Pocity na zkolabování, hučení v uších, špatné dýchání

jarai
7. srp 2015

Holky, už asi měsíc trpím na hučení v uších, je mi při tom na omdlení a špatně se mi dýchá, tak lapám po dechu, měřila jsem si tlak a srdce mi bije rychleji, měla jsem srdce kolem 110. Vždy to odezní cca po 2-4 hodinách. Mé okolí říká, že mluvím divně jak mi hučí v uších tak mi přijde, že mluvím jak robot a jsem taková zapálená, že si okolí myslí, že jsem nachlazená. Neodezní to hned, ale fakt po pár hodinách i přesto, že si dám hned silnou kávu nebo kofolu. Nevíte co to je?

kija
7. srp 2015

@jarai Nechceš se spíš zeptat doktora?

lenkazu
8. srp 2015

Mĕ na konci tĕhotenství nesnesitelnĕ hučelo v uších, slyšela jsem jako s plechovým kýblem na hlavĕ. Dĕlali mi testy na ušním, ale všechno v pořádku. Bylo to od přetížených svalů na krku a pomůže masáž (od nĕkoho, kdo ví, jak masírovat v tĕhotenství) nebo aspoň namazat a uvolnit krk. Taky mi při tom tlouklo srdce a špatnĕ se dýchalo (jsem astmatik), ale kdo to ve 3.trimestru nezná.... a v tomhle vedru. Rozhodnĕ bych to řekla doktorovi, ale nečekej moc pomoc, kor když nemůžeš vĕtšinu léků. Mnĕ se to srovnalo až po porodu.

slunickova123
8. srp 2015

Hele to co pipusujes jsou klasicke priznaky anemie. Plus bledost a unavnost. Na konci tehoten. je urcita anemie normalni, ale kdyz je ti i na omdleni...treba se mylim, ale delali ti nekdy nedavno krevni obraz? Co hemoglobin?byl ok?

zo_ja
8. srp 2015

A jakej máš ten tlak? V tom horku se šetři, nic nepodnikej, hodně odpočívej...

@slunickova123 To vůbec nemusí být, já byla anemická hodně, a cítila jsem se normálně. A třeba pak popordní krevní obraz - já se cítila normálně, chovala normálně - chodila normálně, všecko normálně, a doktoři se divili, že vůbec chodím, krevní obraz zralej na kapačku.
Ale pravdu máš v tom, že to stojí za zvážení a ještě jednou máš pravdu v tom, že si půjdu taky něco šlehnout, protože na mě jdou taky takový stavy, i když v malým, a může to možná být trochu tím, i když mě stačí horko a úplně mě odrovnávají ty předbouřkový atmosférický tlaky, co po těch sdvou šňůrách veder byly, a to byl KO OK.

@jarai Krom toho, co píše sluníčková, si občas změř tlak, bílkovinu v moči by sis měla pohlídat , protože to může být i nějaká preeklampsie... A otoky se k tomu pojí.
Mně stačí trochu fyzické aktivity a mám puls přes 120, v klidu přes sto.. V tomhle vedru se nedá nic. Ale na ten tlak bacha, aby sis ho kofeinem nezvyšovala, kdyby byl vyšší, třeba mě jde právě nahoru, když pořádně nespím, a to v tom vedru rozumně nespím mnoho nocí po sobě, z toho mám i zrychlenej puls a buší mi srdce a všechno. Do toho každá fyzická aktivita je námaha násobná v tom vedru, organismus to prostě zatěžuje několikanásobně... A jestli je Ti víc blbě, tak si zajdi k doktorovi, nebo si měř ten tlak, kontroluj bíkovinu, šlehni železo a céčko, jinak se to železo nevstřebá, dbej na pití a jídlo.

Nicméně jestli už i okolí vnímá, jako že s Tebou něco je, tak si možná k tomu dr. zajdi radši dřív, pokud seš objednaná až za dlouho.

jjustyna
8. srp 2015

já měla tohle od svalů na krku, Taky v těhotenství. Udělalo se mi mdlo, na zvracení, polil mě studený pot, mžitky před očima, točila se hlava....zabrala masáž, cvičení, prohřívání oblasti krku a odpočinek od počítače (i volno z práce jsem si vzala). Ale nechala bych přeměřit i ten tlak. Když jsem měla vysoký tlak na konci těhotenství, tak se mě ptali na tyto příznaky. Já bych šla i na pohotovost pro jistotu

jarai
autor
8. srp 2015

@slunickova123 před 14 dny mi vzali odběry běžné, které se dělají na začátku a pak cca v 30 týdnu těhu jako na železo atd. a vše mi vyšlo v pořádku.

jarai
autor
8. srp 2015

@zo_ja já mívám právě nízký tlak, na vysoký tlak nikdy netrpím. Myslím, že to bude zátěží při vysokých vedrech. Měla bych jen odpočívat a dnes jsem pekla a vařila oběd a v tom horku mi to dává zabrat. Bílkovinu v moči nemám, každou kontrolu u dr. odevzdávám moč a vždy mi řekla sestra, že moč je v pořádku.

peicul
8. srp 2015

já tohle zažívala vždy, když jsem měla nedostatek železa, chtěla bych po dr. krevní testy...

blondie13
9. srp 2015

mam anemii normalne..Ted v těhotenství jeste větší..Omdlevaci stavy mam ted 2krat az 3krat denne..
hlavne opatrne at neupadnes a neprastis se..
ja teda bych sla k doktoru a rekla mu to..Je lepsi kdyz to vi..
ja beru železo od 3.mesice,tak treba když ti neco daji zlepší se to 🙂

jajinkaboh
1. pro 2015

Já začla v 30týdnu kolabovat, točila se mi hlava,hučelo v uších, ruce sem měla těžký,a tlak vyšší a tep kolem 140dali mi prášky na zmírnění tlaku a srdce...Zjistili u mněvže mi proběhla Arytmie,tento stav mě popadne třeba 2xdenně,takže sem dostala na Holter a čekám co bude dál

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru