Jak dlouho bolela jizva po SC?

20. čer 2022

Ahoj, jak dlouho vás bolela jizva při námaze po SC? Funkci jsem a tak, ale po náročnějším dnů to bolí a musim si lehnout. Je to normální nebo je něco špatně?

honatko092
20. čer 2022

Půl roku určitě...po třech měsících od akutní SC jsem začala chodit k fyzioterapeutce, ta začala pracovat s mým středem těla, se zády, s jizvou, já začala pracovat s jizvou (do té doby jsem ji nemohla ani vidět) a hooodně se to zlepšilo. Teď jsem 20tt po 20 měsících od sekce a jizva mě vůbec netrápí, určitě je to tím, že jsem se jí věnovala...

pampeliska1313
20. čer 2022

Tak půl roku jsem ji cejtila.🙂

hezz17
20. čer 2022

Ted temer pet let po o ni nevim 😀 ale dlouho dlouho mi vadila v kalhotkach, riflich, kratasech. Nejvic v riflich. A vylozene bolest po namaze tak ten pul rok

nina004
21. čer 2022

Ja som mala bolesti snáď len v nemocnici a možno prvých pár dní doma. Ale bola som poučená ako sa o jazvu starať už pred porodom. Masírovala som ju už od začiatku, doma ju masíroval manžel a tiež som hneď cvičila dýchanie, hneď ako to šlo som sa snažila chodiť, a po šestonedelí som začala cvičiť na stred tela. Doma som si nasadila ešte popôrodný pás a postupne ho nechávala len keď som viac chodila a zdvíhala mimčo. Keď ma previezli z jisky na oddelenie,tak už mi ani lieky na bolesť netrebalo.

rnika
21. čer 2022

Po prvním císaři jsem měla problémy.... velké.... asi půl roku. Jizva špatně srustala, rozsklebovala se a krvacela. Po půl roce to bylo lepší, ale pořád sem tam zabolela. U druhého císaře jsem byla funkční asi po 14dnech....jakoze plný provoz kolem 4 děti. I když jizva malinko bolela, ale žádná hrůza. Občas bolí v jizve při sexu, bohužel. Teď po 3 letech o ní jinak nevím, nebýt toho, že mi přes ní visí břicho a nemůžu dosáhnout stáhnutí.

mata2hari
21. čer 2022

Tak 5 měsíců od porodu už o ní nevím..

victress
21. čer 2022

intenzivně pár měsíců, po 3 letech to bylo lepší, teď po 7 letech ji cítím už jen po velké námaze...