Fraxiparine po porodu - měl ho někdo také?

lindikova
8. únor 2019

Holky, je tu taky někdo, kdo vyfásl po porodu injekce fraxiparinu? Dostala jsem z porodnice 10, dneska jsem byla na testech, hodnoty furt vyšší, takže další tři týdny... jen bych se ráda uklidnila, že to není až taky výjimečná věc:( Nikdy jsem problémy se srážlivostí neměla, testy na leidenskou mutaci a spol mám v pořádku.

marketa1218
8. únor 2019

@lindikova Já je vyfásnu asi ještě před porodem, protože jsem před několika lety prodělala trombózu, už jsem dávno v pohodě, ale asi mě to nemine. Neboj, máš to jako prevenci kvůli případné trombóze.

lindikova
autor
8. únor 2019

@marketa1218 Díky za zprávy, lítaj mi hormony, doma malý mimi a já prostě plaším:( Nemáš prosím víc info, co se vlastně v těle děje? Že porod a šestinedělí vlastně víc sráží krev? Když to řeknu blbuvzdorně, že je to prostě rizikový období jako třeba cesta letadlem?

janety32
8. únor 2019

@lindikova Ano, ke konci těhotenství, během porodu a po něm se kvůli hormonům mění i složení krve a právě srážlivost se zvyšuje - takže kdo má obecně srážlivost vyšší (a nebo predispozice jako třeba ta leidenská mutace), tak mu Dr. předepíše něco na ředění krve, je to dost běžné, já si musím píchat už od 38. týdne Clexane, to je něco podobného, a vyfasovala jsem 30 injekcí...