icon

Jak zvládáte migrény při kojení?

prdipirko
14. únor 2025

Ahoj!
Prosím o radu, co vám pomáhalo.
Od mala trpím na migrény a lecim se s nimi. Před otěhotnenim jsem brala léky, co obsahovali triptany, řadu analgetik, a i nosní lék roseming. Nakonec jsem skončila na opiatech. Jsem vedená u neurolozky. Zkoušela jsem i akupunkturu, jógu, masáže, kde co. Tmu, chladit, spanek … znáte to. Otěhotněla jsem, a nemohla nic jiného než panadol. Pro mě to je jak lentilka. Už mám prcka, kojím a bohužel se mě rozjely migrény ve velkém 3x do tydne. Peru se s tím. Bohužel kolikrát nemůžu jít do postele a spat, KdYz mám prcka.
Mám pocit, ze mi nic nepomáhá. Sotva se vyhrabu, za dva dny js znova. Teď občas panadol, led na hlavu, voltaren namazat hlavu, na spanky olejicky z aromaterapie, banan, trocha coca-Coly. Už jsem v koncích.
Co pomáhá vam?

1pomnenka
14. únor 2025

To ti žádný lékař nenabízel biologickou léčbu? Kdo jiný by ji měl dostat než ty, když na to trpíš odmala. Ty mne děsíš, to je jako zlý sen.

prdipirko
autor
14. únor 2025

@1pomnenka s neurolozkou jsme o tom diskutovali a i se známou - zdravotní sestra, která pracovala v centru biologické léčby. Nevím jak teď, ale před 8 lety, kdy jsem to zvažovala, jsem dostala informaci, ze podmínky jsou poměrně přísné aby mě přijaly. Rok bez léku (jasné! V mem pripade to určitě půjde), a ještě něco … a vybavuji si informaci takovou, ze půlka je stejne placebo. No v současné době jsem se po tom nepidila.

vlasta1981
14. únor 2025

@prdipirko beta-blokátor... Betaloc . A nejsem jediná . Ta nejnižší dávka a nevím dva roky co je migréna elamjsem i oční migrény. Beru v tehu a budu brát i při kojení .

luhana
14. únor 2025

@prdipirko
lék VYDURA ... užívám ho teď při kojení. Předepsaný neuroložkou. Migrénu mi vždy do hodiny zastaví 👍