Jak dlouho trvá léčba zarostlého nehtu doma?
ahoj holky😊moc prosím o rady, nasemu pubertakovi zarostl nehet na palci, nemám s tim zadnou zkusenost, ale snazime se o domaci léčbu - koupele v repiku, mast betadine, odstraňování odumřelé kůže, tejpovani a dokonce i tamponada, zkrátka vsechno co se doporucuje na netu, včetně framykoinu. No a teď váhám, hodně se mu to zlepšilo, opravdu hodně, ale prijde mi, že ta lecba trvá už docela dlouho a nevím zda ho přece jen nevzit k lékaři, jak dlouho jste lecili nehet vy? můžu kdyztak přiložit nějaké fotky, ale nechci je sem chrlit hned, ponevadz jsou nechutný 🤣🤣🤣🤣🙊 tak kdyby někdo uměl zhodnotit stav tak do zpráv 😊 dekuju za zkušenosti
@holkaokomodra Já s tím bojovala v pubertě, na chirurgii jsem teda nikdy nebyla, vždycky mi to ošetřila moje doktorka. Pořád se všude opakuje, že nestříhat nehty do obloučku, ale rovně. Tak u mě to je naopak, musím mít ten oblouček, jak není, je to průšvih. A zdá se, že syn to bude mít po mě, takže na palcích důsledně obloučky 🤷♀️
@emillyhk jjj u nás naopak, vystrihl si důkladný obloucek a je průšvih 🤣 navíc teď je "těžkej voják" takže musel mít nové kanady, že ano 🙈🙊🤣
@holkaokomodra volila bych buď lékaře, pedikerku se zkušenosti, popř chirurgii, pokud je to už pokročilé
@holkaokomodra visnak z lékárny ,proste smradlavý klasicky visnak na váhu ,u nás je na obcanku,namazat a nechat alespoň 3 dny ..v lékárně mi doporučila i čím a jak zavázat
@nelinkaaaaa Na ten jsem úplně zapomněla 🙈 Týden jsem s tím chodila do školy a nejradši bych lezla kanálem... Ale pomohlo to víc než framikoin 👍
Jestli už to má lepší, asi není důvod s tím chodit k lékaři. Důležité jsou široké boty, hygiena a zastřihávání, aby se mu to nestávalo opakovaně. Jinak mě pomáhalo podkládat rožek nehtu smotkem vaty (možná je to ta tamponáda, jak píšeš), aby nehet nesměřoval do lůžka, ale normálně rovně.
@prejeta_zaba jjj to je ta tamponada 👍 to mi přišlo jako nejúčinnější, nemáš tušení jak dlouho ta léčba běžně trvá? já právě vidim zlepšení, ale jsem krapet nervózní z té doby (cca 14 dní už) tak proto i přes výrazně lepší stav uvažuji, zda to děláme dobře a není potreba nakonec ten mudr
@holkaokomodra Dva týdny jsou na samoléčbu dobrý, zvlášť když vidíš výrazné zlepšení. Napoprvé to byl určitě měsíc, než se to všechno uzdravilo úplně.
@holkaokomodra vydrz, trva to.. protoze pokud nosi klasicky boty, mackaj mu to... Za me nevystrihavat, podkladat vatickou a vydrzet.. x let zkusenosti, vlastnich...
@l_ děkuju moc! tak snad jo, když je doma vetrame ale ve všední dny je to bída no, dlouhy odpoledky, kroužky... mazec
@holkaokomodra jj znam to.. nosim teda barefoot, coz mi dost pomohlo.. ale nehet mam proste horsi a obcas se to vrati.. tim jak je to namahane (i pri chuzi naboso), tak to proste fakt trva... Dulezite je, ze se to lepsi..
Mam s tim velke zkusenosti. Uz v puberte jsem s tim bojovala a bojuji stale. Ja si to teda "operuju" sama, protoze jsem posera s tim nekam jit 😂 ale nastesti se vzdy zadari. Kdyz uz to fakt hnisalo tak jsem koupila v lekarne visnak a zabral okamzite. Takze ten doporucuji 🙂
@leymea pardon ichtoxyl 🤣 me to pripomina ichtila tak tam furt neprávem cpu to dalsi i 🙊🤣
@holkaokomodra moc všem díky za rady, tak zkusíme ještě vydržet, vypadá to na dobré cestě, takže k mudrovi spíš pri zhoršení 😊👍
@holkaokomodra Višňák je myslím na předpis, ten Ichtoxyl je volně prodejný, ale mě zabral 🤷♀️ Zkusit to můžeš.
Syn si tím teď prošel, docela peklo. Doma jsme to nedávali, jedna podiatrička byla jak řezník, normálně chytal nerva, když se mu to snažila čistit a podkládat na zhnisané tamponádou... našla jsem jinou, a je to vyřešené. Nehtové rovnátko - špona, nalepí se zvedá nehet při růstu. Asi půl rok a je po problému, co návštěva, to litr, ale fakt to bylo jediné řešení. Nevím, odkud jsi, Prahu můžu doporučit.
@holkaokomodra mám dojem, že tu vatu jsem si dávala tak týden, pak už jen přelepovat a hlídat, ať se tam nedostává bordel. Ale jestliže vy jste na 14 dnech a vidíš výrazné zlepšení, už to nebude dlouho trvat. Vydrž, bude to lepší a lepší. 😉 Můžeš mazat tím Ichtoxylem, třeba zabere. Nebo nemáš doma Framykoin? To je taková jistota, ale je na předpis. Případně ten Višněvského balzám je normálně volně prodejný a účinnější než Ichtoxyl.
@mimar ouujej, ja doufám že u nas jde opravdu jen o kombinaci nerozslapnutych kozenych kanad a blbe ustrizenyho nehtu 🙊
@prejeta_zaba jj framykoinem mazeme, jen dnes na noc jsme teda mazli ichtoxylem, aby vytahl pripadny hnis i kdyz si ani nejsme moc jisti zda tam je 🤷♀️ a dal zas pojedem framykoin, uvidime no
@holkaokomodra to neni visnak. Visnak je balzám Višněvského, v lekarne ho umichaji a neni na predpis. Vzdycky jsem jen kapla na to misto, obvazala, prelepila a nechala pres noc. 🙂
@leymea díky, tak to mozna zhnisany ani nema, jen zarudly, pry boli pouze pri zmacknuti, netepe, takže jsme asi vazne jeste ok a vydrzime 😊
@berenika39 dobry den; mohu poprosit o kontakt na pedikerku, ktera toto resi? Dekuji moc.

Manžel s tím má bohaté zkušenosti. Vždy to nechal zajít daleko a pak musel na chirurgii na vyříznutí. Od té doby, co chodí na pedikúru s tím problém nemá a má nehet krásný 🙂 Klidně mi foto pošli do zpráv, jsem zvyklá😄