Hučení v uších při rychlém vstávání. Co to znamená?
Ahoj, stalo se někomu ze by mu při prudkých pohybech treba z lehu, ze při zvednuti zahuci v uchu? Ne pokazde jen občas, vetsinou pri prudkem zvednuti. Tlak sem si merila a v poradku, na usnim taky ok.
Já to mám tedy zpusobované nízkým tlakem. Ale často se k tomu přidá tlak na spáncích, motání hlavy.... Musím si to hlídat a např se rychle nezvedat.
@garfa4 ja nizkej nemam, mam normální, a neni to pokazde jen nekdy a fakt kdyz rychle vyskocim…Spis jestli to mam nejak dal resit, nebo jestli to je uz jako vekem😂(33)… nebo jestli nejsem treba silna, mam 165cm 60kg….jako tlusta si neprijdu ale mela jsem kolem 57kg vzdycky.
Ortostatická hypotenze se tomu říká. Já k tomu hučení mám obvykle i černo před očima. Obvykle ten tlak klesne jen na několik sekund, tudíž není divu, že si pak naměříš normální tlak. Doporučení od lékaře - zvedejte se z lehu nejprve do sedu a pak pomalu na nohy, ze sedu pomalu stoupat. A jelikož se mi dělá i černo před očima, doporučil mi při atace zkřížit nohy v oblasti lýtek a musím říct, že to fakt funguje, urychluje to odeznění obtíží.
Ortostatická hypotenze se tomu říká. Já k tomu hučení mám obvykle i černo před očima. Obvykle ten tlak klesne jen na několik sekund, tudíž není divu, že si pak naměříš normální tlak. Doporučení od lékaře - zvedejte se z lehu nejprve do sedu a pak pomalu na nohy, ze sedu pomalu stoupat. A jelikož se mi dělá i černo před očima, doporučil mi při atace zkřížit nohy v oblasti lýtek a musím říct, že to fakt funguje, urychluje to odeznění obtíží.
@miryp husty! Dekuju, cerno pred ocima nemam…jj bylo to proste kdyz treba lezim a dite neco tak jsem vyskocila, nebo hodne prudky se ohnuti…zkusim zpomalit😊
Ja mam nizkej tlak, takze je to u me normalni. Holt jak rychle vyskočíš, tak ten tlak klesne. Tak vstávej pomalu, nedělat prudký pohyby a dít by se to nemělo.

Já to mám tedy zpusobované nízkým tlakem. Ale často se k tomu přidá tlak na spáncích, motání hlavy.... Musím si to hlídat a např se rychle nezvedat.