Jak lékaři poznají zánět ledvin?
Zdravím vás. Ja bych se chtěla zeptat jak lékaři poznají zánět ledvin? Mam obavy, ze bych ho mohla mít ale vzali mi jen moč a řekli že zánět ledvin nemám. Přijde mi že mě odbyli..
Mela jsem ctyricitky, velke bolesti, moc jine barvy (krev) a z moci to hned poznali.
A co mas za potize?
Zánět se zjišťuje z moči. Měla bys nadměrné množství bílkovin v moči případně i krev. Jaké máš příznaky?
No bolí me hrozně bedra a vystřeluje mi to až do podbřišku.. teplota jen zvýšená
Mozna se ti rozjizdi zanet mocaku. Pokud se to zhorsi tak zase k dr.
Pokud je moc cista tak to zanet ledvin neni. To byl praktik?
@marketka2727717172 zánět ledvin jsem měla už víckrát , ale vždy bez teplot . Někdy s krví v moči , někdy bez , ale vždy poznali z moči zda se jedná o zánět , i když to byl třeba jen močák .
Když já beru už jedny antibiotika na endometritidu tak jestli to třeba nemaskuje ten výsledek moči 😔 jsem hrozný hypochondr ja vím, ale fakt mam strach
Měla jsem také 40tky, nesnesitelné bolesti, div jsem nelezla po čtyřech👍🏼🙂
Měla jsem také 40tky, nesnesitelné bolesti, div jsem nelezla po čtyřech👍🏼🙂
@nanyh a byl u dr nález v moči ? Jde mi jen o to ze mam strach ze me zanedbali..
Tak pokud mas uz nasazenou lecbu na endometritidu, ktera taky boli do beder a do podbrisku, tak mi unika duvod vysetreni dnes na tve podezreni na zanet ledvin.
Tak pokud mas uz nasazenou lecbu na endometritidu, ktera taky boli do beder a do podbrisku, tak mi unika duvod vysetreni dnes na tve podezreni na zanet ledvin.
@hezz17 původně mi našli v moči bakterie 3* a leukocyty 3*. No ale pak když jsem byla u lékaře znovu skrz bolesti tak najednou stále negativní nález v moči. A atb na endometritidu beru už 5. den, to už by to mělo zabrat.
Jak u vás ty bolesti vypadaly prosím ? Zvládnete to nějak popsat ?😕
@nanyh a byl u dr nález v moči ? Jde mi jen o to ze mam strach ze me zanedbali..
@marketka2727717172 Ano byl. Na pohotovosti mi dr říká: no tak tady Vám vyběhlo vše co mohlo😆 ale já doma trpěla asi 4 dny a obvoďák mi dával injekce na zablokované záda. 🫣
@marketka2727717172 Ano byl. Na pohotovosti mi dr říká: no tak tady Vám vyběhlo vše co mohlo😆 ale já doma trpěla asi 4 dny a obvoďák mi dával injekce na zablokované záda. 🫣
@nanyh dobře, děkuji
No bolí me hrozně bedra a vystřeluje mi to až do podbřišku.. teplota jen zvýšená
@marketka2727717172 me takhle zacal kamen v ledvinach
@marketka2727717172 pokud bereš atb tak ty případný zánět zaleci taky. Pokud je moc čistá je zánět ledvin nepravděpodobný
Zánět ledvin je vyloučen - není nic v moči a máš už antibiotika. Spíš pokud se léčíš na zánět dělohy ( endometritida, jak píšeš ) a není to lépe, pak to určitě řešit s gynekologem, zda léčba je nastavena správně.
Zánět ledvin je vyloučen - není nic v moči a máš už antibiotika. Spíš pokud se léčíš na zánět dělohy ( endometritida, jak píšeš ) a není to lépe, pak to určitě řešit s gynekologem, zda léčba je nastavena správně.
@neomenia jen me proste zajímá zda je u zánětu ledvin vždy nález v moči popřípadě vysoké CRP
@neomenia jen me proste zajímá zda je u zánětu ledvin vždy nález v moči popřípadě vysoké CRP
@marketka2727717172 ano, vždy je nález v moči i vyšší CRP. Horečky být nemusí. Já jsem měla, syn ne. A mě ani syna ty ledviny nebolely. Poznalo se to jen z moči. Já jsem měla nakonec dvoje atb. Protože ty první na to vůbec nezabraly a nález tam byl i po týdnu. Nic mě ale nebolelo. Jen jsem měla horečky.
@marketka2727717172 ano, vždy, a k tomu vysoké crp.
Máš klasické bolesti od bederní páteře - res s neurologem a rehabilitace - sama můžeš posílit zádové svaly a střed těla a uvidíš že se ti uleví.😉 Na zánět ledvin nemáš kliniku.
@marketka2727717172 ano, vždy je nález v moči i vyšší CRP. Horečky být nemusí. Já jsem měla, syn ne. A mě ani syna ty ledviny nebolely. Poznalo se to jen z moči. Já jsem měla nakonec dvoje atb. Protože ty první na to vůbec nezabraly a nález tam byl i po týdnu. Nic mě ale nebolelo. Jen jsem měla horečky.
@petaov a syn měl nějaké bolesti ? Jak jste poznali kdy je vhodné jít k doktorovi?
@petaov a syn měl nějaké bolesti ? Jak jste poznali kdy je vhodné jít k doktorovi?
@marketka2727717172 neměl bolesti. Jen zvýšenou teplotu. Preventivně jsem vzala moč na vyšetření a z ní se to zjistilo.

Měla bys horečku nebo krev v moči a bolesti. Když je moč v pořádku, není důvod nabírat krev jen proto, že plašíš.