icon

Jak rychle vyléčit zánět dutin bez horečky?

30. led 2025

Dobrý den, mám nejspíše zánět dutin, bolest hlavy, zubů, hustý zelený hlen. Ale horečku nemám. Začala jsem včera brát sinupret kapky, máte někdo radu jak z toho rychle ven? Příští týden odjíždíme pryč. Díky za rady

alice180
30. led 2025

Proplachovat konvickou víckrát denně buď vincentkou nebo solným roztokem (to je v návodu konvičky poměr)

kristyn86
30. led 2025

Zasla bych k dr.,aby zhodnotila jestli to neni na atb. ci asoon nepredepsala bendovy kapky.

miryp
30. led 2025

Po loňských zkušenostech už jedině lékař, zanedbala jsem to domácí léčbou, která stejně nezabírala (mimochodem při zánětu dutin už konvička ne, v tuto chvíli už jedině lokty do horké vody) a pak jsem se v tom plácala čtvrt roku, chodila denně na odsávání dutin a inhalace, brala antibiotika, kapala Bendovky a nakonec mi stejně museli dát kortikoidy, které jediné zabraly, a to do tří dnů. Teď jakmile mám náznak zánětu, jdu hned na ORL, protože pak problém trvá max týden.

autor
30. led 2025

@miryp no jo, ale antibiotika teď dostat nemůžu.. Když potřebuju příští týden odjet..

alice180
30. led 2025

No a není to důležitější ?

1pomnenka
30. led 2025

Bolest zubů atd. mám při každé rýmě a zánět dutin jsem v životě neměla. Jsou jen 2 možnosti: počkáš, až to za týden přejde nebo si zajdeš k lékaři.

felis
30. led 2025

Jedině doktor. Jsou antibioticke kapky do nosu (ty Bendovy kapky). Jako nechapu, proc nemůžeš antibiotika, když příští týden odjíždís? Vždyť to skoro dobereš do té doby anebo úplně dobereš.. a pripadne zbytek vezmes s sebou 🤷🏼‍♀️ a to pripadne i do letadla. Jako zánět dutiny je vopruz a to ze nemas teplotu nemusí znamenat, že ho nemáš. Nepřicházím už žádnou nemoc, nepohodu. Dost se mi to v minulosti vymstilo v nekolikatydenni vyřazení z provozu a dlouhou rekonvalescenci.

miryp
30. led 2025

Hele, jsi dospělá, dělej, jak naznáš. Já ti popsala svou zkušenost, kam vede podcenění situace, a to jsem z toho vyvázla ještě dobře a nedotáhla to až k operaci. Upřímně nevidím důvod, proč bys nemohla teď začít užívat atb, abys odjela v lepším stavu a zaléčená a tudíž neinfekční pro ty, kteří s tebou pojedou...

roni2017
30. led 2025

Tak s tímhle bych si určitě nezahrávala. Pořád lepší léčit, třeba i antibiotiky, než potom chodit na punkce. Hustý zelený hlen už není legrace, zvláště když bolí hlava a zuby. Zajděte k lékaři, pokud teď ještě můžete, než si pak komplikovat dovolenou hledáním ORL pohotovosti...

levandule_k
30. led 2025

Jestli je to na atb, tak je kolosální kravina je odmítat. Nebráním atb to fakt rychleji nevyřešíš, atb ti pomohou se z toho dostat rychleji.

Tady je na místě jít k lékaři.

ninive211
30. led 2025

"Antibiotika nemůžu...když potřebuji příští týden odjet" Co to je za nesmysl? Jestli tvůj zdravotní stav atb vyžaduje, a pak je dobré s nimi začít co nejdřív, aby taky co nejrychleji zabraly. Osobně to vidím minimálně na lokální na antibiotika do nosu. Zánět dutin nemusí být sranda a k dokorovi bych určitě zašla

petrasipkova1
30. led 2025

Zašla bych na orl, zhodnotí stav a může ti dat léky na ty dutiny. Léčba dutin není na týden. Pokud by to bylo antibiotika tak ti aspoň zaberou. Já měla zánět virový, nejspíše chřipka B, kterou měl syn, takže 14 dni utrpení a pak to pomalu přešlo, až za měsíc mi bylo dobře.