icon

Gynekolog nebo gynekoložka?

9. pro 2020

Takový dotaz mimo vánoční atmosféru, ale zajímá mne, gynekolog nebo gynekoložka ? A proč ? Přiznám se, že jsem vždy byla jen u gynekologa a neumím si představit jít k ženě, ačkoli je to nelogické, protože právě žena v roli gynekologa by asi snáz pochopila nebo se vcítila do řady problémů 😀 A vy ? 🙂

keksik002
9. pro 2020

Mam doktora gynekologa, k zene bych nesla, stydela bych se asi vic nez pred nim.. :D nevim noo.. A taky mi prijde, dle zkušenosti ostatnich ze jsou muzi vic.. Opatrnější.. 🙂

nelinecka1
9. pro 2020

Já jsem měla i gynekolozku i gynekologa. A ve výsledku je to jedno😂těším se tam jako k zubaři 😜

malanoha
9. pro 2020

Zazila jsem oboje a ledaccos a volim uz jedine chlapy

barmil
9. pro 2020

Chlapi byli OK, jednou jsem zvolila zenskou a uz nikdy. Naladova, nepříjemná, resila si tam svoje věci, neustále mi vypravovala o svých tehotenstvich a jejich dcer, telefonovala si, nadávala, jak ji to nebaví a vyprávěla, jak byla tam a tam ta nejlepší a největší hvězda.. Takze 3/4 čekání, nebo její plkani a na mě měla tak 5min a ještě dávala jasně najevo, že ji vlastně zdrzuju..

ajja87
9. pro 2020

Chodím kw gynekolozce, ale u prvního dítě jsem chodila ke gynekologovi a musím říct, že jsem k němu měla asi větší důvěru, ale možná to je i lidským přístupem, ne že by moje gynekolozka nebyla lidská, nesympaticka nebo jak ro říct, ale prostě twn doktor byl lepší... Přestože to jsou manželé 😀

handulkak
9. pro 2020

Za mě rozhodne doktor. Nejdřív jsem nechtěla, teď bych nikdy nezměnila. 🙂

sdzu
9. pro 2020

Já zažila zatím dvě výborné gynekoložky a jednoho gynekologa se kterým jsem byla moc spokojená. Horší zkušenosti mám se dvěma gynekology a jednou gynekolozkou. Fakt si nemyslím, že by to bylo úplně o pohlaví lékaře. Ona je trochu otázka, zda vlastní zkušenosti s těhotenstvím či porodem jsou vždy úplná výhoda při péči a komunikaci s pacientkou. Do jisté míry ano, ale jen když se dokáže od nich i dostatečně odpoutat a pochopit, že jiná žena vše může mít dost jinak.

journals
9. pro 2020

Já myslím, že nezáleží na tom, jestli chlap, nebo ženská, ale spíš na povaze doktora a celkové atmosféře ordinace. Dřív jsem měla chlapa, byl to studený psí čumák, teď chodím k ženské a je skvělá. Z miminka na utz se radovala snad i víc než já a bylo strašně krásný vidět jak to prožívá se mnou. Nenuceně, upřímně. Ale to nic nevypovídá o tom, jestli tak, nebo tak. Spíš hledat podobně naladěnou osobnost doktora 🙂

areh
9. pro 2020

Měla jsem jen ženy. U chlapa jsem byla na kontrole jen v nemocnici při těhotenství, takže nemůžu úplně srovnávat. Ale doktorka, co mám teď je úplně nejlepší ženská na světě. Normálně se k ní na kontrolu i těším 😯😁 Takže za mě je to o lidech,

lachtanice86
9. pro 2020

Zazila jsem doktorku i doktora a po zkušenostech uz jedině doktora

kakba
9. pro 2020

Jen k zene. Mela jsem chlapa po porodu jako doktora a to me bylo dost neprijemny. K chlapovi bych nesla.

e7
9. pro 2020

Určitě doktora. Jsou šetrnější 😊 teď co jsem docházela na kontroly do nemocnice v těhotenství tak tam byly jen doktorky a to bylo popravdě peklo 😥 nedosáhly na čípek ani jedna takže se ve mně hrabali jakou dobu, bolelo to jako 🐷doktor nikdy problém neměl sáhnul a bylo (když bylo potřeba). A asi se před chlapem cítím lépe než před ženskou 😁

amazonkajanik
9. pro 2020

Měla jsem oboje a 50 na 50. Má první byla důra,která má na svědomí několik nenarozenych dětí,špatné diagnózy,atd. Druhý byl super,napravoval její chybu po špatně nasazené ha,po jeho odchodu do důchodu nastoupil jiný a to bylo skoro stejné nemehlo(ale jinak sympaťák),jako ta první (od oka ha,bez jaternaku) šla jsem k nové,co k nám nastoupila. Ze začátku v poho,ale po tom,co mě nechala chodit do práce a já potracela,u sebe jen papír pro RZP,kdyby to se mnou seklo,pak nějaké pokusy o pomoc znovu otěhotnět a k tomu kázání,že nejsem připravena (v 27letech 🤦)tak jsem přešla k jiné,pod jejíž péčí jsem do půl roka otěhotněla a i přesto,že to k ní mám teď 56km,tak neměnim 😊

hankaviki
9. pro 2020

Raději ženu-gynekoložku. U porodu jsem měla muže - porodníka a nemůžu říct proti němu ani slovo, ale stejně tohle vnímám jako ženské téma a dala bych přednost starší lékařce, prostě ve stylu porodní bába.

