Objevení migrén v těhotenství, máte zkušenost?

vendulida
26. čer 2015

Holky, máte někdo zkusenosti jako ja..? Nikdy v zivote jsem netrpela migrenami.. a jakmile jsem otehotnela.. Mam migrenu jednu za druhou :(
Zkoušela jsem snad už vše.. prosim o radu :( ..

simonceli
26. čer 2015

@vendulida na migreny trpin normalne, ale v tehu to byl extrem. Opravdu hodne pij. A kdyz ucitis, ze ti najizdi bolest jdi do vany a co nejteplejsi vodou masiruj sprchou misto, kde te to boli, dokud to nepovoli. Cim teplejsi voda, tim lip. Zabalit do rucniku a sup zalehnout. To pomaha me

vendulida
autor
27. čer 2015

@simonceli Děkuji moc určitě vyzkouším!

lucinka58
27. čer 2015

Já teda musím říct, že já trpěla na migrény před otěhotněním, ale jakmile jsem otěhotněla tak jak mrsknutím kouzelného proutku nic. Ale na migrény určitě pomůže hodně pitného režimu, jít si lehnout, zatáhnout žaluzie a mít klid a zkusit to zaspat. Mě pomáhalo si na spánky dát nějakou mentolovou mast, na čelo studenej obklad a hupky dupky do postele a spát.

janie1988
27. čer 2015

Já jsem trpěla na migrény s aurou. Vypadávala mi řeč, brněla mě půlka těla, šílený. Naposledy jsem ji měla v 39. tt, dokonce jsem jela do porodnice, protože jsem nevěděla, jestli miminko někde netlačí na páteř, že by třeba muselo jít ven. Akorát jsem byla ale za idiota, protože jsem se neuměla vymáčknout, co mi vlastně je, mluvila jsem jak pitomec, manžela za mnou nepustili, aby jim řekl, co a jak. Takže mi natočili ozvy a jela jsem domů. Za pár dnů jsem porodila.

kutti
27. čer 2015

Na začátku těhu jsem mívala taky bolesti hlavy.Pak to odeznělo a pak asi ve 3. měsíci se to opět vrátilo asi na měsíc.Byl to boj,ale prášky se nedoporučují.Já jsem si dávala šumivé magnézium,pila vodu a když už se to opravdu nedalo vydržet tak jsem si ten jeden Ibalgin dala.

janie1988
27. čer 2015

BTW, nikdy mi nic na migrénu nedali. Až teď mám pilulku, která se bere, hned jak se migréna objeví.

shine2015
27. čer 2015

ja měla cca od 10 do 17tt cca 3x týdne, někdy jen 2x s tím, že behem ostatních dnů mě hlava poboívala, ale nebyla to migrena a pár oprvadu pár dnů me nebolala...ale bylo me zase špatně..........a žádné prášky jsem nebrala a jsem ráda, sice to bylo peklo, musela jsem jen ležet a nic nedelat., manžel se staral o deti i o me...ale jsem ráda, že jsem leky nevzala....a cca od 17 možná 18tt se to lepšilo rychle....až přestalo....

verunka_korunka
27. čer 2015

Trpím na bolesti hlavy již dlouho, ale migrény to nejsou. Nicméně jediný lék proti bolesti co se dá brát v těhotenství je pouze Paralen. Ibalgin neber. Raději kdyby to bylo k nevydrzeni, tak do nemocnice. Zatím jsem tam nemusela, ale prý by mi tam pomohli. Infuzí s opiaty jestli si to dobře pamatuji od své neurolozky.
@vendulida

ty_na
27. čer 2015

Ahojky,
já jsem trpěla migrénami od nějakých 16-ti let. A také se jednalo o migrény s aurou. Když to na mě šlo, tak jsem viděla jakoby mžitky, začalo mi vadit světlo a necítila jsem některou část těla, většinou rty nebo kus ruky. Pak tohle odeznělo, začala mě nesnesitelně bolet hlava a v tu chvíli mi šíleně vadilo světlo a zvuky. Dřív na to byl Migraeflux, který se přestal nevím z jakého důvodu vyrábět a ten jediný mi pomohl tak, že jsem mohla dál normálně fungovat. Takže jsem to pak řešila chladivým gelem na spánky a opravdu pořádným stáhnutím hlavy třeba utěrkou nebo ručníkem. No a samozřejmě co největší tma a ticho.
Od té doby, co jsem těhotná, mě migréna zastihla asi dvakrát a to pouze na úplném začátku a pak až do dneška nic.

ty_na
27. čer 2015

Ještě bych dodala, že mě tenhle druh migrény zastihl vždy pár dní před MS - někdy slabší, někdy silnější průběh migrény. Takže je možné, že s návratem MS se vrátí i migrény, ale pravidlem to podle mě není.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru