložka konečně vytáhla vnitřní ultrazvuk a vyděsila se. Do týdne jsem byla pod kudlou. Pan primář v nemocnici takovou paseku prý ještě neviděl. Pokud máš jakékoliv pochybnosti, doporučuji kontrolu v nějakém centru pro léčbu endometriózy a to hned.
@gats problémy se zády řeším, ale že by zrovna kolem memstruaci to dělalo tohle, nevím no
Bohužel endo muze bejt kdekoliv v těle a jsou ženy které mají bolesti zad ,do stehen třeba atd ..opravdu doporučuji skupinku na fb člověk by nevěřil co vše endo způsobuje i jídlo ženy prispusobuji ,kávu atd ..

Klasický lékař to moc nepozná a hlavně přesně to je ten důvod proč žena na to čeká pomalu 7-10 let než zjistí že má endo na fb je super skupinka - https://facebook.com/groups/1381878202123373/ kde jsou ženy které vám poradí chce to endo centrum ..