zuzkasim
9. pro 2020

Jako první jsem měla chlapa, dost jsem se styděla, na vysoké mi spolužačka doporučila svou doktorku, u té jsem dodnes. Fakt se před chlapem víc stydím.

meganx
9. pro 2020

Vždycky jsem preferovala chlapy, ale narazila jsem na jednu doktorku a ta je top👍

te_reza
9. pro 2020

Do porodu jsem byla u ženský. Necitlivá pipina, co každou bolest řešila léky a když nezabírali, tak jinými léky. Teď chodím k chlapovi a nebe a dudy.

aselluska
9. pro 2020

Léta jsem chodila k ženě. Jednou jsem vyzkoušela chlapa, byla jsem nadšená šetrností. Ženská se ve mě hrabala jak v dobytku 🙄 jednou byl záskok a úplný opak. Chlap hrubý a ženská super jemná. Podle mě na pohlaví nesejde. Co doktor, to jiný přístup.

jako_mala_holka
9. pro 2020

Záleží na přístupu, měla jsem dva doktory a jednu doktorku, jsem spokojená až teď u toho posledního doktora-chlapa, v těhotenství jsem ke konci v porodnici byla u chlapů i žen a tam to vyšlo zas tak nějak nastejno, jedna doktorka super jemná a doktor děs, jsem měla pocit, že mi nacpe ruku až do krku 😖

michaela666
9. pro 2020

První návštěva byla u doktora a od té doby už jenom k doktorkám. Mám trochu vnitřní blok ke gynekologům... Pan doktor před důchodem viděl mladou holku a se snažil odhlehčit situaci povídáním. Takže jsem u vyšetření poslouchala, jak má na svačinu chleba s paštikou a cibulí, co se ženou sami dělají a všichni si vždycky pochutnají. 😂 Teď se tomu směju, ale on o tom tak básnil, že jsem se bála, aby si tu svačinu nevyndal. O tom jak jsem se styděla ani nemluvím....Je pravda, že chvilku trvalo, než jsem našla empatickou gynekoložku, která všechno pěkně vysvětlí a nabídne různé možnosti řešení problému.

martaskaaa
9. pro 2020

Od 15 jsem chodila ke gynekolozce, kam mě prihlásila máma. Pak jsem se po dvacítce odstěhovala a byl mi doporučen gynekolog. Nejdřív jsem měla obavy, jaké to bude, ale dobrý. Pak jsem se zase stěhovala a rovnou hledala opět gynekologa. Jsem spokojená, prohlídky ok, vše vysvětlí. U ženy se mi kolikrát stalo, že mě tam skripla zrcadlem, takový ty kovový studený bleeee. Teď naštěstí můj Dr používá nějake plastové 😁

hasara33
9. pro 2020

Vystřídala jsem 3 gynekology a z toho jedna byla žena. Asi to není úplně o pohlaví, ale spíš celkově o přístupu a o povaze člověka. Každopádně v tomto případě musím říct, že z těch 3 byla doktorka asi nejhorší. Bývalý a současný gynekolog - muž, jsou prostě jemnější, šetrnější a z mého pohledu je to i přirozenější. Cítím se lépe u gynekologa muže.

penny87
9. pro 2020

Me je nejak prirozenejsi se svlekat pred chlapem 😁 ale hodne zalezi na konkretni osobe, jsou uzasne gynekolozky i gynekologove, ale i pekna hovada obou pohlavi.. pred 10 lety mi byl doporucen jeden gynekolog a jsem strasne spokojena, sedl mi i lidsky, tak po prestehovani za nim jezdim hodinu autem, nemenila bych 👌

puhelin
10. pro 2020

Ja jsem od gynekologa odesla. Vse strasne zlehcoval a nebylo mi to prijemne. Mam ted gynekolozku skvelou, empatickou, naladenou stejnym smerem jak ja. Podporuje dlouhodobe kojeni, minimum vysetreni v tehotenstvi, spoleha hodne na prirodu. Jako ja. Myslim, ze takovy asi zadny gynekolog byt nemuze, uz z podstaty toho, ze nikdy nebude tehotny.
U porodu jsem mela muze i zenu, ale oba prisli stejne az na konec, a byli skveli empaticti. Tak tady to posoudit nedokazu.
Jinak mam zubare, praktika a deti pediatra muze. Vsichni 3 uz si bolest predstavit dokazou a umi byt vic v klidu.