Infekce MRSA. Jaké potíže může způsobit?
Dobrý den. Začali se mi na kůži trupu a hýždí tvořit bolestivé abscesy velikosti dlaně. Samozřejmě hned následovalo vyšetření u lékaře kde byla ze stěru hnisu zjištěna bakterie MRSA. Co to znamená vím, že je to odolný ,,nemocniční" bacil a u zdravého jedince většinou nedělá problémy (proto jsem již objednaná na imunologii). Lékaři se podivovali kde jsem k tomu přišla, jelikož jsem nebyla hospitalizována v nemocnici, pouze jednou pohotovost z důvodu zlomeniny prstu na noze. Máte někdo zkušenost že vám byla tato bakterie zjištěna a způsobila Vám podobné potíže? Na internetu jsem žádný,, příběh " neobjevila, pouze všeobecné informace, ale žádná reálná zkušenost, tak se obávám že mám zřejmě nějaký velký problém s imunitou nebo něco podobného. Děkuji.
Mrsa není těžké chytit kontaktem s kýmkoliv, kdo ji má. A také není až tak těžké si ji vypěstovat z obyčejného stafylokoka, který je opakovaně vystaven antibiotikům (léčby respiračních infektů, např). Pokud máš takovéhle generalizované projevy, tak ze mě by to bylo na systémovou léčbu, předpokládám, že k linezolidu bude citlivá, ten lze i v tbl. Akorát musí schválit antibiotické středisko
@drep Děkuji, mám antibiotika zatím na jeden měsíc, jsem v péči na infekční ambulanci. Vzali stěr Nos - ústa - konečník. Pan primář řekl že minimálně ten měsíc léčby to bude. Naštěstí tvorba abscesů se zastavila tak doufám že ATB už pomáhají ( od pátku). První absces byl v lednu, tenkrát ho na chirurgii vypustili, dali ATB ale příčina se neřešila. Teď to propuklo v plné parádě.
Asi 5 let po jsem si dělala celkové krevní testy a nebyl žádný nález. Ale pro jistotu si můžete pak zajít na testy. Nejdřív bych ale vyřešila, jak se toho zbavit. Mě antibiotická mast nezabrala 🤷♀️ až to koloidní stříbro..
@reeeza ty první mě na chirurgii řízly a vypustily, dali drén. Abych se přiznala tak po této zkušenosti už jsem s těmi dalšími na chirurgii nešla. Spontánně praskly a teď postupně odtékají a hojí se. Dezinfikují, dávám betadinu a sterilní krytí. Užívám celková antibiotika a zatím se další ložiska netvoří 🙏

Ano, chytla jsem jej v nemocnici asi před 15ti lety. Absolutně nic mi na to nezabíralo, ani antibiotická mast. Byla jsem fakt už zoufalá a šáhla po koloidním stříbru. Až to zabralo.