Jak dlouho se dá žít s metastázami?

3. srp 2023

Mé sestře byla diagnostikována rakovina s metastázami, a to mnohočetnými. Navštěvuje různá fóra, což má negativní vliv na její psychiku . Snažíme se ji přesvědčit, aby navštívila psychologa nebo psychiatra. Jak dlouho žili vaši známí s metastázami nebo lidé z okolí? Chtěla bych jí dát trochu naděje.

klokanka31
3. srp 2023

Je mi moc líto vaší situace 😞 Znala jsem lidi co s tím žili měsíc, max.3 a konec, ale zase moje prateta žije s metastázami už cca 2 roky...asi záleží člověk od člověka...

zlataberta
3. srp 2023

Záleží taky kde je má a od jakého nádoru.

majena39
3. srp 2023

Strejda bohužel vydržel s metastazami necelé tři měsíce. Měl je v plicích a játrech 😢

sinicka
3. srp 2023

Kamarádčin taťka - 50 let - žil půl roku. Měl je v játrech, plicích..

janule0123
3. srp 2023

Psychiatra určitě návštivit… z rodiny neměl myslím metastaze, ale dostal předpoklad několik měsíců, ze typ rakoviny ve stadiu když už to nedopada dobře, dostal nějaký leky aby to psychicky ustal plus pokec… objevila se nabídka testovací léčby… a už 10 let je ok, ikdyz v ID… pokud by nebyl psychicky v “pohode” diky lekum a psychiatrovi, ze už by tu nebyl, ze malej zazrak a psychika děla hodně co se týká úspěšnosti … takže bych začala tím…

izz76
3. srp 2023

Jedna známa žila s metastazemi asi 7let,šlo o rakovinu prsa.

mishka87
3. srp 2023

Babička měla rakovinu prsu. Metastáze před operací, chemoterapií ani radioterapií neměla a vypadalo to dobře. Jenže pak nám zatajila, že má metastáze v kostech a my na to přišli až v době, kdy se nemohla už vůbec postavit na nohy. S metastázami žila cca rok. Z toho v hospicu, kam chtěla sama, byla necelé 3 měsíce. Metastáze se jí dostali páteří až do mozku. Celkově s rakovinou žila 4 roky. Snažila se s ní bojovat, ale bohužel i přes pravidelnou kontrolu na mamografu jí byla diagnostikována poměrně pozdě.

martt
3. srp 2023

Moji tetě když zjistili metastázy tak doktoři ji dávali max.pul roku života. Teta se s tím nechtěla smířit na internetu si našla smes bylin Dračí krev a byla tu s námi 5 let. Nevíme jestli to mělo takový vliv na zpomalení průběhu nebo to byl placebo efekt. Ale teď to začala brát moje druhá teta , která má rakovinu krve. A najednou se ji začali hodnoty krve zlepšovat, které měla špatné i po chemoterapii. Třeba by ji to trochu pomohlo dát nejakou naději. I ten psycholog je dobry nápad on si ji vyslechne a dá ji náhled I z jeho strany. A co jsem viděla u nás v rodině je hodně důležité si najít nějakou motivaci cíl.

autor
3. srp 2023

@martt Prosím tě, nevíš, jakou Dračí krev brala?

martt
3. srp 2023

Dneska bych měla mluvit s mamkou. Tak se ji zkusím zeptat jestli nevi od jaké firmy ji tete k svátku objednávala. Ja to z hlavy bohužel nevím .

victress
3. srp 2023

nejvíce bych věřila tomuhle https://www.energy.cz/cz/p/DragsImun protože mám s výrobky od Energy dobré zkušenosti...
ale s rakovinou zkušenosti nemám, pokud je sestra nemocná, tak snad má svého onkologa, který by jí měl vysvětlit, že se to nedá paušalizovat, záleží na každém jednotlivci, typu rakoviny, stavu metastáz, možnosti léčby, imunitě člověka atd. a i ta nemocnice by jí snad měla nabídnout služby psychologa, ne? hlavně ať nic negůglí...

mahev
3. srp 2023

Bude mít sestra onkologickou Léčbu?Kamarádka měla nádorů plné břicho,operace a chemoterapie.Přežila víc než 4 roky.

ladyhacek
3. srp 2023

Myslím, že babička 2 roky, vzali jí ledvinu. Podstoupila léčbu, která ji nesedla, bojovala s ní dlouho, chvíli to bylo dobré chvíli horší, pak se jí objevil nádor na mozku, ten vyoperovali, ale pořád žila s metastázemi na plicích. Pak se jí to rozšířilo do nohou a kostí. To byl konec. Střídavěse horšila lepšila, skončila v bezvědomí v nemocnici, bylo to šílené. Pro ni i pro nás, ale bojovala. Chtěla tu s námi být co nejdéle, vzpomínám si jak před operací halvy jsem brečeli, že jí tu ještě chci a ona, že tu chce být, ale moc se bojí. Po nádoru na mozku žila asi 4 měsíce.

martt
3. srp 2023

Mluvila jsem s mamkou a jedná se o tyhle ENERGY DRAGS IMUN 30ML.

sanyy22
4. srp 2023

Babička necelý měsíc
Metastáze se jí dostali do mozku, játer, plic, a ledvin

terkezz
4. srp 2023

Dědeček je měl v kostech a nejspíš někde ještě. Vydržel tuším rok. Nevěděl, že je má. Psychika dělá hodně…