icon

Jak moc ovlivňují antibiotika HA?

martina468
23. pro 2020

Zdravím maminky,brala jsem týden antibiotika fromilid po 24hod a amoksiklav po 12hod.Mela jsem helikobaktera.Beru HA yosefinne,jsem poctivá uživatelka .Ale vůbec jsem se neoptala jestli se nějak užívání ovlivňuje.Kdyz jsem ATB začínala brát,dobírala jsem placeba tablety.a než jsem je dobrala tak jsem začínala nové plato.Teď mě to hlodá jestli jsem to nepodcenila,nerada bych těhotenství,už dvě děti mám.

mamikry
23. pro 2020

@martina468 Antibiotika muzou mit na pusobeni antikoncepce vliv. Nevim jak dlouho a jak moc, ale riziko tam je.

klea81
24. pro 2020

Mně se obvodní vysmala, že o žádném takto vzniklém těhotenství ještě neslyšela. Takže pokud nemáš průjem a neberes to zároveň, tak bych byla v klidu. Popř přidat kondom, tím se nic nezkazí.

jsme
24. pro 2020

@martina468 bacha já měla atb na zuby, zubařka nic neřekla. V lékárně magistra že určitě nevadí. Volala jsem na gynekologii a musela jsem se chránit při užívání a ještě týden po. Já bych to osobně neriskovala. Každý tvrdí něco jiného...

blondynka400
24. pro 2020

@klea81 tak to bude super obvodní, když to bere podle toho co slyšela 🤣. A asi by si měla dojít na ušní 🤷🤣

@martina468 zpětně s tím nic neuděláš, ale teplota či užívání ATB snižuje účinnost HA. Ne na nulu ale o něco ano a prostě se může.... Většinou dojde k tomu, že může uzrat folikul,ale sliznice je mizerná. Ale i to někdy stačí... Příště je fajn se daný "cyklus" chránit i jinak.... Já osobně mám tělísko (hormonální), před cca 2m ATB na 3 týdny a ovulaci jsem na 99 procent měla...