Migrény v těhotenství 😞. Nějaké vyzkoušené zlepšováky?

apollo20
22. zář 2020

Ahoj, trpím obecně na migrény. (Rozuměj: migréna není bolest hlavy) Cca jednou za 3 měsíce mě jedna potká. V normálním stavu si dám Ibalgin, protože je nutné to hned na začátku zastavit. Když se to rozjede, už je to obtížně zastavitelné.
Ale teď? Jdem 12tt a už jsem si jednou třídenní prošla. Očistec.
Máte někdo nějaké vyzkoušené zlepšováky? Mám doma dvouletou princeznu, takže jít spát nejde.

klokanka31
22. zář 2020

@apollo20 Četla jsem, že ve vážných důvodech se v druhém trimestru může vzít ibalgin, ale pouze ojediněle. Já právě kvůli migrénám občas ibalgin vzala, a malá je naprosto v pořádku. Ale stejně raději bys to měla konzultovat s doktorem.

emillyhk
22. zář 2020

Hodně jsem trpěla na migrény před těhotenstvím (teď mívám taky, ale méně často a ne tak intenzivní)... Byla jsem zvyklá brát Aulin nebo Nimesil, v těhotenství mám od doktorky povolený max. Paralen, Ibalgin prý rozhodně ne... Ale jak psala @klokanka31 určitě konzultace s tvým lékařem...

martulka6188
22. zář 2020

Take trpim na migreny, cca 2x rocne, ale c tehotenstvi se cetnost zvysila. Byla jsem kvuli tomu v tehotenstvi i na neurologickem vysetreni a EEG. Doktorka mi rekla, ze jedine paralen hned v pocatku. Na paralen jsem se trochu usklibla a ona pry, ze nechape, proc je paralen tak podcenovanej a ze je to v tehotenstvi jedina moznost, tak mu mam dat sanci. Potom jsem zkusila nejake babske rady (protoze fakt kdyz uz lezes po zdi, zkusis cokoli) a me pomohlo cichat levanduli. Pomohlo rozumej jako ze jsem nemusela bolesti brecet, ne ze by to preslo.

ajja87
22. zář 2020

Mám to stejně, ted zobu paralen jak lentilky, v těhotenství teď úplně trpím jak casto je mám

terla
22. zář 2020

Teď jsem v 18tt a zhruba v desátém týdnu jsem měla migrénu 5dní a to na ně netrpím. Chvílemi jsem nevěděla, jestli mám oko na levý straně otevřený nebo zavřený. Hrůza. Doma mám dva prcky, takže Taky nebyla možnost si lehnout. Mě naštstí zabral paralen, jak léky vůbec neberu. Ale tak jen na dvě hodky. Příjemný mi bylo, chladit zátylek studeným mokrým ručníkem a co mi zřejmě zabralo, byla tymiánová mast od Justa. Tady na fóru si ji ženský taky hodně chválili. Tu jsem si mazala na spánky. Ale jak říkám, netrpím na ně,ale jednou za rok ji mám.

nina004
23. zář 2020

@apollo20 Ja na ne trpím asi od 10 týždňa aj dvakrát do týždňa. Bola som aj u gynekológa či sa to dá v tehotenstve nejako riešiť. Vravel ,že si môžem dať paralen alebo tramal , spať, studený obklad na čelo a nejakú mentolovú masť na čelo. U mňa nič z toho nepomáha, ale našťastie je to prvé tehotenstvo,tak to môžem prelezať a prespať aspoň keď neobjímam wc.

hanben
23. zář 2020

Ahojky holky, já jsem teda naštěstí na migrény nikdy netrpěla, ale už od několika maminek jsem slyšela, že zabírá bylinkový Fortiven (mně zabral už několikrát na "obyčejnou" bolest hlavy, v těhu jsem ho brala v nižším dávkování a neměla jsem vůbec otoky), pokud se tedy vezme hned na počátku, aromaterapie (např. Antistress Activator) nebo Tymiánový krém, který tu zmiňujete. Jinak mně řekla gynekoložka, i na vyšetření na genetice, že z analgetik se může v těhu jen Paralen. Takže všechno, i bolest zad, na kterou dost trpím, jsem řešila bylinkama. Paralen (500m g) jsem spolkla nakonec za celé těhu jen třikrát (a vždycky mi zabral). Držím všem pěsti 😉 My už máme poklad v postýlce 🙂

hanben
24. zář 2020

Ahoj holky, ještě jsem koukala do poznámek z přednášek a našla jsem, že ve výjimečných případech lze vzít Sumatriptan, u kterýho nebyl v těhu prokázaný embryotoxický účinek. Tak se na to když tak zeptejte... Osobní zkušenost nemám (naštěstí 🙂 ).

emillyhk
24. zář 2020

@hanben Díky za info 😊

hanben
24. zář 2020

@emillyhk Není vůbec zač 😉 Hlavně aby vám něco z toho pomohlo !!!

apollo20
autor
24. zář 2020

Holky děkuji vám všem za odpovědi 🙏 Člověku pomůže už jen to, že ,,v tom" není sám 👌😍

kristiros
28. zář 2020

I já mívám migrénu několikrát do roka... stav, kdy je bolest taková, že nesnesu žádný zvuk ani světlo. V těhotenství (hned od 5.tt) jsem je mívala téměř každý den. I přes všechna vyšetření a závěr, že jsou to opravdu migrény, jsem nedostala nic jiného, než Paralen. Ale řešení se pro mě nakonec našlo a úplně náhodou. Pomohly mi vysoké dávky hořčíku. Ty, které lékař předepisuje na “tuhnutí břicha” v těhotenství. Ne že by bolesti vymizely úplně, ale už nebyly tak silné... prostě už mě jen hodně bolelo hlava. Ale úleva to byla obrovská.

apollo20
autor
29. zář 2020

@kristiros tak to jr zajímavé, děkuji moc,hned to proberu s doktorkou, už mě předevčírem potkala druhá migréna, Paralen jen lehce snížil bolest, ale jen lehce. Skvělý prodloužený víkend ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru