Gynekolog nebo gynekoložka?
Takový dotaz mimo vánoční atmosféru, ale zajímá mne, gynekolog nebo gynekoložka ? A proč ? Přiznám se, že jsem vždy byla jen u gynekologa a neumím si představit jít k ženě, ačkoli je to nelogické, protože právě žena v roli gynekologa by asi snáz pochopila nebo se vcítila do řady problémů 😀 A vy ? 🙂
Já jsem měla i gynekolozku i gynekologa. A ve výsledku je to jedno😂těším se tam jako k zubaři 😜
Zazila jsem oboje a ledaccos a volim uz jedine chlapy
Chlapi byli OK, jednou jsem zvolila zenskou a uz nikdy. Naladova, nepříjemná, resila si tam svoje věci, neustále mi vypravovala o svých tehotenstvich a jejich dcer, telefonovala si, nadávala, jak ji to nebaví a vyprávěla, jak byla tam a tam ta nejlepší a největší hvězda.. Takze 3/4 čekání, nebo její plkani a na mě měla tak 5min a ještě dávala jasně najevo, že ji vlastně zdrzuju..
Chodím kw gynekolozce, ale u prvního dítě jsem chodila ke gynekologovi a musím říct, že jsem k němu měla asi větší důvěru, ale možná to je i lidským přístupem, ne že by moje gynekolozka nebyla lidská, nesympaticka nebo jak ro říct, ale prostě twn doktor byl lepší... Přestože to jsou manželé 😀
Za mě rozhodne doktor. Nejdřív jsem nechtěla, teď bych nikdy nezměnila. 🙂
Já zažila zatím dvě výborné gynekoložky a jednoho gynekologa se kterým jsem byla moc spokojená. Horší zkušenosti mám se dvěma gynekology a jednou gynekolozkou. Fakt si nemyslím, že by to bylo úplně o pohlaví lékaře. Ona je trochu otázka, zda vlastní zkušenosti s těhotenstvím či porodem jsou vždy úplná výhoda při péči a komunikaci s pacientkou. Do jisté míry ano, ale jen když se dokáže od nich i dostatečně odpoutat a pochopit, že jiná žena vše může mít dost jinak.
Já myslím, že nezáleží na tom, jestli chlap, nebo ženská, ale spíš na povaze doktora a celkové atmosféře ordinace. Dřív jsem měla chlapa, byl to studený psí čumák, teď chodím k ženské a je skvělá. Z miminka na utz se radovala snad i víc než já a bylo strašně krásný vidět jak to prožívá se mnou. Nenuceně, upřímně. Ale to nic nevypovídá o tom, jestli tak, nebo tak. Spíš hledat podobně naladěnou osobnost doktora 🙂
Měla jsem jen ženy. U chlapa jsem byla na kontrole jen v nemocnici při těhotenství, takže nemůžu úplně srovnávat. Ale doktorka, co mám teď je úplně nejlepší ženská na světě. Normálně se k ní na kontrolu i těším 😯😁 Takže za mě je to o lidech,
Zazila jsem doktorku i doktora a po zkušenostech uz jedině doktora
Jen k zene. Mela jsem chlapa po porodu jako doktora a to me bylo dost neprijemny. K chlapovi bych nesla.
Určitě doktora. Jsou šetrnější 😊 teď co jsem docházela na kontroly do nemocnice v těhotenství tak tam byly jen doktorky a to bylo popravdě peklo 😥 nedosáhly na čípek ani jedna takže se ve mně hrabali jakou dobu, bolelo to jako 🐷doktor nikdy problém neměl sáhnul a bylo (když bylo potřeba). A asi se před chlapem cítím lépe než před ženskou 😁
Měla jsem oboje a 50 na 50. Má první byla důra,která má na svědomí několik nenarozenych dětí,špatné diagnózy,atd. Druhý byl super,napravoval její chybu po špatně nasazené ha,po jeho odchodu do důchodu nastoupil jiný a to bylo skoro stejné nemehlo(ale jinak sympaťák),jako ta první (od oka ha,bez jaternaku) šla jsem k nové,co k nám nastoupila. Ze začátku v poho,ale po tom,co mě nechala chodit do práce a já potracela,u sebe jen papír pro RZP,kdyby to se mnou seklo,pak nějaké pokusy o pomoc znovu otěhotnět a k tomu kázání,že nejsem připravena (v 27letech 🤦)tak jsem přešla k jiné,pod jejíž péčí jsem do půl roka otěhotněla a i přesto,že to k ní mám teď 56km,tak neměnim 😊
Raději ženu-gynekoložku. U porodu jsem měla muže - porodníka a nemůžu říct proti němu ani slovo, ale stejně tohle vnímám jako ženské téma a dala bych přednost starší lékařce, prostě ve stylu porodní bába.
Jako první jsem měla chlapa, dost jsem se styděla, na vysoké mi spolužačka doporučila svou doktorku, u té jsem dodnes. Fakt se před chlapem víc stydím.
Vždycky jsem preferovala chlapy, ale narazila jsem na jednu doktorku a ta je top👍
Do porodu jsem byla u ženský. Necitlivá pipina, co každou bolest řešila léky a když nezabírali, tak jinými léky. Teď chodím k chlapovi a nebe a dudy.
Léta jsem chodila k ženě. Jednou jsem vyzkoušela chlapa, byla jsem nadšená šetrností. Ženská se ve mě hrabala jak v dobytku 🙄 jednou byl záskok a úplný opak. Chlap hrubý a ženská super jemná. Podle mě na pohlaví nesejde. Co doktor, to jiný přístup.
Záleží na přístupu, měla jsem dva doktory a jednu doktorku, jsem spokojená až teď u toho posledního doktora-chlapa, v těhotenství jsem ke konci v porodnici byla u chlapů i žen a tam to vyšlo zas tak nějak nastejno, jedna doktorka super jemná a doktor děs, jsem měla pocit, že mi nacpe ruku až do krku 😖
První návštěva byla u doktora a od té doby už jenom k doktorkám. Mám trochu vnitřní blok ke gynekologům... Pan doktor před důchodem viděl mladou holku a se snažil odhlehčit situaci povídáním. Takže jsem u vyšetření poslouchala, jak má na svačinu chleba s paštikou a cibulí, co se ženou sami dělají a všichni si vždycky pochutnají. 😂 Teď se tomu směju, ale on o tom tak básnil, že jsem se bála, aby si tu svačinu nevyndal. O tom jak jsem se styděla ani nemluvím....Je pravda, že chvilku trvalo, než jsem našla empatickou gynekoložku, která všechno pěkně vysvětlí a nabídne různé možnosti řešení problému.
Od 15 jsem chodila ke gynekolozce, kam mě prihlásila máma. Pak jsem se po dvacítce odstěhovala a byl mi doporučen gynekolog. Nejdřív jsem měla obavy, jaké to bude, ale dobrý. Pak jsem se zase stěhovala a rovnou hledala opět gynekologa. Jsem spokojená, prohlídky ok, vše vysvětlí. U ženy se mi kolikrát stalo, že mě tam skripla zrcadlem, takový ty kovový studený bleeee. Teď naštěstí můj Dr používá nějake plastové 😁
Vystřídala jsem 3 gynekology a z toho jedna byla žena. Asi to není úplně o pohlaví, ale spíš celkově o přístupu a o povaze člověka. Každopádně v tomto případě musím říct, že z těch 3 byla doktorka asi nejhorší. Bývalý a současný gynekolog - muž, jsou prostě jemnější, šetrnější a z mého pohledu je to i přirozenější. Cítím se lépe u gynekologa muže.
Me je nejak prirozenejsi se svlekat pred chlapem 😁 ale hodne zalezi na konkretni osobe, jsou uzasne gynekolozky i gynekologove, ale i pekna hovada obou pohlavi.. pred 10 lety mi byl doporucen jeden gynekolog a jsem strasne spokojena, sedl mi i lidsky, tak po prestehovani za nim jezdim hodinu autem, nemenila bych 👌
Ja jsem od gynekologa odesla. Vse strasne zlehcoval a nebylo mi to prijemne. Mam ted gynekolozku skvelou, empatickou, naladenou stejnym smerem jak ja. Podporuje dlouhodobe kojeni, minimum vysetreni v tehotenstvi, spoleha hodne na prirodu. Jako ja. Myslim, ze takovy asi zadny gynekolog byt nemuze, uz z podstaty toho, ze nikdy nebude tehotny.
U porodu jsem mela muze i zenu, ale oba prisli stejne az na konec, a byli skveli empaticti. Tak tady to posoudit nedokazu.
Jinak mam zubare, praktika a deti pediatra muze. Vsichni 3 uz si bolest predstavit dokazou a umi byt vic v klidu.

Mam doktora gynekologa, k zene bych nesla, stydela bych se asi vic nez pred nim.. :D nevim noo.. A taky mi prijde, dle zkušenosti ostatnich ze jsou muzi vic.. Opatrnější.. 🙂